reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Próbowaliśmy ale chyba trzeba zwiększyć natężenie ;-);-)

Już nie długo :tak:

Nie mówiła ile.
Tylko usłyszałam " Pani Beatko zbadać panią teraz to wielka sztuka"
tak długa ta szyjka jest :szok: ja sama jej wyczuć nie mogę:zawstydzona/y:
hm- to można samemu wyczuć??:eek: ja nic nie wiem...

mayo u mnie położna mówiła że to trochę jak kisiel, galareta, albo jak taki katar z nosa:eek:
oo to taki kisiel w majtach(dosłownie) mam już od dobrego miesiąc ai jakoś mnie nic nie łapie:-D a badania tez mialam robione bakteriologiczne bo myślałam że może jakis syfek sie przypałętał:sorry:

Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
Ja chciałabym tak jeszcze tydzień poczekac a potem niech sie dzieje co chce.
Pozdrowionka dla wszystkich.

Zielonkawy(zoltawy?) katar (kisiel) to by sie zgadzalo..lee:tak:..do tego od trzech dni jestem na maxa oslabiona i chetnie nie wstawalabym z lozka.Mam non stop wzdecia..i brak apetytu a jak cos zjem to chce mi sie wymiotowac po chwili..plus przepowiadajace co jakis czas jak na okres lub ostra biegunke..Mam nadzieje ze to to..:tak::-D
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1
wygląda na to że już blisko:-):-)

Mnie czop odszedł tuz przed porodem w szpitalu jak poszłam do kibelka.Miał dosłownie postać czopu Był baaardzo gesty,i raczej taki różowo-brazowy.
Też sie zastanawiam jak to bedzie z tymi wodami bo poprzednio miałam przebijany pecherz juz w trakcie porodu.
Bardzo chciałabym juz zaczać rodzić,ale cholera coraz bardziej sie boję.Takie wiecie-i chciałabym i boje się:-D:-D

Mayo to ty juz sie szykuj kochana!!

Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
No to czekamy;-)

hm- to można samemu wyczuć??:eek: ja nic nie wiem...
Ja przed ciążą "obserwowałam" szyjkę :-D:-D:-D

Odebrałam wyniki z posiewu, wszystko ok :-)
Super

Myślę że taki wątek się przyda, szczególnie że wiele z nas rodzi pierwszy raz i czasami nasuwają się różne pytania związane z pielęgnacją ciała w połogu.

Połowe szwów już mi poodpadało,(mam rozpuszczalne) a ja zastanawiam się nad jakąś maścią na bliznę po nacięciu krocza czy coś takiego wogóle istnieje?

Jest coś, bo nawet położna w szkole rodzenia nam mówiła, ale zabij mnie nazwy nie pamiętam:happy:

No i nie wiem czy przypadkiem każdej maści na blizny nie można stosować:eek:

Luizka a mam takie pytanie ile czasu to krocze Cię bolało?

reklama
Do góry