reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Chyba, że to jest bodziak rozkładany na całości :-).
Ja biorę bodziaki lub kaftaniki + pajacyki i koniec.
Wszystko rozkładane tak, że tylko kładzie się na to dziecię i zapina :-).
Do tego muszę kocyk i rożek wziąść i kilka pieluszek tetrowych (ze dwie flanelowe wezmę).

Ja wczoraj sobie takie 2 dokupiłam w H&M z długim rękawem, ale reszta i tak zakładana przez głowę :confused2: no cóż będę musiała się nauczyć, a Ania będzie potrzebowała dużo cierpliwości...

reklama
kms mozesz chwile pogotowac, a mozesz na zwykły garnek nałozyc gaze na gaze połozyc rozkrecony laktator i tak parować :-)

dziewczyny wy serio tak o tych naczyniach i jedzeniu :szok: mamusiu!!

u nas to nawet mogę sobie zażyczyć dania wegetariańskie :-D mam tylko wspomniec o tym przy przyjeciu :cool2:
cwaniara;-):-)

u nas też trzeba kubek i sztućce...

dla dzidzia do spzital biorę tylko pajacyki, bez body czy kaftanów, plus czapeczka, skarpetki... ale jesli beda dawac swoje ciuszki to nie bede zakładac tych naszych...

kms ja wyparzałam gotując chwilke w garnku

Kochane więc zakupiłam dziś kapcie do szpitala ale w zasadzie będą później do domku takie ciepłe i milusie z pluszu :-D:-D A bo ja taka dziecinna jestem dziewczyny szok po prostu... W kwestii dodatków oczywiście;-)

Ja dopakuję tylko kubek i sztućce. Wolę swoje niz szpitalne bądź plastik

dziewczyny-mikrofala ma wlasciwosci bakteribojcze.ja butelki wkladam na 30 sek(800watt) i gotowe a jak nie to wyparzanko we wrzacej wodzie w garnku pogotowac 5-10 min i juz:-D:-)nic sie nie rozgotuje bo butelki avent czy tt sa przystosowane do tego(tt w wyparzaczu w mikrofali trzyma sie 8 min wiec to dlugo).:tak:

a ja się spakuję, jak urządzę pokoik, czyli pewnie pod koniec tego tygodnia :rofl2: poza tym jeszcze nie kupiłam podkładów dla siebie, koszulę rozpinaną mam tylko jedną, kapcie muszę sobie kupić, bo takie pod prysznic to mam. generalnie nadal jestem w proszku, ale jakoś się tym faktem nie przejmuję :-) poza tym ja to nawet żadnych skurczy przepowiadających nie mam. jedyne dziwne uczucie, to jak wyjdę do sklepu, czasem zakuje mnie w pochwie, ale to pewnie młody łbem naciska ;-)

EDIT: czy Wy wszystkie macie kupione laktatory???? bo ja nie mam i nie wiem, czy kupować. bo generalnie ja chcę karmić cycem, a w razie niemców, to chyba po prosty wyślę Męża do sklepu po laktator, bo niedaleko mamy super sklep.

a ja się spakuję, jak urządzę pokoik, czyli pewnie pod koniec tego tygodnia :rofl2: poza tym jeszcze nie kupiłam podkładów dla siebie, koszulę rozpinaną mam tylko jedną, kapcie muszę sobie kupić, bo takie pod prysznic to mam. generalnie nadal jestem w proszku, ale jakoś się tym faktem nie przejmuję :-) poza tym ja to nawet żadnych skurczy przepowiadających nie mam. jedyne dziwne uczucie, to jak wyjdę do sklepu, czasem zakuje mnie w pochwie, ale to pewnie młody łbem naciska ;-)

EDIT: czy Wy wszystkie macie kupione laktatory???? bo ja nie mam i nie wiem, czy kupować. bo generalnie ja chcę karmić cycem, a w razie niemców, to chyba po prosty wyślę Męża do sklepu po laktator, bo niedaleko mamy super sklep.
ja nie mam:no::no::no: dla mnie to zbędny wydatek- nie stać mnie na to:no::no:

reklama
Do góry