reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Ja mam dzisiaj starszej córci urodzinki, więc będziemy sobie razem świętować...też mam jakis śluz wyciekający i skurcze czasmi b. silne ale już czekam na jakieś poważniejsze bo są rózne...
A też patrzę codziennie na łóżeczko i przygotowałam mężowi kombinezonik i tak przyjemnie sobie rano spojrzec na to :-) :-)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)..
Musze się troszkę poskarżyć..:zawstydzona/y:
Byliśmy wczoraj w Platanie (CH w Zabrzu) po wkładki laktacyjne i prezent dla mojej mamci na urodziny:tak:..Ludzi w Realu masa..no więc poszliśmy do kasy dla kobiet w ciąży, a tam..znieczulica:wściekła/y::wściekła/y:..specjalnie zaczęłam głośno gadać, że to kasa dla kobiet w ciąży i takie tam teksty, ale wszyscy mieli to w d..:wściekła/y::wściekła/y:..Szok!!

No i już teraz będą typowe listopadowe dzieciaczki:-)..chyba, że któraś na grudzień przeniesie - czego nikomu nie życzę:-:)-(..
Udanych spacerków niedzielnych;-)

To samo przezywam na kazdych zakupach w auchan. W kasach dla kobiet w ciazy jest zawsze najwiecej ludzi, a ja jak cos glosno powiem to wszyscy zdziwieni jakby wogole nie zauwazyli ze taka kasa istnieje. No i nic. Nie przepuszcza cie. Wiec sobie odpuscilam i teraz ide usiasc po prostu na lawke a moje kochanie stoi w kolejce :tak:

UWAGA! MAM WIEŚCI OD ANADRI!!!! :-)

C.D
Hej. Wlasnie mam synka w ramionach. Waga 2920 . Porod kleszczowy, bo maly byl bokiem i sie zaklinowal. Wzielam gaz ktory nie dzialal i zastrzyk na spanie ale on tez nie dzialal bo skurcze mialam srednio co 10 sekund. Uczymy sie karmic piersia?
[09:55:19] marta: Ale maly zasypia ciagle. Skurcy partych z 15 mialam i wtedy darlam sie potwornoe. Gdyby nie maz to bym nie urodzila. Ale jak mi go na brzuchu polozyli to zapomnialam o wszystkim. A mezus sie poplakal.

No to mamy pierwszą "prawdziwą" listopadową mamę... :-):-):-)

Super! a juz myslalam ze 1-go nikt nie urodzi ;-)

Witam :-)
Patrzę że rozpakowania idą pełną parą ;-)Dzisiaj mam trochę skurczy, ale raczej jeden na 2 godziny, więc jest spokojnie. Brzuch mi się obniża, bo nie mogę sobie nogi na nogę założyć i jak siedzę na kibelku to mi brzuch na nogach leży :-D

Izy mała niezła aparatka - od razu z rączką na położną :-D

Mam to samo :tak: juz niestety porobily mi sie normalnie takie czerwone plamy na brzuchu i udach, wlasnie od tego , ze brzuch strasznie obciera.

IzaBK napisała:
A! I już ważę tyle co przed ciążą :))))))))

Ciekawe jak ona to zrobiła?????

Szczesciara :tak:

O rany... to chyba jakies uczulenie na coś mnie dopadło. Pare razy użyłam płynu do prania persila.

Ja mialam na brzuchu tylko wysypke i lekarze wlasciwie kazali to olac. To jest ponoc normalne, bo toksyny czy cos tam w ciazy wychodza. Ale wolalam to sprawdzic i pojechalam na pogotowie.

A ja dokonalam wczoraj rzeczy niemozliwej i przeszlam caly ogromny cmentarz! Ale z powrotem bylo ciezko...az tak ze mam zakwasy w pachwinach :confused: Jak wrocilismy z cmentarza do mamy (brat mial urodziny) to siedzialam jak taka kukla na fotelu i nic nie jarzylam. No i czekalam chocby na jakis maly skurcz a tu nic! Czopa tez wypatruje i tez nic! Czyli znajac zycie urodze w grudniu :-D

ja zwykle jak mam skurcze to dzidzia siedzi cicho, dopiero jak minie to się pręży. Ale nie wiem czy to jest reguła :))

U mnie jest tak samo. Jak jest skurcz i brzuch się bardzo mocno napina to później mała wariuje...
Hmm, to wlasnie tak mam...czuje Alanka, potem spokoj jakby on sie maega wypial i mi ktos brzuch sciskal az sie cieplo robi i oddechu brakuje-trzya to chwile, puszcza i znowu czuje Alanka...wiec to chyba jednak macica sie stawia:tak:. Dobrze, dobrze, niech pracuje;-):-):-):-)

Ja mam dzisiaj starszej córci urodzinki, więc będziemy sobie razem świętować...też mam jakis śluz wyciekający i skurcze czasmi b. silne ale już czekam na jakieś poważniejsze bo są rózne...
A też patrzę codziennie na łóżeczko i przygotowałam mężowi kombinezonik i tak przyjemnie sobie rano spojrzec na to :-) :-)
No to milego swietowania!A moze jednak sie uda, i bdziecie w przyszlosci obchodzic podwojne urodzinki malenstw, bo do 24troche jeszcze czasu! A u Ciebie druga ciaza wiec moze byc predzej!

Czyli znajac zycie urodze w grudniu :-D
Co najwyżej 21 listopada :-p:-p:-p Ja mam termin z USG ostatniego na 6 listpada (Boże, to już w ten piątek!!!) i mam nadzieję, że rozpakuję się wcześniej niż 15, bo już mam dość i szkoda mi mojego męża, bo ciągle mu narzekam i stękam... No i jest mi już ciężko z tym.... A najbardziej męczy mnie zakładanie skarpet albo majtek.... Ech...

U mnie w rodzinie mojemu strasznie wspolczuja, bo ja to z reguly jestem ciezka w zyciu, a teraz w ciazy to calkiem masakra ;-) I to naprawde wkurza, ze jak ja sie z nim pokloce i ide sie wyzalic mamie albo babci, to one staja za nim :sorry2: Nawet moja Julka stoi za nim :sorry2:
Mam problem, bo dalam ogloszenie ze oddamy gratis naszego kroliczka, bo na prawde nie ma kto o niego dbac, Julia ma go ogolnie mocno w tyle, no i jak powiedzialam jej ze dzwonil pan i po niego przyjedzie, to sie rozryczala, bo ona go kocha i nie odda. I co ja teraz zrobie?

Hmm, to wlasnie tak mam...czuje Alanka, potem spokoj jakby on sie maega wypial i mi ktos brzuch sciskal az sie cieplo robi i oddechu brakuje-trzya to chwile, puszcza i znowu czuje Alanka...wiec to chyba jednak macica sie stawia:tak:. Dobrze, dobrze, niech pracuje;-):-):-):-)!

Przy takim skurczu, gdzie miałam wrażenie jakby Zuzia mi z całej siły swój szanowny tyłeczek wypierała i robi mi się przy tym gorąco - na KTG taki skurcz miał 100% :eek: Tych po 50% i 60% w ogóle nie czuję jakoś specjalnie oprócz napiętego brzucholka...

U mnie w rodzinie mojemu strasznie wspolczuja, bo ja to z reguly jestem ciezka w zyciu, a teraz w ciazy to calkiem masakra ;-) I to naprawde wkurza, ze jak ja sie z nim pokloce i ide sie wyzalic mamie albo babci, to one staja za nim :sorry2: Nawet moja Julka stoi za nim :sorry2:
Mam problem, bo dalam ogloszenie ze oddamy gratis naszego kroliczka, bo na prawde nie ma kto o niego dbac, Julia ma go ogolnie mocno w tyle, no i jak powiedzialam jej ze dzwonil pan i po niego przyjedzie, to sie rozryczala, bo ona go kocha i nie odda. I co ja teraz zrobie?

JAk będzie Joasia na świecie, to nie będziesz miała czasu na opiekę nad króliczkiem. Jeżeli Julcia pokaże że dba o niego to zostaw a jeżeli nie będzie karmić, ani pomagać przy nim to oddaj.

Hmmm, czytalam ale nie znalazlam. Dzis chyba jednak nie Martolinka a Helena:confused:...pogubilam sie troche...
Helenka na pewno miała iść do szpitala a le ona raczej dopiero w przyszłym tygodniu będzie rodzić. Gawit też chyba miała dzisiaj iśc do szpitala. Dużo dziewczyn miało w tynm tygodniu mieć wizyty umówione w szpitalu, zwłaszcza te co na cesarkę.
Ciekawe czy agissa urodziła już ??

reklama
No to milego swietowania!A moze jednak sie uda, i bdziecie w przyszlosci obchodzic podwojne urodzinki malenstw, bo do 24troche jeszcze czasu! A u Ciebie druga ciaza wiec moze byc predzej!

Bardzo bysmy wszyscy chcieli:-):-):-)
Mnie brzuch się stawia jakiś czas a dopiero później po 2 godzinach mała zaczyna szaleć ale to tak okropnie, że aż brzuch mnie boli:tak: chyba też się przygotowuje.
Jak ostatni raz bylismy ją podpatrywac to ćwiczyła oddychanie klatka piersiową:-D

Do góry