reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Witam, dawno mnie tu nie było... wszystkie rzeczy śliczne... Ale te kołyski to przebijają wszystko :-) Są cudne po prostu. Podobają mi się bardzo, bardzo... ale jakos nie widzę tego u siebie.

Ja juz mam wyprawkę kompletną, łącznie ze szpitalem i kosmetykami dla Wojtka... Polecam sprzedającego, ma fajne rzeczy i praktycznie wszystko co potrzebujesz. Wysyłkę mi policzył za 6,50 za wszystko co zamawiałam a było tego z 50 sztuk jak nie więcej.

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Joasia u tego samego kupiłam wczoraj kupe pierdół właśnie do szpitala i dla małej itp. - polecała już go któraś dziewczyna tutaj i na grudniówkach też go polecano. Tylko pieluch od niego nie brałam bo kilka negatywów ma za pieluchy i ich jakość, więc szukam kogoś innego z tetrami;-)

Gosieekk, Macy: śliczne ciuszki!

Co do przegrzewania - to im bardziej dzieciaki zahartowane tym mniej chorują - też się z tym zgadzam!:) Straszne jak tak poubierane są, że od patrzenia się robi gorąco i to nawet latem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też go polecałam no i od niego pieluchy brałam i faktycznie takie.. średnie są :dry: Ale reszta rzeczy wzorowa:tak::tak:

co do pieluch to widziałam gdzieś na allegro aukcje "super grubej" tetry, za ok 2,5zł/sztukę.. ciekawe ile w tym prawdy?

Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
także największe części wyprawki już kupione .... teraz została tylko cała masa pierdółek, które mnie przerażają :szok: kompletnie nie wiem, od czego zacząć i co tak naprawdę będzie potrzebne ...
Patrzyłam na rzeczy tego sprzedawcy, którego polecały Joasia i agagsm ... i mam mętlik w głowie :confused::confused::confused:
Nie wiem, czy takie rzeczy jak butelki, smoczki, odciągacz będą w ogóle potrzebne na początku ... no i kosmetyki :confused::confused::confused: nie mam pojęcia, na jakie marki patrzeć ... tyle tego jest ... HELP !!!

I mam jeszcze jeden problem... temat już chyba kiedyś był, ale ja dalej nie wiem, co zrobić w kwestii śpiworka i potrzebuję pomocy, bo już najwyższa pora na decyzję ...
Wczoraj sporo było o przegrzewaniu dzieci ... i jak się zastanowię nad tym, to dzidzia w ubranku, kombinezonie, śpiworku i jeszcze wsadzona w gondolę albo fotelik z ocieplanym pokrowcem na nóżki wydaje mi się mega przegięciem :confused::confused::confused:
Wydaje mi się, że sam śpiworek albo pokrowiec powinien wystarczyć ... nie wiem tylko, co lepsze
Zastanawiam się nad czymś takim ...
ŚPIWOREK do fotelika i wózka POLAR - NOWY ! (791900528) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie ???

Ja kupiłam butelkę, 2 smoczki uspokajające, odciągacz będę miała od znajomych.. Kosmetyki kupię w aptece zgodnie z zasadą "im mniej tym lepiej" po "lekcji" w szkole rodzenia o pielęgnacji maluszka.

Z "drobiazgów" mam prawie wszystko - jeśli chcesz mogę podesłać Ci moją "listę wyprawkową " na której się opieram (jest to w pliku Excela, ale jakby co mogę przekleić do Word'a)

Co do śpiworka/kombinezonu itd - chyba duuużo zależy od tego ile chcesz z dzieckiem spacerować po dworze i gdzie.. Bo wiadomo że inaczej ubierzesz maleństwo na "szybki" wypad do parku i pobliskiego sklepu, a inaczej na dłuugi spacer np po plaży ;)..

Ivi, podoba mi się ta zasada 'im mniej, tym lepiej' :-) Bo jakbym zaczęła stosować wszystkie dostępne kosmetyki to chyba zrobiłabym z małej mini Dodę :-p
Jak możesz udostępnić swoją magiczną listę 'drobiazgów', to bardzo chętnie rzucę okiem i się dokształcę :tak:

A moze ktoras z Was ma pelna liste: ciuszki, rzeczy, drobiazgi, kosmetyki.
Dla poczatkujacej mamy to bylaby wielka pomoc :)

Witam po wizycie u lekarza!!
Niestety bez antybiotyku się nie obejdzie... Muszę brać 2x1 przez 10 dni duomox +plus syrop apipulmol 3x1 + inhalacje 3x1 z kropli i szałwii rano i wieczorem! I właśnie patrzę, a zamiast szałwii kupiłam rumianek :sorry2:
Ucho, z którym byłam 2 tygodnie temu (miałam tylko kropelki) nadal jest nieładne, także antybiotyk będzie też na to działał...
A zatoki skończą się zabiegiem :-( Lekarz powiedział, że nie ma sensu, żebym się męczyła z nimi, bo zbyt często mnie dopadają...
Dziś jak mnie zobaczył mówi: 'O nie, znowu zatoki'! Nawet się nie odezwałam, widział po oddechu...
Jutro jeszcze pójdę do szkoły, bo mam kolokwium u promotora, więc lepiej iść... A później będzie baaardzo długi weekend!! 12 dniowy :-D Mam nadzieję, że uda się wyzdrowieć :tak:
Idę leżeć, tak jak Pan Doktor kazał :tak:

Miłego popołudnia :*

reklama
Witam po wizycie u lekarza!!
Niestety bez antybiotyku się nie obejdzie... Muszę brać 2x1 przez 10 dni duomox +plus syrop apipulmol 3x1 + inhalacje 3x1 z kropli i szałwii rano i wieczorem! I właśnie patrzę, a zamiast szałwii kupiłam rumianek :sorry2:
Ucho, z którym byłam 2 tygodnie temu (miałam tylko kropelki) nadal jest nieładne, także antybiotyk będzie też na to działał...
A zatoki skończą się zabiegiem :-( Lekarz powiedział, że nie ma sensu, żebym się męczyła z nimi, bo zbyt często mnie dopadają...
Dziś jak mnie zobaczył mówi: 'O nie, znowu zatoki'! Nawet się nie odezwałam, widział po oddechu...
Jutro jeszcze pójdę do szkoły, bo mam kolokwium u promotora, więc lepiej iść... A później będzie baaardzo długi weekend!! 12 dniowy :-D Mam nadzieję, że uda się wyzdrowieć :tak:
Idę leżeć, tak jak Pan Doktor kazał :tak:

Miłego popołudnia :*

zdrówka zdrówka:tak:
Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
ja też mam taki sam ale z wersji ALU a ty:-)kolorek mojego to szaro niebieski:-)

Do góry