reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Hej Listopadówki :) widzę, że martwicie się o Kasiule :) jestem jej siostrą.

Po wizycie u ginekologa, pojechała do szpitala właśnie zadzwoniła, że zostaje na obserwacji, ale nic więcej nie wiem, ma do mnie później zadzwonić jak będzie miała jak rozmawiać, poinformuje was jak będę wiedziała coś nowego.

Miłego wieczoru życzę.

Ka.M`cia Kaśka nie zapisała twego numeru do komórki i nie miała jak odpisać, po za tym zostawili ją w szpitalu, to nie były wody tylko śluz wodnisty, skurcze ma ale bardzo małe, przed chwilką mi napisała, że odszedł jej czop i krew leci i wsadzili jej wenflon, więc może zaczną wywoływać, gdy będę coś wiedziała odezwę się ponownie:)
Dziekujemy za informacje:-D:-D:-D

trzeba zapisywać początek każdego skurczu. Ale wazne też ile ten skurcz trwa, wiec można albo zapisac tez koniec, albo w trakcie np. liczyc sobie sekundy (to i tak jedyne czym można się wtedy zajać ;-))

czas liczymy od poczatku pierwszego do początku drugiego.
(...)
Dobrze, ze ktos tu jeszcze wie cos na ten temat, bo ja jak widac przez te 3 lata zapomnialam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: co i jak:zawstydzona/y:

reklama
miran nie zmuszaj nas do zamartwiania
aza nie tylko ty musisz pisać prace... ja mam na razie tylko spis treści i książki pokserowane, a promotora widziałam ostatnio w lutym, więc pewnie nawet nie wie czy żyje :))

To podobnie bo ja widzialam moją promotorkę w marcu... Powiedzieli mi jednak, że jak sie nie wyrobie do grudnia to będę musiała uzupełniac różnice proglamowe. Bez sensu... Mam wszystkie wpisy tylko oczywiście z seminarium jeszcze nie i takie wielkie hallo... Co bedzie to będzie... :-D

mi połozna juz na porodówce kazała tak liczyć. A ostatnio przy sprzątaniu znalazłam tamta kartkę :-)
Ja tez ostatnio znalazlam 2 kartki(z dwoch dni) a na nich spisane skurcze-poczatek i koniec kazdego, a potem obliczone obok co ile czasu...no i jak byly co 10-12 minut regularnie to juz dalej nie liczylam, bo zbieralam sie na porodowke:tak::-D

Mam pytanie do doświadczonych dziewczynek: Jak często i jak długie muszą być skurcze, żeby jechać do szpital?

Zazdroszczę dudziakowej tego spacerku, już nie mogę się doczekać kiedy ja urodzę i wyjdę na pierwszy spacerek, a park mam blisko:-)

Jak fajnie, że nie tylko ja pisze pracę mgr, a założyłam, że 1 rozdział napiszę zanim Patryk się urodzi, a potem resztę;-) Ale w każdym bądź razie piszę ten rozdział.

No to na dziś już kończę, jutro na pewno kuknę;-) Kolorowych snów e-cioteczki:-)

Ja tez ostatnio znalazlam 2 kartki(z dwoch dni) a na nich spisane skurcze-poczatek i koniec kazdego, a potem obliczone obok co ile czasu...no i jak byly co 10-12 minut regularnie to juz dalej nie liczylam, bo zbieralam sie na porodowke:tak::-D
ja to czekałam w domu dzielnie do momentu az były co 3 minuty. Zaczeły się o 7 rano, a ja dopiero o 12 pojechałam do spzitala. I mimo, ze tyle wyczekałam to po drodze mi przeszły :sorry:i ostatecznie mi porod wywoływali.

Ja sie ciesze, ze studia mam juz za soba(choc mi szkoda, ze jjuz tak daaawno) bo nie chcialoby mi sie w ciazy czy przy maluszku pisac i bronic pracy...jestem mega leniem! przy Was...

reklama
Ja poszlam wczesniej, bo na 15ta moj maz szedl do pracy i ja nie chialam byc w domu sama(choc byla mam). Bylam przed 14ta a na ktg nie wykazywalo skurczy i chcieli mnie odeslac, a o 18tej mialam 8cm rozwarcia...

ale teraz poczekam na maxa(chyba pod szpitalem, bo inaczej moglabym nie dojechac) bo nie chce aby mnie odeslali. W Zgorzelcu nie mieli gdzie, ale tu maja...a ja sie nie dam!

Do góry