reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny tak sobie patrze na mój wynik i widzę że ja mam w innych jednostkach wynik podany... 1.8 U/L tak mam... Czym to się różni od mlU/ml? Tempka bez zmian 37...

Dzastina

Są różne jednostki wg których interpretuje się wyniki. Zależy w jakich
jednostkach dostaniesz wynik.

Pierwsze oznaczenie:

Przykładowe normy
Tygodnie ciąży -poziom beta hcg

3 - 5-50 mIU/ml
4 - 5-430 mIU/ml
5 - 19-7340 mIU/ml
6 - 1000-56000 mIU/ml

Drugie oznaczenie:

NORMY beta hcg:
Kobiety i mężczyźni poniżej 3 U/l
Kobiety w okresie menopauzy poniżej 9 U/l
Kobiety ciężarne
1 tydzień 10-30 U/l
2 tydzień do 100 U/l
3 tydzień do 1000 U/l
4 tydzień do 10000 U/l
5-12 tydzień do 290000 U/l
12-16 tydzień do 53000 U/l
29-40 tydzień do 60000 U/l

Trzecie oznaczenie:

dodatni - jesteś w ciąży
ujemny - ciąży nie ma

tak więc według twojego wyniku nie jesteś w ciąży raczej

royana :)) miłego dnia kochana.
buziaki

Również życzę miłego dnia!
ja dziś zabiegana od rana bo teraz porządki potem idziemy na obiad do restauracji i potem imprezka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie babeczki:-)ja tez sie melduje:-)obawiam sie jutrzejszego dnia aby go przezyc bez przygod:-)
Royanka czemu twierdzisz ze jeszcze dlugo bedziesz w dwupaku??
Kiki slicznie wygladasz na basenie:-)nie pomyslalabym ze to ubranko zyrafka ma az tyle lat cudne jest:-)
Kinga milego dnia:-)
Buziaki dla wszystkich babeczek:-)
p.s. ciesze sie ze podobaja wam sie moje prezenty ktore chce da dzieciaczka na gwiazdke:-)
Pyszczku jeszcze Ty musisz sie zameldowac:-)

Witajcie :-)

Ja już przed tv sobie siedzę, wprawdzie jeszcze w szlafroku, ale piję sobie liście malin i oglądam tvn24 ;-)

Oglądaliśmy wczoraj z M bajkę, ale myślalam że będzie lepsza :sorry: mogliby dać bajkę WALLY :-):tak:

Royanna wieczorek był bardzo miły :) I dzisiaj też dobrze się czuję, wyspałam się i jestem :happy2:

Paula pewnie że jeszcze nic straconego! Trzymam kciuki :tak::-)

Dzastina ja akurat nie miałam takich plamień, ale wiem że tak może być w ciąży! :tak:

Kiki to prawda będzie emocji :-D a to ubranko tez mi się bardzo podoba i nie do wiary że ma tyle lat a jest w tak dobrym stanie! :) super zdjęcia z basenu ;-)

Gosiu jestem jestem :-) i też myślę że jeszcze co najmniej parę dni w dwupaku :-D

Miłego dnia wszystkim :)

Gosiu,
bo wlasnie wczoraj czytalam w necie, ze kobietki ktore braly fenoterol, po odstawieniu w ok 37tc w wiekszosci rodzily w 40-42tc...:-(nie wszystkie, ale duuuzo:tak:. No, wprawdzie bylo kilka, ktore odstawily i na drugi dzien urodzily.
Ale tak sie pocieszam, ze te ktore przenosily, to mialy duuuzo wieksze dawki na dobe, bo min 4, 6 a nawet 8 tabletek:szok: na dobe:szok:. Ja mialam 1 w 4dawkach:sorry2:, wiec moze jednak nie przenosze...chcialabym najpozniej za tydzien urodzic:tak:

I ja się witam sobotnio :-)

My już po zakupach i śniadanku, zaraz idziemy trochę na dworek póki słoneczko świeci :tak: a potem sprzątanie.

Royanna, Gosia, Pyszczek witajcie jeszcze 2w1 :-)

Dzastina wynik bety chyba jednak nie wskazuje na ciąże ale czekamy do @! Jak się czujesz?

Kinga widzę że zapowiada Ci się miło dzionek :-) zatem dużo przyjemności życzę :tak: a jak tam dziś Twoja tempka?

Ja czuję się dobrze, jedynie czasami mam jakieś napięcie w dole brzucha jak na @ :sorry: no nic zobaczymy co dalej...:confused:

Kiki super fotki z basenu :-)

Bershka skoro Kubuś musi mieć jedzonko pozajelitowe to musi, trudno ale najważniejsze że jest z Wami a z czasem wszystko się ułoży:tak: Ściskam Was mocno! Buziaczki!

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę miłej soboty! :tak::-)

Mi kalendarz chinski sprawdzil sie z moimi synkami wiec teraz staram sie (tak na wszelki wypadek) tylko w miesiace na dziewczynke;-) Musisz napisac ile dni trwaja Twoje cykle bo to kluczowa kwestia w planowaniu no i kiedy masz owulacje
Mnie chiński też się sprawdził , ale dla odmiany mam 2 córki . Teraz żeby był chłopiec , to wychodzi żeby starać się w grudniu. Spróbuję i dam znać co z tego wyjdzie. Już teraz biorę witaminy , potas i sód /na facecika/ i obserwuję się żeby wyczaić kiedy mam owulkę. Chociaż traktuję to troche z przymrużeniem oka , ale co tam , spróbować warto , może akurat się uda.

WITAM:-)
Czuje się dobrze Dominisiowi katarek także mija już spał fajnie przez nosek oddycha:-)no ale M mi cos tu teraz łapie:sorry2:

Super brzusio:-)ile masz w obwodzie??

a ja chcialam sie Wam pochwalic ze moje mebelki mammutki jada juz do mnie z Warszawy..tylko szkoda ze ich nie zobacze przed prodem bo jada odrazu na nowe mieszkanko...no chyba ze ktos sie zlituje nade mna i mnie tam zawiezie...

dziewczyny myslalyscie cos nad prezentami dla dziecki na gwiazdke??bo ja Mai to chcialam takiego laptopa LAPTOP FISHER PRICE MOWI PO POLSKU L4680 NAJTANIEJ (792072095) - Aukcje internetowe Allegro a dla synka FISHER PRICE KONIK MORSKI OD SS!!! (796666707) - Aukcje internetowe Allegro podoba wam sie??tego konika to z Anglii bym kupila bo maz jedzie na poczatku grudnia dlo londynu a tak taki konik 50zl kosztuje a tu 100zl co myslicie??

zmierzyłam się teraz i mam 101cm na wysokości pępka:-)
super że mebeli już beda czekały w domku na was i prezenty bardzo fajne:-)ja chciałam na urodzinki tego laptopa a potem myśle że jednak musi podrosnąć do niego bo mam podobny komputerek(ale już rozwalony bo to jest po synku szwagierki )dostał tak żeby sobie pobawił sie i szczerze powiem że nieźle tymi rzeczami rzuca tak jak i telefony itp.co szkoda mi teraz synkowi kupic musze poczekać jak"dorośnie"do niego i wtedy na bank kupie:-)a teraz auta auta to jest życie synka:-Dtaki fajny jakiś duży kupimy :tak:M chciał sterowany ale też szkoda bo prędzej M będzie się bawić a synek będzie naciskać i niewiadomo jak po meblach go kierowac co się zniszczy dlatego wole taki do zabawy niesterujący:tak:a Alankowi no raczej narazie nic musze jeszcze wyprawke dokonczyć :sorry2:

Kacper ogląda bajkę więc mam chwilkę ;-)
tak więc u ginki niczego się nie dowiedziałam, nawet mnie nie zbadała :no: wpisała sobie w kartę że wszystkie badania są ok i powiedziała że to krwawienie mogło być spowodowane jajeczkowaniem :tak: a skoro miałam robione dokładne usg i wszystko tam w porządku więc to nie było nic groźnego. Mam przyjść jak już będe w ciąży ale też nie od razu tylko mam troche odczekać. Także może jeszcze nic straconego, czekam do 2 listopada! :tak:

a nie mówiłam że mi tu przestać się smucić bo nic nie jest straconego tak wiec czekaj na 2 listopada i testujemy:-)

Wow jaka piłeczka!!!!!!!
Ja mam mniejszy a juz ledwie człapie!!!!
zgrabniula z Ciebie :)))))

może tego nie widac ale mam już 60 kg na koncie:-pprzy wzroście 158 to jednak nie jest mało;-)pokaż swój brzusio (ja lubie ogladać ciążowe brzuszki:-))

dziewczyny pisala do mnie bereska ze kubus bedzie miec jeszcze kilka miesiecy jedzenie pozajelitowe..biedulek nasz..jest jej bardzo smutno ..ale niedlugo bedzie juz w domku...

..

ojejku tak mi przykro BERSHKA :-(ale najważniejsze że będzie synuś z wami:tak:trzymajcie się cieplutko:tak:ps.KIKI hehe księżniczka już basenik zaliczyła fajnie:-)

Gosiu,
bo wlasnie wczoraj czytalam w necie, ze kobietki ktore braly fenoterol, po odstawieniu w ok 37tc w wiekszosci rodzily w 40-42tc...:-(nie wszystkie, ale duuuzo:tak:. No, wprawdzie bylo kilka, ktore odstawily i na drugi dzien urodzily.
Ale tak sie pocieszam, ze te ktore przenosily, to mialy duuuzo wieksze dawki na dobe, bo min 4, 6 a nawet 8 tabletek:szok: na dobe:szok:. Ja mialam 1 w 4dawkach:sorry2:, wiec moze jednak nie przenosze...chcialabym najpozniej za tydzien urodzic:tak:

to nie jest powiedziane bo jak sama wiesz już rozwarcie masz szyjka skraca się tak wiec więcej ruchu i serduszkowania a zacznie się akcja;-)

Dzastina wynik bety chyba jednak nie wskazuje na ciąże ale czekamy do @! Jak się czujesz?

U mnie bez zmian... czyli nic... cyce troszkę czasami pobolewają i to wszystko... i brzuch też ale sporadycznie, najbardziej wieczorem.....już pogodziłam się z porażką. teraz czekam na @ a później dalsze starania... pozdrawiam:-)

reklama
Ja to Dziewczyny już dzisiaj pewnie nie będę na forum, bo zaraz M wróci z pracki, potem sprzątanie, obiadek, a potem będziemy sobie spędzać wieczorek :-) Jutro się zamelduję z rana pewnie na chwilkę :tak:

Buziaki!

Do góry