reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

To tak jak ja :-D
.....zaraz goscie przyjezdzaja, a najgorsze jest to ze beda sie przewijac caly dzien, bo jednym taka godzina pasuje a innym inna :wściekła/y:I pewnie dopiero wieczorem bedzie chwila odpoczynku,... :tak:

co to za porządki ze goście sie zjeżdżają do kobitki w 9 miesiącu ! Ludzie chyba powinni zrozumiec ze nie ma sie często ani sił ani ochoty na gości w tym stanie....
Choć sama sie wymądrzać nie mogę bo wczoraj sama miałam gości do 1:30 w nocy a ledwo stałam na nogach i nie potrafilam jasno zasugerowac aby sobie poszli....eh...
trzeba jakis sposob obmyślić na przeciągające sie wizyty...
a juz najbardziej sie boje tłumów po urodzeniu dziecka- tłumów z dobrymi radami..bede musiala chyba przeszkolic M :tak:

reklama
no, ja już mam pazurki zrobione :-) pani kosmetyczka troszke sie stresowała moimi skurczami, i o ile zwykle pazurki zajmują jej 2h, dzis się wyrobiła w 1,5 h :-D
jakiś różowy śluz mam, ciekawe co to, bo chyba nie czop skoro już mam jakies rozwarcie..

no Iza badz na bacznosci :) pazurki zrobione mozna isc rodzic ;) oby synuś szybko wyzdrowial :)

a co do gosci po porodzie to juz mnie dreszcze przechodza ... wiem ze nie kazdy ma czas w dzien i wogole ale ostatnio kolezanka mi mowila ze do niej potrafia nawet o 20 przyjechac do maluszka jak jest pora spania i kapieli itp .... szok! a dzis tesciowa zasygnalizowala ze bierze urlop jak wnuk sie urodzi ..... :szok: ma zamiar przesiadywac u mnie i mi pomgadac..... dalam do zrozumienia dla meza zeby przemowil jej do rozumu ze ja se poradze ...

Kasiula, powiem CI ze z tą rodziną może być problem.
Bo my mozemy sobie po prostu nie życzyć aby nam na siłe pomagano !
Ale jak to powiedzieć aby nie urazić...
hm......
położna w szkole rodzenia nam radziła aby mówic po prostu- chcemy zając sie dzieckiem sami. A jak bedziemy w szpitalu i wiadomo- mozemy być zmęczone, wyczerpane- to męża/partnera wyszkolic aby on pilnowal-aby nas nikt z zaskoczenia czy zbyt dlugo nie odwiedzał...

Katrenki a bola Cie moze tez kosci miednicy miedzy nogami? bo ja tak mam od ponad tygodnia i nie wiem czy to aby nie maly glowka mi napiera ...

Oj tak.....masakra...mialam juz tak wczesniej, przez ponad 2 miesiace, potem puscilo i teraz od 2 dni znowu....polozna mowila, ze to od tego, ze wszystko sie rozciaga....najgorzej to cyba uciazliwe jest w nocy ja probuje sie przekrecic albo wstac z lozka....

Oj tak.....masakra...mialam juz tak wczesniej, przez ponad 2 miesiace, potem puscilo i teraz od 2 dni znowu....polozna mowila, ze to od tego, ze wszystko sie rozciaga....najgorzej to cyba uciazliwe jest w nocy ja probuje sie przekrecic albo wstac z lozka....

o ten ból miednicy z dołu to i ja mam jaknbym jakies zakwasy miala takie dziwne uczucie obite jakby

no wlasnie mam identycznie. i do tego w pachwinach jak sie przekrecam albow staje to taki bol jakby mi sie cos urywalo tam.
to chyba znaczy ze dzidzia juz do dolu schodzi - jak myslicie?

reklama
Do góry