reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja to najbardziej się boję jak poradzę sobie z koniecznością ograniczenia przetworów mlecznych które pochłaniam w dużych ilościach jak na dorsłego człowieka:eek:
Z tego co wiem, nie powinno się za dużo tego spożywać bo dzieciaczek nie trawi mleka krowiego itd... (poprawcie mnie jeśli plote głupoty)
Sęk w tym że ja mleko UWIELBIAM (tak samo zresztą jak mój Ł)- litr mleka dziennie to u mnie standard :sorry:
Jak to jest z tym przyswajaniem produktów mlecznych przez maluszka...?

Ja to najbardziej się boję jak poradzę sobie z koniecznością ograniczenia przetworów mlecznych które pochłaniam w dużych ilościach jak na dorsłego człowieka:eek:
Z tego co wiem, nie powinno się za dużo tego spożywać bo dzieciaczek nie trawi mleka krowiego itd... (poprawcie mnie jeśli plote głupoty)
Sęk w tym że ja mleko UWIELBIAM (tak samo zresztą jak mój Ł)- litr mleka dziennie to u mnie standard :sorry:
Jak to jest z tym przyswajaniem produktów mlecznych przez maluszka...?
wydaje mi się, ze jesli dzidiza nie bedzie miała skłonności do alergi to jej nie zaszkodzi, bo teraz ją dobrze do tego przyzwyczaiłaś. Sama zobaczysz czy wszystko jest ok jak pijesz mleko. Na początek możesz troche ograniczyć, a potem obserwować.

wydaje mi się, ze jesli dzidiza nie bedzie miała skłonności do alergi to jej nie zaszkodzi, bo teraz ją dobrze do tego przyzwyczaiłaś. Sama zobaczysz czy wszystko jest ok jak pijesz mleko. Na początek możesz troche ograniczyć, a potem obserwować.
Już od początku ciąży ograniczam to mleko - tzn staram się własnie tego 1l dziennie nie przekraczac :-p:-D
Wiecie co, naprawdę - poza moim Ł nie znam nikogo kto by tyle mleka wypijał i czuję się trochę jak dziwadło... Uwierzcie mi, że łatwiej przyszło mi rzucanie palenia po12latach niż odstawienie mleka i innych produktów mlecznych...:sorry:
Tak myślę ze chyba po prostu z domu to wyniosłam bo jak dziś pamiętam że zawsze kupowało się zgrzewkę mleka (takie w kartonie) tj chyba 10 czy 12 litrów i z regóły wystarczało to nam (4os rodzinie) na tydzień z czego tata i brat mało co wykorzystywali...

no może nie siusiu, boczuję skąd mi lecie ale ja wiem, jakies upławy wodniste. Z resztą... człowiek jest w stanie wmówić sobie wszystko :-)
tak sobie własnie myślę, ze może jak będę intensywnie o tym mysleć to i skurcze sobie wmówię :-)
Kilolek, ja myślę że bez problemu!!! Moja mamuśka, która ma świra na punkcie sterylności, jak była nastolatką , miała kontakt z ludźmi z żółtaczką - nie chcący... Po paru dniach trafiła na pogotowie, bo zaczęły - oprócz skóry - żółknąć białka... Zrobili wszystkie badania i kazali iść do.................psychologa!!! Wkręciła sobie żółtaczkę!!!!!!! Dla mnie to jest do dzisiaj niepojęte, nawet mimo zajęć z psychosomatycznych zab....!!!

Kilolek, ja myślę że bez problemu!!! Moja mamuśka, która ma świra na punkcie sterylności, jak była nastolatką , miała kontakt z ludźmi z żółtaczką - nie chcący... Po paru dniach trafiła na pogotowie, bo zaczęły - oprócz skóry - żółknąć białka... Zrobili wszystkie badania i kazali iść do.................psychologa!!! Wkręciła sobie żółtaczkę!!!!!!! Dla mnie to jest do dzisiaj niepojęte, nawet mimo zajęć z psychosomatycznych zab....!!!
SZOK! :shocked2::eek:

reklama
ciaze tez mozna sobie wmowic ale nam to chyba nie grozi;-) a tak w ogole moze zawiezc ta wklade szpitala na IP i kazac im wylac jakis roztwor na to i wtedy oceniaja czy to wody czy siku..ostatnio lekarka mi mowila ze nalezy zabrac ze soba taka wkladke:tak:

Do góry