reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2009

co do czopu zaczal mi odchodzic w piatek w nocy i tak powoli lekko wychodzi czy ktoras wie ile mozna chodzic z takim wypadajacym czopem?

mi czop odszedł 9 dni temu... odchodził przez dwa dni. Więc można chodzić i chodzić :baffled: tak samo z rozwarciem można.... :growl:
a, miałam ćwiczyć moje nowe pozytywne nastawienie i zapomniałam.. chyba do pracy pojadę, zobaczę jak sobie radzą...

reklama
klaudzia ty to naprawdę masz na co narzekać. Wspólczuje...
Ja jestem załamana bo od 2 nocy nie moge spać bo strasznie bolą mnie boki od lezenia.Jak zasnę to jest ok ale jak sie tylko przebudzę i chce zmienic bok to bol jest taki że az do płaczu mnie doprowadza.Mój R sie budzi ze strachem czy to już,bo ja tak jęczę. Już próbowałam kocyk sobie podłożyc pod boki bo myślalam że łóżko jest za twarde ale nie pomoglo:-(...
Pixi ja tez tak mam, boczki bola. Nie mamy zbyt duzego wyboru w pozycjach spania. Albo lewy, albo prawy bok. Ja spie z duza iloscia poduszek. Jedna gruba miedzy nogami, i poduszka z prawej i lewej strony pod brzuchem tak zeby mi nie zwisal:baffled: Uff... czasem dobrze sobie po narzekac :wściekła/y:

mi czop odszedł 9 dni temu... odchodził przez dwa dni. Więc można chodzić i chodzić :baffled: tak samo z rozwarciem można.... :growl:
a, miałam ćwiczyć moje nowe pozytywne nastawienie i zapomniałam.. chyba do pracy pojadę, zobaczę jak sobie radzą...

a wody sacza sie leca czy cicho ?? a rozwarcia to nie mam tzn nie mialam w piatek jeszcze a i jeszcze jedno pytanie czy odchodzący czop to przeciwskazanie do przytulańców ?? bo niby droga do malucha jest otwarta i nie iwem czy to bezpieczne ...

A ja mam pytanie do dziewczyn które mają różne terminy wg OM i USG - różne tzn min tydzien róznicy, a nie 2 dni np;
Chodzi mi o to czy wasz lekarz liczy wg usg czy ostatniej miesiaczki??
Jesli np wg om jestescie w 37tyg a wgusg w 39tyg to jak to traktuje?
Cały czas mam z tym problem, tzn nie wiem co myśleć bo wg om jestem w 38tyg a wg usg w 39tyg i tak tez jest prowadzona moja karta ciązy - tzn wg terminu usg...
pogubic sie można... :sorry2:
Mary Mary w Norwegii obliczaja porod wg USG ktore bylo robione w 20 tyg. ciazy. Ja mam roznice 1 tygodnia pomiedzy USG 13XI a OM 19XI. Na macierzynskie idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem porodu. czyli ja juz jestem na mecierzynskim... tylko ze dzidzia jeszcze siedzi w brzuchu :sorry2:

a wody sacza sie leca czy cicho ?? a rozwarcia to nie mam tzn nie mialam w piatek jeszcze a i jeszcze jedno pytanie czy odchodzący czop to przeciwskazanie do przytulańców ?? bo niby droga do malucha jest otwarta i nie iwem czy to bezpieczne ...

Ja czytałam żeby nie ryzykować z przytulaniem bo bez czopa jest duże prawdopodobieństwo infekcji...

reklama

mi się nie sączą. czop ma niewiele wspólnego z wodami, bo wody się sączą jak worek owodniowy jest naruszony, a czop zatyka wejście z pochwy do macicy, w któej właśnie ten worek owodniowy dopiero się znajduje...
ja nie mam czopa, powiększające się rozwarcie na 2 cm (stan na ub. środę), paciorkowca, a lekarz kazał seksić :-D też się martwiłam, dooytywałam, aż się gin zniecierpliwił, co mu tak nie ufam :tak:
więc do roboty, do roboty :-) należy się Tobie i mężowi trochę relaksu bo weekendowych przejściach !!

Do góry