reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

dostałam bóli, skurczy i wszystkiego co możliwe no więc zadzwoniłam do gina i kazał przyjechać
podczas badania okazało się,że w 2 tygodnie szyjka skróciła się o połowe i już jej prawie nie ma-fenoterol na stałe wprowadzamy do jadłospisu no i leżenie plackiem co by Lenka jeszcze chociaż dwa tygodnie posiedziała
ale żebyście mojego Męża widziały:szok:
O kurcze.. więc leż Kochana.

reklama
Skoro juz Jutka sie udziela to zasypujemy ja pytaniami. :)
Wiec i ja...Jutka a co "doktory" mowia? Ze kiedy maluszki do domku beda mogly wyjsc? Bo ja nie wiem jak to jest z wczesniaczkami. Czy to chodzi o osiagniecie przez nie odpowiedniego wieku, odpowiedniej wagi czy moze samodzielne funkcjonowanie -mam na mysli oddychanie i przyjmowanie pokarmow czy moze wszystko do kupy razem wziete?
Jednym slowem - ile moze to potrwac - to czekanie?

Georgina- ja mam takie pytanie- jak byłaś w szpitalu wypytać o poród itd to po prostu sobie weszłaś i zapytałaś jakąś pielegniarkę? Czy wcześniej się umawiałaś z położną? Jak to wygląda? Wybieram się do siebie ale nie wiem jak do tego podejść.
Po pierwsze musiałam się nieźle naszukać oddziału położniczego. Nie potrafiłam to spotkałam jakąś pielęgniarkę i wytłumaczyła mi drogę (to wielki szpital:p). Jak weszłam na ten oddział to zaraz był ''sekretariat'' :)-)) i tam były 2 położne. Po prostu powiedziałam, że jestem od ginki tej a tej i mówiła, że jest możliwość pooglądania sali porodowej. Na to położna, że w sumie nie ma co oglądać hehe. No ale że chętnie by mi pokazała sale tylko wszystkie zajęte i żebym wpadła popołudniu. Ale powiedziałam, że w takim razie chciałam popytać o to co jest dzieciątku potrzebne i mi na czas pobytu w szpitalu. No i tak się zaczęła gatka. Na koniec z uśmiechem dodała abym się wysypiała za wszystkie czasy póki Maluszek w brzuszku:-) Miłe panie mi się trafiły, oby te w trakcie porodu też były miłe.

Buuuuuuuuuuuuuuu!!!
Włosy ufarbowałam i znowu wyglądam fatalnie :-( M pytam czy teraz lepiej a on mi na to, że te mi też nie pasują bo za blada jestem. A wróciłam do starego koloru. Jeszcze do tego fryz beznadziejny bo przechodzę z krótkich na długie.
Ja w tej ciąży to się chyba czuć atrakcyjnie nigdy nie będę.
Oj ja też właśnie z krótkich przechodzę na długie. Tzn boba chcę sobie póki co zrobić a z boba dalej zapuszczać będę, no ale nim będzie bob to się powkurzam nieźle. Niby fajnie mam ułożone, ale nie lubię włosów NI TO KRÓTKIE NI TO DŁUGIE. Hehe.

Wiec i ja...Jutka a co "doktory" mowia? Ze kiedy maluszki do domku beda mogly wyjsc? Bo ja nie wiem jak to jest z wczesniaczkami. Czy to chodzi o osiagniecie przez nie odpowiedniego wieku, odpowiedniej wagi czy moze samodzielne funkcjonowanie -mam na mysli oddychanie i przyjmowanie pokarmow czy moze wszystko do kupy razem wziete?
Emwu ja się mylę czy też miałaś ostatnio wagę niższą niż normalnie? Ja u ginki ważyłam tydzień temu 52 a dziś patrzę na wagę i 51.4! Nie wiem czemu kurde. Spróbuję wymienić baterię w wadze, może coś szwankuje, do tej pory pokazywała idealnie tyle samo co u ginki:sorry: I się zastanawiam z czego ten spadek może być.

No wlasnie musze poszperac w internecie jak to jest z ta waga. Ty jestes ciazowo tydzien mlodsza ode mnie. I wlasnie dwa tygodnie temu waga mi stanela a przy ostatnim miewazeniu czyli w niedziele spadla o 200 gram. Moze to normalne. Cm w brzuszku tez nie wzrastaja ale skoro mi sie ten brzuszek obnizyl to wysokosc pepka juz nie jest dobra do pomiarow :). Moze brzuszek rosnie ale nie w tym miejscu tylko pod pepkiem. Zaraz pogrzebie i jak cos znajde to wkleje.

a gdzie twoj maz pracuje ??

W barze(u swojego ojca ktory notabene ostatnio zasugerowal, ze jest zbednym pracownikiem i moze znajdzie inna prace?... zalamka poprostu)

Jak się teraz nad tym zastanowiłam co napisałaś to faktycznie podczas pierwszego porodu nawet przez myśl mi nie przeszło, że ja rodzę i zaraz będzie po. Dotarło to do mnie dopiero jak zeszłam z fotela i położyłam się z młodym na łóżku. Ale nawet wtedy nie mogłam uwierzyć, że właśnie to zrobiłam :-) To była jakaś abstrakcja.

Nom Jutka nigdy nie klamie;-)

Ok, wróciłam z zajęć i zjadłam kolacyjkę:-) Mogę się z Wami wreszcie przywitać.
Porody na youube oglądałam i mnie tez nie przerażaja- ale dla nie to chleb powszwdni, jakbym nie mogła na takie rzeczy patrzeć to bym na tych studiach wykorkowała;-)
Georgina- ja mam takie pytanie- jak byłaś w szpitalu wypytać o poród itd to po prostu sobie weszłaś i zapytałaś jakąś pielegniarkę? Czy wcześniej się umawiałaś z położną? Jak to wygląda? Wybieram się do siebie ale nie wiem jak do tego podejść.
Jutka- super że same dobre wieści dzisiaj. Dzielne te Twoje kruszynki. Już nie moge się doczekać wpisu :'wypuścili nas dziś do domu"- obyś nam to jak najszybciej napisała
Co do bólu to ja jestem antytabletkowa- w zyciu wzięłam 4 tabletki przeciwbólowe i pamiętam dokładnie z jakiej "okazji" je dostałam;-) Może to wysoki próg bólu a może szczeście. Moja mama zapytana o ból porodowy powiedziała mi ze porównywalny z wizyta u dentysty. Więc jakoś się nie przejmuję.
Kurcze, o czym Wy tu dzis jeszcze stukałyście....

Ah ja tez ja tez :sorry:

Maluszki musza jeszcze nabrac wagi ok 2kg musza miec, nauczyc sie ssac i polykac zebym mogla je karmic, bo teraz maja sondy do zoladka no i oddychac i trzymac temp ciala poza inkubatorem. Normalnie to moze trwac do 2mc, ale ze moje kruszyny sprytne sa i jak to powiedzieli lekarze bardzo szybko przestaja potrzebowac pomocy w roznych czynnosciach to mamy nadzieje na miesiac i do domku...

Maluszki musza jeszcze nabrac wagi ok 2kg musza miec, nauczyc sie ssac i polykac zebym mogla je karmic, bo teraz maja sondy do zoladka no i oddychac i trzymac temp ciala poza inkubatorem. Normalnie to moze trwac do 2mc, ale ze moje kruszyny sprytne sa i jak to powiedzieli lekarze bardzo szybko przestaja potrzebowac pomocy w roznych czynnosciach to mamy nadzieje na miesiac i do domku...
o ja Cię.. :-D
szybko zleci ten czas.. a dziewczynki są przekochane.. :)
codziennie wieczorem sie za nie modlę.. z reszta jak wiekszosc z dziewczyn z BB wiec dlatego Twoje dziewczynki sa takie silne O! :-D

reklama
No wlasnie musze poszperac w internecie jak to jest z ta waga. Ty jestes ciazowo tydzien mlodsza ode mnie. I wlasnie dwa tygodnie temu waga mi stanela a przy ostatnim miewazeniu czyli w niedziele spadla o 200 gram. Moze to normalne. Cm w brzuszku tez nie wzrastaja ale skoro mi sie ten brzuszek obnizyl to wysokosc pepka juz nie jest dobra do pomiarow :). Moze brzuszek rosnie ale nie w tym miejscu tylko pod pepkiem. Zaraz pogrzebie i jak cos znajde to wkleje.
A mi w brzuszku wzrosło z 90 na 91.5:-)

Do góry