reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Agnes a Ty spod znaku lwa przypadkiem nie jestes??????????????????/;))))))))))000

nie bliźnięta jestem a co???? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

AGNES nie wymadrzasz sie Po to wam to pisalam bo prosze o rade Wiem ze to ze ona pije mleko wnocy nie jest dobre Ale po calym dniu zmeczenia Chce zrobic wszystko aby jakos spac Serio czasem w nocy az plakac mi sie chce tak nie mam sil juz do niej wstawac Ja tez pluje sobie w brode o te jej zabki Bo chcialabym aby miala je zdrowe Wiem wiem zeby u dzieci za rozne Jedne mimi mlekoa w nocy ma zdrowe a drugie nie :-(

AGNES to moze masz rade jak mam ja pomalu oduczac mleka w nocy Moze ja mam ja wziasc do innego pokoju I sie kilka nocy posiweci?Tylko ci zrobic jak ona bedzie tak strasznie plakala?Od razu oduczyc jedzenia zupelnie wnocy czy stopniowo zmmniejszac ilosc posilkow?

skoro w nocy dajesz jej zwykłe mleko to może być głodna bo to rzadkie.
ja bym odzwyczajałą pomału jak ów Anabubka :tak::tak::tak::tak:

o której je Ci kolację?
daj jej mleko z kaszą ,będzie sycące.
a w nocy wodę zabarwiaj tylko mlekiem.dziecku potem się nie będzie chciało wstawac aby napić się wody.
mi sie zdaje że ona budzi sie zprzyzwyczajenia już a nie z głodu.może się mylę nie wiem.
nie znam przyzwyczajeń twojej Oliwki.
A jak z jedzeniem wdzień?nie je za mało?trzeba zrobić tak aby jadła łądnie w dzień regularne posiłki aby czasem nie nadrabiałą w nocy.

bez płaczu sie nie obejdzie to narmalne ale dziecko nie umrze jak nie dostanie w nocy jedzenia.

moja nie je w nocy już jak miała 7 mies bodajże i nie potrzebuje,picia tez nie woła.

reklama
hej dziewczyny, ja dopiero teraz ale długo tu nie zabawie, bo od rana mnie głowa boli i mam kiepski przez to humor-jeszcze Maks chodzi i jeczy-chyba przez pogode-cały czas mamy mgłę! po poludniu przychodzą znajomi, musze sama ogarnac dom,prasowanie, obiad i jeszcze sama siebie!:-(

As 76 Dzieki za przepisy! Mam dwie cukinie w lodowce i nie wiem co z nich zrobic. Mama mnie tak uroczyła, że tylko mi miejsce zabieraja w lodowce!:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
My dzisiaj dopiero o godz.9.30 wstaliśmy - odsypialiśmy codzienne poranne pobudki do przedszkola:-D:-D:-D
My dzisiaj rodzinnie sobotę spędzamy, więc od czasu do czasu zajrzę.
Co do karmienia w nocy to moja pediatra mówiła że jak dziecko ma 8 m-cy to już w nocy jeść nie powinno, a na kolację podawać kaszkę gęstszą coby mu starczyła o rana i ja w tym wieku Maję odzwyczajałam od nocnego jedzenia i jakoś gładko nam to poszło:tak::tak::tak:
Tak więc Dorota jak dziewczyny pisały - koniec nocnego podjadania dla Oliwki:tak::tak::tak:
Spadam teraz śniadanie szykować a potem na zakupy, do potema:-):-):-)

witam :-) mialam wczoraj zaliczenie na kursie z komputerowej ksiegi handlowej oczywista zaliczylam :-D:zawstydzona/y: znalazlam bezplatną szkole policalna gdzie mozna zrobic technika rachunkowości chyba sie zapisze w poniedzialek bede wiedziec co i jak :tak: a co pracy nie ma a 2 razy w m-sc mozna isc do szkoly
no lece nadrabiac domowe zalegloosci :baffled: milego weekendu

hehe mi też się marzyły ale dać sobie radę z dwójką na raz. a trójka? chyba bym się załamała.

Witajcie laski!
co tu tak pusto. myślałam, że będę miała tyle do nadrobienia a tu nic.
u nas nocka ok, pozatym, że wstawałam do małego przykrywać go ze 3 razy bo się wiercił i rozkopywał to wstał mi o 5.00. Dostał butlę i myślałam że mi pójdzie zaraz spać tak jak po cycu, :baffled:a on się rozbudził i gotowy do zabawy. no myślałam, że mnie coś trafi, każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się płaczem. dopiero teraz mi przysnął.

trzeba jakąś kawkę sobie zrobić.
miłego dnia
Kochana a TY dalas mu mleko bo plakal z glodu czy poprostu dajesz o 5? Bo jak Ci spi to ja bym nie dawala butelki tylko dopiero jak wstanie
witam porannie

no to sie wczoraj napracowalam:tak:
szwagier poprl dywany ale przez ta wilgc nadal schna:-(
posegreowalam zabawki,co zajelo mi 2 godziny,bo u Pauliny jest teg tyle a moje dziecko uprawia zberactwo zawodowe:-D:-D:-D:-D:-p,ze sie zeszlo.i wywalilam caly orek smieci.musialam to zrobic jak jej nie ma bo zaraz by cos jej sie przydalo:-)
a ta Pauline terpeutka odebrala ze szkoly,wziela od sobiei przyprowadzila po 18,wic bylam tylko z Weronika:-)
okna pomylam,podlogi tez wyszorowalam i wypyckalam sidoluxem panele:-)
ale ze mam duzo gratow w pokoju i nie mam ich gdzie wyniesc to musze myc na rat-najpierw gdzies odkurzyc,umyc pdlge,poczekac az wyschnie,potem sidulx,poczekac az wyschnie i przestaiwc meble.w iedzyczasie0-mama siusiu,mama jesc itd iitd.
no i sprztaniecie niecalych 70m2 podlogi zjmuje mi 3godz:baffled:

ale jest na blysk:tak::tak::tak:
no oczywiscie firki i zasloki popralami powesilam

dzis zostalo mi poscieram urz i siebi na polkachw reglae zrobicorzadek.no i w lazience sprztanac,ale to juz malo

Weronika grzecznie ze mna sprztala:-)w dzien lezala godzine w lozeczku ale nie zasnela wiec nie spala caly dzien,terz jeszcze psi:-)

wieczorem bylm juz taka padnieta ze po 22 pozlam sie kapac i spac.

no to ide poczytac
no Kochana gratuluje widze ze mials dzien na sprzatnie:tak:
dobra dziewczyny ja musze zmykac bo o 15jedziemy do mamy bo m zawozi moich rodzicow na impreze i w nocy po nich przyjezdza wiec tam bedziemy spac :tak:
no i musze cos przygotowac malemu sobie... troche mieszkanie ogarnac...
jak bede u mamy to napisze ;-):blink:
wszyscy baluja??
Co do Niemca to on je wszystko polskie zarcie mu samkuje na weselu sie zajadal Tak sie mu podobalo ze na sylwestra jedzie z nami:-D
no hejka.

dzis wstalismy po 7.00 także luzik.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

zjemy sniadanko i zawożę Oliwkę do babci. jupppiiiii :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
oj dzis Oliwka wstala wczesnie
Laura spala 12h wiec dzis drzemka ja czeka biedna miala jakis koszmar bo z placzem wstala:sorry2:
No to masz fajnie :tak:a KIEDY JA ODBIERACIE?
ANKA a jak mam sobie tlumaczyc?Co mam ja na sile usypiac?Tzn u nas G jest od usypiania bo ja cierpliwosci nie mam do tego Bo jak widze ze Oliwk awstaje w lozeczku to ja wyciagam i idziemy do zabawek Ja jakos uwazam ze jak sie jej chce spac to spokojnie zasnie w lozeczku A jak wstaje i gada i wyciaga raczki to nie chce spac Jakos utarlo mi sie ze jak bedzie zasypiala pod przymusem z placzem to jej sie zasypianie zle bedzie kojazylo I to do niczego dobrego nie doprowadzi Nie wiem moze sie myle W koncu ucze sie byc mama :tak:
A moze za jakies 3/4 miesiace Moze bedzie na tyle rozumniejsza ze jej wytlumacze ze teraz pora spac I ona musi lezec spokojnie w lozeczku az zasnie :tak:

Dziewczyny powiedzcie mi do kiedy normalne jest wstawanie dziecka w nocy aby wypic mleko Oliwka w nocy pije mlkeo kilka razy
Wczoraj nap jak sie polozylam o 23 to do 24,30 wstawalam do niej 2 razy I 2 razy ja karmilam wtedy sie uspokoila i spala do 3 O 3 zas mleko i tak samo przed 6 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MLENA i jak dzisiejsza noc?Kurcze chyba widze ze mamy troche podobny problem w nocy z tymi naszymi dzieciaczkami :confused:

Nocka wam juz opisalam Szla spac z bolem glowy i do teraz mnie glowa boli choc o 3 w nocy baralam tabletke Dzis w planach tylko z wierzchu posprzatac i pozniej na zakupy isc ale poczekma az wszysscy do domu wroca Po drodze bedzie spacerek :tak:Oliwka sie bawi Ja sie musze ogarnac i mieszkanko Bo o 10/11 przychodzi kolezanka z 2 dzieci
Bede do was zagladac :tak:
MILEGO DNIA

Kochana kazda z Nas uczy sie byc mama w wieku 11mc dziecko swietnie wie co jest grane.Musisz zrobic jej rytual taki przed spaniem ktory bedziesz robila codziennie
Ja robie tak wlaczam bajke daje kolacje potem jest mycie zabkow i moja juz sama wie ze bedzie szla spac jak byla w wieku twojej czyli rok temu jescze wlaczalam kapiel bo kapalam ja prawie dziennie odkladalam do lozeczka i naciagalam pozytyke Czasami godzine zasypiala ale wiedziala ze ma lezec w lozeczku.
Jezeli chodzi o karmienie nocne to roczne dziecko nie powinno juz jesc w nocy
Mozesz dac wody do picic zeby zadbac o zeby bo jak pisal Agnes szkodzisz dziecku na zabki bo napewno nie myjesz jej za kazdym razem jak podajesz mleko
hmmm kurcze nie wiem co jeszcze chcialam napisac
PO to jest forum zeby pytac;-)
Pamietaj ze teraz twoje dziecko sprawdza ile sobie moze wywalczyc placzem
witam :-) mialam wczoraj zaliczenie na kursie z komputerowej ksiegi handlowej oczywista zaliczylam :-D:zawstydzona/y: znalazlam bezplatną szkole policalna gdzie mozna zrobic technika rachunkowości chyba sie zapisze w poniedzialek bede wiedziec co i jak :tak: a co pracy nie ma a 2 razy w m-sc mozna isc do szkoly
no lece nadrabiac domowe zalegloosci :baffled: milego weekendu

gratulacje

teraz sie przytwitam
eloooo:-D

Wzielam z naszego watku przepis na zeberka po diabelsku Dam znac jak mi wyszly
Jade na zakupki mam juz wysprzatne bo Bogdan zabral Laure na budowe ze soba

Milego dzionka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dzisiaj wszystko ekspresowo-jak tylko można przy dziecku! Sprzątanie,pranie, ogarnełam sibie-umyłam włosy. Nastawiłam rosół.Jeszcze odkurzanie i prasowanie:baffled::confused:
Jak ja tego nie lubie. Czekam na M,żeby pojsc do sklepu-bo pewnie kolejke mamy do wedlin i miesa jak to w sobote!:-(

Oliwka już odstawiona do babci :tak::tak::tak::tak:

ja zrobiłam zakupy :-)

teraz dopiero wpadłam do domu,zaraz zabieram sie za robienie łazanek,M obiecałam ze zrobię :tak::tak::tak::tak:

i mam ochotę na sałatkę jarzynowa więc też zamierzam dziś zrobić :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry