reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej Dziewczyny!! Nie wiem czy to odpowiedni wątek ale nie wiecie czy jest jakiś dobry sposób na te wredne hormony?? Mam już dość płakania z byle powodu i w najdziwniejszych miejscach (najczęściej w pracy). Wczoraj mała sprzeczka z moim facetem urosła do rozmiarów tornada przez co oczywiście pół nocy płakałam jakby mi kanarek zdechł:-( Na każde wspomnienie tej beznadziejnej kłótni od razu pocą mi się oczy. Staram się kontrolować ale każda próba zahamowania płaczu rodzi tylko większe chęci do wyrzucenia całego tego bezsensownego gniewu z siebie :wściekła/y: Jak Wy sobie z tym radzicie??
Pozdrawiam Was serdecznie!!

reklama
Hej dziewczyny widze ze spokoj wiec wszystkie w pracy lub na zakupkach ciazowych..
Ja wczoraj bylam w sklepie i kupilam 2 biustonosze(ale niie wiem na jak dlugo starcza bo kupilam c i pasowane sa) i balsam Palmersa na rozstepy bo widze ze teraz sie przyda.
Przu poprzednich maluchach nie potrzebowalam i nie mam rozstepow.

Dopadl mnie katar,a do trego kosci mi sie juz chyba rozchodza bo chodzic nie moge,ani spac bo co chwila musze sie przewracac.Zawsze mialam problemy z kregoslupemi stawami.

Hej

Ale dzis piekna pogoda, calkowity odwrot od wczoraj :)
Mnie natomiast boli glowa , na maksa, pewnie dlatego ze bylam z malym u rodzicow na dzialce i urzadzilismy sobie ognicho i pieczone kielbaski i sie dymu troche nawdychalam :) Ale warto bylo bo nie pamietam juz kiedy wczesniej jadlam kielbase z ogniska.:-)

Ja narazie przytylam 3 kg , nie jest zle, nie wkrecam sie zbytnio w ta wage, przytyje to i schudne :)

Wpadne pozniej bo narazie mnie glowa tak boli ze nie mam weny pisac.

a ja jestem uz po wizycie :-)

tak z tego wszystkiego zapomnialam sie zwazyc i zapytac o ten brzuszek moj co mnie wczoraj bolal... eh dupa wolowa ze mnie no ale juz sie chwale :-D

dzidzior ma piekna glowke, piekne nozki , piekne rączki, piekny okraglutki brzusiaczek :-):tak: no i raczej bedzie chlopczyk jak to doktor powiedzial : " dzidzior wygląda na chłopa" :-D:-) my z mezem od razu w smiech bo przeciez chcielismy bardzo dziewczynke i mamy juz nawet dwie piekne sukieneczki ktorymi chyba zapeszylismy haha no ale coz jak to doktor mowi nastepnym razem bedzie dziewczynka :tak: ale na 100% jeszcze mowi ze mi powie za miesiac bo niunius mial pepowinke miedzy nozkami hehe chyba ja obejmowal i sie przytulal :-D jak do maskotki jakiejs i mowil ze nie widzi dokladnie ale raczej chop!! no to będzie Antoś Mikołaj :-)

jestem szczesliwa i nawet na usg poczulam jak jeszcze na monitor nie patrzylam poczulam wyzej od usg ruchy dzidzia a potem doktorek wlasnie w tym miejscu dal usg hehe ;-) zbadal i mowi ze nie ma nieprawidlowosci zadnych ze dzidzia sie slicznie rozwija i ze jest wszystko w porzadku :-)

u mnie pogoda okropna zimno raz pada raz nie i tak siedze w domu i smece .. ;-)

witajcie kochane!!!!!!!!!!!!!!! ja dzis po jazdach zosatalam pochwalona...ze jestem stworzona do kierownicy hihi :) moja waga to -2 kg wiec super....a slyszalam ze jak sie nie tyje od poczatku ciazy to bedzie chlop...na dziweczynke podobno juz kg ida od poczatku no ale niewiem czy sie sprawdza...

o ranyyyy, chyba na dobre mnie bierze jakieś przeziębieie:no::no::no:
kurcze, jutro idę do gin, to się spytam co moge brać, nie chcę by się przeobraziło to w jakieś paskudne chorubsko, a ja nestety jak choruję to już po maksie, ale nie mogę do tego dopuścić:wściekła/y::no:
i co mozesz brac przy przeziebieniu???bo mnie gez cos bierze i niewiem co mozna wziac zeby sie nie rozwinelo

heh :)
a ja dopiero w polowie listopada bede miala polowkowe buuuu :-D:zawstydzona/y:

dziewczyny jaka ja jestem zlaaa... nie dostalam pensji w tym miesiacu, bo ktos z mojej swietnej firmy zagubil moje zwolnienie i nie dotarlo do ksiegowosci.. ja cieee.... brak słów...
- o Ludzie!!!!!!!!!!!! ale Cie zrobili jak mogli...pracowac za darmo przez miesiac!:szok::szok::szok:

Witam Was marcóweczki :-)
Dawno mnie nie było na forum conajmniej kilka tygodni.
Przez ten czas zdążyły ustąpić wszystkie dolegliwości ciążowe :-) i teraz tylko przez rosnący brzuszek czuje się jak w ciąży.
Dzisiaj byłam u gin dzidzia rosnie i rozrabia w brzuszku ciężko było ją zmierzyć bo tak majstrowała. Ma przeszło 10 cm co odpowiada 16 tyg podobno jest oki.
I co najważniejsze najprawdopodobniej będzie chłopczyk :tak: choć to potwierdzi się za 3 tyg na następnej wizycie. Mąż liczył na córeczke ale ja od początku miałam przeczucie że będzie chłopczyk.
Wizyty mam co 3 tygodnie od ostatniej nic nie przytyłam więc jest oki.
Ostatnio się nie odzywałam bo zaczeliśmy w domu wielki remont, trzeba mieszkanko odświeżyć dla malca :)
Pozdrawiam Was wszystkie i wasze dzieciaczki :-)​
- gratuluje chlopa...:) ja tez licze na chlopca :)

Ciekawe czy wiele z Was mieszka z teściami powiem szczerze że jestem tym faktem trochę przerażona, ale ceny mieszkan na rynku sa tak kolosalne że trza się było zdecydować. Aktualnie mamy remont, instalacje co , wodne, kanaliacyjne roboty na kilka miesięcy mam nadzieję ze do marca zdązymy.
- ja mieszkam z tesciami i jest koszmarnie....ale to tez zalezy czy ma sie swoja kuchnie lazienke i oczywiscie od tesciow...ja niestety mam kuchnie tylko czasem do dyspozycji wiec koszmar:-:)-:)-(

a ja jestem uz po wizycie :-)
tak z tego wszystkiego zapomnialam sie zwazyc i zapytac o ten brzuszek moj co mnie wczoraj bolal... eh dupa wolowa ze mnie no ale juz sie chwale :-D
dzidzior ma piekna glowke, piekne nozki , piekne rączki, piekny okraglutki brzusiaczek :-):tak: no i raczej bedzie chlopczyk jak to doktor powiedzial : " dzidzior wygląda na chłopa" :-D:-) my z mezem od razu w smiech bo przeciez chcielismy bardzo dziewczynke i mamy juz nawet dwie piekne sukieneczki ktorymi chyba zapeszylismy haha no ale coz jak to doktor mowi nastepnym razem bedzie dziewczynka :tak: ale na 100% jeszcze mowi ze mi powie za miesiac bo niunius mial pepowinke miedzy nozkami hehe chyba ja obejmowal i sie przytulal :-D jak do maskotki jakiejs i mowil ze nie widzi dokladnie ale raczej chop!! no to będzie Antoś Mikołaj :-)

jestem szczesliwa i nawet na usg poczulam jak jeszcze na monitor nie patrzylam poczulam wyzej od usg ruchy dzidzia a potem doktorek wlasnie w tym miejscu dal usg hehe ;-) zbadal i mowi ze nie ma nieprawidlowosci zadnych ze dzidzia sie slicznie rozwija i ze jest wszystko w porzadku :-)

u mnie pogoda okropna zimno raz pada raz nie i tak siedze w domu i smece .. ;-)
- gratuluje synusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i raczej bedzie chlopczyk jak to doktor powiedzial : " dzidzior wygląda na chłopa" :-D:-)

hej, missiiss gratulacje!! :-)

ależ u mnie jest ziiimnoooo :szok: no masakra mówię!! i jeszcze rano jak szłam do pracy, zmokłam okropnie i jeszzce ci durni kierowcy, nie patrzą w ogóle na pieszych, chlapią, jakbym dostatecznie mokra od deszczu nie była :wściekła/y:

w ogóle w pracy okazało się, że ta grypa żołądkowa poszła jeszcze dalej, dzieci chore :eek: był nawet sanepid badać wodę :eek: no i musimy wszyscy zrobić badania czy zdrowi jesteśmy :confused2:
ta biedna dziewczynka leży dalej w śpiączce na intensywnej terapii, robili już jej transfuzję i dializują jej nerki :-( matko, co ci rodzice muszą przeżywać :-(

reklama
obawiam się, że na hormony nic nie poradzimy :sorry:
i jesli chodzi o mnie, to się nie przejmuję tym i nie hamuję :-)

kiedyś znowu będziemy normalne :-p

Do góry