reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

reklama
Kamcia też jakiś czas temu takie twardnienie brzuszka i wypinanie młodego mnie zastanawiało, teraz to już wiem, że po mału szykuje się do wyjścia, więc usiądź lub połóż się wygodnie dla Ciebie i niuni, żeby ciasno jej nie było i nie będzie to takie uciążliwe. pewnie nic nowego Ci nie doradziłam, ale powinno pomóc;-):tak:

Kasiula a ja wręcz przeciwnie męczę się z zaparciami... i hemoroidami... ufff

mozemy sobie podac reke :sorry2:chociaz musze przyznac ze te problemy pojawily sie niedawno wczesniej tak jak pisza dziewczyny bylo bardzo latwo moze dziecko teraz inaczej jest ulozone

Cholera - sorry - mam pytanie bo mnie dreczy !!! wrrr
czy rozwarcie mozna samemu sprawdzic tj oczami meza????? bo mnie cos trafi zaraz :(

nie mam pojecia :sorry2:

nie mam pojecia :sorry2:

dziewczyny kiedys pisaly o lusterkach :confused: a ja przerazona mniej wiecej jestem :szok::szok:
boje sie ze rozwarcie mam coraz wieksze a skurczy brak.... i ze w razie czego nie zdarze do szpitala.... u gin bylam we wtorek i powiedziala ze w kazdej chwili moge juz rodzic choc wszystko trzymalo... ale wczoraj mielismy z mezem taka awanture ze boje sie ze cos popuszczalo :|:cool:

sorry za panike :shocked2:

czy rozwarcie mozna samemu sprawdzic tj oczami meza????? bo mnie cos trafi zaraz :(

Mozna - i raczej palcami :)

Myjesz dokladnie dlon, wsuwasz palec "tam", na wysokosci około 6-8 cm powinnas natrafic na szyjke macicy (taki wypustek) - generalnei powinna byc twarda i zamknieta - tak zeby mozna ja bylo dookola obmacac, jesli masz wrazenie ze jej "nie ma" czyli miejsza niz 1 cm to znaczy ze sie skrocila, a jesli dasz rade do srodka wepchac paluch to znaczy je masz rozwarcie na 1 palec, jak dasz rade wcisnac tam dwa to na dwa itd...

Ot i cale badanie

Ja jeszcze tabletek nie odstawilam, narazie zwiekszylam odstep miedzy nimi a juz czuje jak maly napiera na szyjke-spiecia w podbrzusiu, klucie szyjki, a raczej bol warg stromowych-az wydaje sie to niemozliwe...Jak w niedziele wezme tylko 2x1/4tab, albo 1x 1/4 tab to pewnie juz 2.11 urodze znajac moje szczescie:/ a ja chce miedzy 8a 15 :)

dzieki Pass... przed chwila nad innym forum wyczytalam ze ktos nie mial skurczy i potem do szpitala nie zdarzyl i ze w domu musial rodzic... to mnie panika ogarnela....

dzieki biore gleboki wdech i wydech i musze o tym przestac myslec...
bo zwariuje :)

jeszcze raz dzieki

reklama
mi lekarz badal palcami głęboko ale na jakiej podstawie oni wyczuwaja to nie wiem hehe

Mozna - i raczej palcami :)

Myjesz dokladnie dlon, wsuwasz palec "tam", na wysokosci około 6-8 cm powinnas natrafic na szyjke macicy (taki wypustek) - generalnei powinna byc twarda i zamknieta - tak zeby mozna ja bylo dookola obmacac, jesli masz wrazenie ze jej "nie ma" czyli miejsza niz 1 cm to znaczy ze sie skrocila, a jesli dasz rade do srodka wepchac paluch to znaczy je masz rozwarcie na 1 palec, jak dasz rade wcisnac tam dwa to na dwa itd...

Ot i cale badanie

a jak mowia na 8cm czyli 4 palce czyli cala rękę mi tam pcha ? :eek:

Do góry