reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

reklama
A spadac :-D

No prosze ciocia Pawimi wyprawke zrobila, ale dobra ciocia forumowa jaaaaaaaa:szok:

Ja Ci tu zaraz spadne :wściekła/y:;-):-) a za robote Ty się lepiej bierz:-D:-D:-D

No własnie ja się tez u Pawimi już w kolejce po wyprawkę ustawiłam tylko nie wiem jeszcze co bedzie:no: Jutro ide na USG ale niczego się nie spodziewam bo ten lekarz to taki chyba mało kumaty:-D 12 mam wizyte u swojej a ona ma sokole oko . Poprzednim razem w 12 tyg już wiedziałam

hehe w 12 tygodniu to u nas dopiero pierwsza wizyte zamwiaja :) a usg to tak na 16-17 tydzien albo i pozniej.

Moja robi na kazdej wizycie bo ma USG w gabinecie , takie kontrolne po 2-3 min . Ja miałam w 9 tyg , teraz to jest to genetyczne czy jak go zwał , potem w 20 się robi połówkowe i potem w 36 , to tak na NFZ , a prywatnie wiadomo za ile zabulisz tyle masz :-D:-D
W 12 to lipa troche , a jakby była jakas pozamaciczna ciąza czy inne cudo , to co zgłosić się jak będzie bolec ?:no:

pawimi jakoś duzo tych buzzów na allegro i nowych i uzywanych, nowe cenowo spadły bardzo uzywane też za grosze dosłownnie mozna kupić, rynek zawalony więc sprzedawać trzeba żeby jeszcze jakąś kaske wyciągnąć w miarę przyzwoitą, ja najpierw sprzedałam stare siedzisko potem folię przeciwdeszczowa a teraz stelaż z siedziskiem capri!:tak:
poluje na mutsy:-)
a twoja nowa budka i wkładka sliczne :tak:

Moja robi na kazdej wizycie bo ma USG w gabinecie , takie kontrolne po 2-3 min . Ja miałam w 9 tyg , teraz to jest to genetyczne czy jak go zwał , potem w 20 się robi połówkowe i potem w 36 , to tak na NFZ , a prywatnie wiadomo za ile zabulisz tyle masz :-D:-D
W 12 to lipa troche , a jakby była jakas pozamaciczna ciąza czy inne cudo , to co zgłosić się jak będzie bolec ?:no:
nieeee, no wiadomo ze jak czujesz sie cosik nie tak, czy boli nienaturalnie to trza dzwonic i halasowac, ale jesli wszystko wydaje sie byc w normie to pierwsza prenatalna wizyta jest w 12 tygodniu. A tak dla postraszenia to dodam ze np. z Oliverem po raz pierwszy spotkalam sie z polozna w 5 mc ciazy na wizycie kontrolnej, usg nie pozwolila mi zrobic to go wykonalam na wlasna reke gdzies jak bylam 6 miechow w ciazy bo chcialam sie przekonac czy ma racje i tym swoim holistycznym uchem dobrze wysluchala ze to chlopak bedzie. A z Vincentem tez tylko jedno usg mialam wlasnie w hmm...19 tygodniu ciazy zalecane przez lekarza poloznika w klinice do ktorej sie najpierw zglosilam jak odkrylam fakt kolejnej ciazy. W 12 tygodniu mialam pierwsza wizyte, pozniej dwie kolejne i zalecenie na usg. Badaniom genetycznym sie nie poddalam bo nie czulam potrzeby,w zasadzie samo usg mi wystarczalo. Wykazalo mi ze wszystko jest w porzadku i nie eksperymentowalam dalej tylko dlatego ze skonczylam magiczne 35 lat. Generalnie tutaj coraz glosniej jednak mowi sie o niezbyt zdrowym wplywie czestego usg (czy tez wogole nie korzystania z usg w przypadku bardziej pro ekologicznych i naturalnych ruchow) i jesli wszystko jest ok ograniczaja sie do jednego albo dwoch w przeciagu trwania ciazy. Dawniej tez bylo wykonywane na kazde zawolanie, jakby zachlystywano sie mozliwoscia nowoczesnej technologi i chwalono calemu swiatu jakie to cuda mozna wykonywac. Teraz natomiast diametralnie zmienilo sie nastawienie do wszelkich tego typu dobroci. No i tyle mojego wykladu.

Ostatnia edycja:
Dusiakochanie ....tam byla reklama na bezczelnego ktora do admina zglosilam i ja usunal:wściekła/y: skarbie, oczywiscie ze nie do ciebie, no cos TY:szok: Wracaj i pisz:tak:
To fajnie bo juz myslalam ze sie bende musiala z tad wyniesc haha
Ale tak zadko pisze i myslalam ze moze niekturym to przeszkadza jak od czasu do czasu sie odezwe.

gieoska- wozek sliczny i corcia tez sie w nim super prezentuje. A brzuszek to masz naprawde malutki :szok: Ja jutro zrobie sobie zdjecie i poruwnamy bo mi sie wydaje ze ja mam wiekszy od twojego haha A tutaj zdjecie z 15 tygodnia
brzuchrano15tydzien.jpg

Pawimi- to u nas troche inaczej jest. Pierwsza wizyta jest w 8 tygodniu i wtedy jest pierwsze usg. A punziej drugie usg w 20 tygodniu no i jak wszystko jest ok to wiecej nie robia. Ja mialam w 8, 13, i 20 tygodniu i jeszcze bende miala jedno albo dwa. Mam chore nerki wiec troche wiecej mam tych usg. No i rodze duze dzieci jak na moje wymiary haha wiec dlatego tez jeszcze ginka chce zrobic usg pod koniec zeby zobaczyc jaka mala bendzie duza.
O wystawilam ostatnio tego Silver crossa na craigslist ale nie poszedl i przedwczoraj znowu dalam i dzisiaj jakis facet sie odezwal czy nadal jest do sprzedania odpisalam ze tak i czekam co napisze. Mam nadzieje ze uda mi sie go pozbyc. A puzniej chyba jeszcze mojego esprit wystawie. I kupie jakis podwojny, jeszcze sie nie zdecydowalam kturen.

Ostatnia edycja:
widzisz, widac co stan i co praktyka to inny obyczaj, ja pamietam jak zaszlam w ciaze z Vincentem i zadzwonilam do praktyki tego lekarza ktorym bylam zainteresowana to recepcjonistki/pielegniarki byly zdziwione ze juz dzwonie tak wczesnie i domagam sie wizyty:tak: Pamietam jak dzis zrobila wywiad przez telefon i wyraznie okreslila kiedy mam sie stawic na pierwsze spotkanie chyba ze sto razy powtarzajac ze to ma byc okolo 12 tydzien.
Na mamusiach z usa jest ciezarowka ktora tez czeka na swoje usg bo tak jej kazali, wszystkie kumpele z polski ktore maja podobny termin juz znaja plec swoich dzieciatek a ona jest zla bo nie miala jeszcze badania:-)
A ty taka malutka mi sie z fotek wydajesz a rodzisz duze dzieci?:szok:
No i dobrze ze nie ucieklas bo sie juz martwilam ze moze zle zrozumialas i sie obrazilas!

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem mala mam 5'1 feet i 100 pounds :-) A moj maly wazyl 8 pounds jak sie urodzil wiec spory jak na mnie.

No wlasnie co stan to co innego. Wlasnie na lutowkach 2010 jest dziewczyna z Boise i tez juz jest w 21 tygodniu i jeszcze ani jednego usg nie miala. Ja to bym sie troche martwila.

Do góry