reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie czerwcowe mamy ;-)
Troche niesmialo, ale chcialabym do was dolaczyc, jesli przyjmiecie mnie do swego tak licznego juz grona :tak: troche was podczytywalam, ale chcialam zaczekac z zakladaniem profilu do potwierdzenia ciazy na pierwszym usg (ja to dopoki nie zobacze to nie uwierze :laugh2:). Mieszkam za granica (jak widze niektroe z was rowniez!) i tutaj bede rodzic. A tak poza tym to mdli mnie okropnie :confused2:

reklama
Witajcie czerwcowe mamy ;-)
Troche niesmialo, ale chcialabym do was dolaczyc, jesli przyjmiecie mnie do swego tak licznego juz grona :tak: troche was podczytywalam, ale chcialam zaczekac z zakladaniem profilu do potwierdzenia ciazy na pierwszym usg (ja to dopoki nie zobacze to nie uwierze :laugh2:). Mieszkam za granica (jak widze niektroe z was rowniez!) i tutaj bede rodzic. A tak poza tym to mdli mnie okropnie :confused2:
Witaj koriander w gronie czerwcowych mam:)

Pati - wszystko będzie dobrze. Dbaj o siebie i maleństwo. Lekarze wiedzą co robią. Niestety takie są uroki mieszkania za granicą :-:)-( samotność czasami doskwiera. Choć sama nie mieszkam ale znam ten temat bo moi bracia mieszkają w Holandii i się na to skarżą. Ale masz Nas i to forum więc głowa do góry:rofl2:

Ja już usiedzieć nie mogę, jeszcze 2 godziny do wizyty. Dobrze, że wychodzę o 17 :sorry:

Witajcie, jak fajnie zajrzeć tu o ludzkiej porze :-) Kupiłam dzisiaj imbir, kupiłam też suszone banany- podobno mogą pomóc na mdłości... W poprzedniej ciąży miałam jednak lepiej, dużo więcej energii i żadnych mdłości....Jednak to prawda, że każda ciąża jest inna
Wizytę u gina mam już jutro- denerwuję się strasznie, ale przecież będzie dobrze!

Alusia8989- witaj! Gratuluję! Kobiety w ciąży zwolnić nie wolno, więc weź ten cały etat do grudnia- nawet lepiej, bo później wyjdzie Ci lepsza średnia na chorobowym, a później na macierzyńskim
liliti- ja płakałam ostatnio straaaasznie na ostatnim odcinku Niani, że już się kończy, (serialu, którego zresztą prawie nigdy dotąd nie oglądałam ). No bossskie te nasze hormony :-D
Sayuri_ Kochana, bądź dobrej myśli i oszczędzaj się!
AniaCh- ja piję teraz 2 kawy dziennie, inaczej bym spała cały dzień.... Może nie powinnam, ale i tak ograniczam się już mocno (wcześniej piłam ok 5 kaw dziennie). W poprzedniej ciąży też piłam kawę :-)
natucha- jaka wielka dzidzia 18mm :-) Super
bakteria- o której masz jutro wizytę? Ja o 15 :-)
Pati- Ci lekarze w Anglii to jacyś wszechwiedzący, że już Ci planują cesarkę? Nie wiem jakie wyniki masz słabe, ale chyba jest szansa, że się poprawią? Trochę nie kumam... :-(
koriander- witaj wśród nas, a gdzie mieszkasz za granicą?

Chyba trochę się położę ...

koriander witamy w gronie mamusiek czerwcowych!:tak:
Jesteś taka jak mój mąż, on też dopóki nie zobaczy to nie uwierzy:rofl2:
A ja już dawno szaleję, pomimo tego że ciąża jeszcze nie potwierdzona, do lekarza idę dopiero w czwartek. I już nie mogę się doczekać, chociaż z drugiej strony boję się co powie, dlatego lepiej mi żyć w nieświadomości;-)

Dzieki gosiagro! :D a własnie, jestemw 6 tyg, nie wiem czemu ten suwak pokazuje 4 tc , widziałam moje dziecie ma 18 mm.

Jej w 6 tygodniu i maluch ma już 18 mm :-) ja jestem w 7-8 tyg i mój maluch ma dopiero 12 mm :-) faktycznie widać że każda ciąża jest inna :-) Jest jeszcze inne wytłumaczenie nosisz w sobie przyszłego koszykarza a ja dżokeja :-)

Dziekuje wam bardzo za mile powitanie:tak:
Mieszkam w Holandii. Troche tu inaczej wyglada prowadzenie ciazy, w zasadzie nie ma wizyt u ginekologa. Ja wczoraj mialam pierwsze usg i bylo to niesamowite przezycie. Okruszek rozbudzony przez lekarza zaczal machac raczkami i nozkami. Dla takich chwil warto zyc! :laugh2::laugh2::laugh2:

Nie wiem czy to ktorejs z was pomoze ale mi na mdlosci sluza mandarynki i leciutko gazowana woda mineralna (po niej troszke sie odbija i to przynosi ulge:confused2:)

acha no i wedlug poloznej mdlosci to znak ze dzidzius sie dobrze rozwija ...:nerd:

Ostatnia edycja:
koriander witamy w gronie mamusiek czerwcowych!:tak:
Jesteś taka jak mój mąż, on też dopóki nie zobaczy to nie uwierzy:rofl2:
A ja już dawno szaleję, pomimo tego że ciąża jeszcze nie potwierdzona, do lekarza idę dopiero w czwartek. I już nie mogę się doczekać, chociaż z drugiej strony boję się co powie, dlatego lepiej mi żyć w nieświadomości;-)
hihi zdec, my juz wierzymy :tak: nie stresuj sie za bardzo bo to niezdrowe dla dzidziusia, ale madry Polak po szkodzie: ja juz po wizycie wiec sie moge madrzyc:nerd:

Witajcie, jak fajnie zajrzeć tu o ludzkiej porze :-) Kupiłam dzisiaj imbir, kupiłam też suszone banany- podobno mogą pomóc na mdłości...
Wizytę u gina mam już jutro- denerwuję się strasznie, ale przecież będzie dobrze!

Chyba trochę się położę ...
kajdusia, mi imbir pomagal na poczatku, wiec warto sprobowac! A suszone banany sa pycha, i dodaja energii wiec moze sie uda :tak: A w Holandii mieszkam na polnocy, dokladnie to w stolicy, a co wybierasz sie na zakupy?:laugh2:

:-D:-D:-D
teraz to dupa trzese bo nie mam pojecia jak prowadzone sa ciaze w UK i znowu jazda jak bym byla pierwszy raz w ciazy :crazy:

vanilka: Z tego co wiem od przyjaciolki to w UK podobnie jak w Holandii :confused2: ...czyli zupelnie inaczej niz w Polsce
Widze ze mieszkasz w Northhampton, sporo moich znajomych tam mieszka usciskaj ich :happy:

reklama
Do góry