reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

lajfik do nas przyszedl garnuszek jakies 4 dni temu i musze powiedziec ze srednio Gabrysiowi podpasowal pewnie bedzie sie wiecej nim bawil jak zajarzy o co w tej zabawce chodzi , za to uwielbia sie bawic krzeselkiem uczydelkiem fishera prica chociaz kupilam ta zabawke troche na wyrost bo od 12 mc jest .

Pewnie widzialyscie reklame Tesco ciuszki cherokee 30% taniej do 14 pazdziernika dzisiaj bylam kupic body i pajace bo bardzo lubie z tej firmy .

Czy probowala ktoras z wes papmpersow tych nowych premium care? kupilam na probe zobaczymy:-)

reklama
jesli chodzi o garnuszek na klocki to jeszcze nie kupilam, a pewnie nim zdaze to zrobic to uprzedzi mnie jakas ciocia Macka :-D
Na razie mamy pchacza Chicco i on ma funkcje wrzucania klockow do otworow. Maly sie jeszcze tym nie interesuje. Na razie tylko bawi sie tymi klockami i pileczkami, ale nie wie ze mozna je wrzucic do dziurki;-)

Te body z Tesco strasznie się rozciągaja. Nie spasowały mi.

A my nie mamy żadnych wydziwianych zabawek i zyjemyl Maks nie interesuje sie zabawkami, tylko kablami, butelkami plastikowymi, telefonami i pilotem. Zabawki omija łukiem ;/ Sa strasznie drogie i niepotrzebne wdg.mnie.

Dziewczyny wiecie może, czy dobre są buty dziecięce z Baty? Właśnie kupiłam sobie kozaki, maz buty zimowe elegackie i zastanawimy sie nad kupnem dla Maksa. Juz pojutrze ma być śnieg ;/

Ostatnia edycja:
A my nie mamy żadnych wydziwianych zabawek i zyjemyl Maks nie interesuje sie zabawkami, tylko kablami, butelkami plastikowymi, telefonami i pilotem. Zabawki omija łukiem ;/ Sa strasznie drogie i niepotrzebne wdg.mnie.

A ja sie z toba nie zgadzam :no:
Mysle , ze wiele jest zabawek , ktore swietnie rozwijaja intelekt maluszka :-)
i sa zarazem edukacyjne , cwicza koordynacje ruchowa i wyobraznie:-)
Dziecko powinno miec zabawki ....nie wyobrazam sobie ich nie miec:shocked2:
Butelki tez sa fajne ... ale jednak wole kupic cos naprawde przydatnego i nie musi to byc za ogromne pieniadze:tak:

A co do butow polecam firme Bartek ...Kubie je zawsze kupowalam ...odkad zaczal chodzic :-)
http://www.bartek.com.pl/

lajfik my mamy garnuszek na klocuszek od około tygodnia. Wika bardzo lubi się nim bawić i wyciągać klocki z niego (ale ja muszę je tam wsadzić). Uwielbia go kopać i gryść te "ciasteczka". Ogólnie jestem zadowolona.

U nas garnuszek tez sie sprawdzil,Gracjanek wyciaga z niego klockuszki,uderza nimi o podloge,lize je i gdy slyszy melodyjke odrazu smieje mu sie buzia:-)ja tez uwielbiam ta melodie... szczegolnie gdy slysze ja 20 razy dziennie:-p:-D

Gdy mlody zaczol raczkowac kupilismy bramke na schody,uwazam ze to bardzo przydatna rzecz:tak::tak::tak:

Załączniki

• IMG_2605.jpg
    IMG_2605.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 47
a my mamy żółwia z takimi klocuszkami i ogólnie się podoba tzn. jego skorupka czyli ta część z dziurkami na klocki służy jako kapelusz a klocki się świetnie mieszczą w buzi, już raz jeden utknął w środku, dobrze że jeszcze zębów nie ma bo nie wiem jak by wyszedł, a no i najlepiej jak mama żółwia ciągnie za sznurek po pokoju bo żółw ma nóżki kółeczka więc jeździ po pokoju ciągnięty przez mamę i wtedy moje dziecię siedzi z gębą roztwartą na całą szerokość i jest super :-) a no i kosztował 12zł chyba w tesco :-)

kasha dywan fajny i chyba najładniejszy wzór z dostępnych

reklama
habcia nie wszystkie zabawki sa drogie :-) np w Carefurze mozna kupic grajace zabawki edukacyjne (miś, słonik, zyfafa) za 29zl a sa to zabawki bardzo podobne do tych z Chicco albo Fisher Price. Dziecku nie robi roznicy czy zabawka jest droga czy tania ;-) zreszta moj najbardziej lubi te najtansze zabawki (grzechotki, pluszaki, gryzaki)

odnosnie butow... sama sie za takimi rozgladam , ale jako ze maly na razie nie ebdzie chodzil po polu tylko jezdzil w wozku ktory ma ocieplacz to kupilam malemu buciki- pluszaki (tygryski) za 10 zl u mnie na bazarze. Nie ma szans zeby mu nozki w tym zmarzly :-D

Do góry