reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
także największe części wyprawki już kupione .... teraz została tylko cała masa pierdółek, które mnie przerażają :szok: kompletnie nie wiem, od czego zacząć i co tak naprawdę będzie potrzebne ...
Patrzyłam na rzeczy tego sprzedawcy, którego polecały Joasia i agagsm ... i mam mętlik w głowie :confused::confused::confused:
Nie wiem, czy takie rzeczy jak butelki, smoczki, odciągacz będą w ogóle potrzebne na początku ... no i kosmetyki :confused::confused::confused: nie mam pojęcia, na jakie marki patrzeć ... tyle tego jest ... HELP !!!

I mam jeszcze jeden problem... temat już chyba kiedyś był, ale ja dalej nie wiem, co zrobić w kwestii śpiworka i potrzebuję pomocy, bo już najwyższa pora na decyzję ...
Wczoraj sporo było o przegrzewaniu dzieci ... i jak się zastanowię nad tym, to dzidzia w ubranku, kombinezonie, śpiworku i jeszcze wsadzona w gondolę albo fotelik z ocieplanym pokrowcem na nóżki wydaje mi się mega przegięciem :confused::confused::confused:
Wydaje mi się, że sam śpiworek albo pokrowiec powinien wystarczyć ... nie wiem tylko, co lepsze
Zastanawiam się nad czymś takim ...
ŚPIWOREK do fotelika i wózka POLAR - NOWY ! (791900528) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie ???
JoL: zastanawiałam się cały wieczór nad tym co kupić z kosmetyków i zdecydowałam się na minimum - wzięłam oliwkę Bambino, żel do mycia Nivea Baby NutriS z omega6 (bo nie lubie mydełek), krem na dwór czyli na zimno Nivea i krem do pupci jeszcze musze dokupić linomag A+E taki zwykły chciałam, bez tlenku cynku. I tyle mam nadzieję mi starczy z kosmetyków. Reszta to pierdółki, o których mówiła położna na szkole rodzenia - płatki kosmetyczne, patyczki, szczoteczka do włosków, aspirator do noska, nożyczki do paznokci, termomentr do wanienki itp. itd. w sumie sporo mi wyszło, bo jeszcze dla siebie dorzucałam wkładki laktacyjne, podkłady porodowe, itd. ale i tak za jedna paczke w sumie płacę, więc im więcej brałam tym bardziej mi sie opłacało;-)

Jakas lista by się przydała, tez bym zerknęła czego nie mam, bo przekopywanie się przez forum to masakra:eek:

A na temat śpiworków sie nie wypowiem - bo tez nad tym dumam - na razie mam tylko kombinezonik dla małej, śpiworka jeszcze nie mam do wózka - może jakaś doświadczona mama podpowie jak robiła w zimę ze swoim dzieciaczkiem;-)

reklama
ja też mam taki sam ale z wersji ALU a ty:-)kolorek mojego to szaro niebieski:-)

też wzięliśmy ALU, bo jakoś większe zaufanie wzbudza ta aluminiowa rączka ...i też niebieski, tyle, że jasny

Załączniki

• pioneer.jpg
    pioneer.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 36
Taka lista rzeczy pamiętam,że już wcześniej była gdzieś na forum.Ale nie mogę znaleźć.
Dziś mój M odebrał łóżeczko które kupiłam na Allegro Drewexu Kuba V na kółkach kolor tec z szufladą i naprawdę muszę przyznać ,ze super jak nowe. Do tego kobieta dorzuciła materac pianka -kokos, który naprawdę jest jak nowy i ładnie pachnie itd, mówi ,ze wymieniła synowi po dwóch latach na nowy ale już nie chciał spać w łóżeczku (w mieszkaniu super błysk wręcz sterylnie) Nie wiem czy go wywalić i kupić nowy ?:confused:Zapłaciłam za to 100zł i dorzuciła mi gratis laktator ręczny Tommee Tippee i oglądam go i faktycznie nie używany , mówiła, ze nie miała pokarmu( tylko butelkę z niego wyjęła bo mówi że ją używała). Jak myślicie czy po wyparzeniu mogę go spokojnie używać? :confused:Trochę szkoda mi go wyrzucać , nowy to ok 120zł.

Próbowałam wstawić moją listę wyprawkową bezpośrednio na forum ale póki co mi nie wychodzi (limity... ). Także proszę o podanie maila na PW to podeślę bezpośrednio na maila...
Nie wszystko co na tej "mojej" liście jest wypisane trzeba wg mnie koniecznie kupić (szczególnie z działu higiena;) )ale starałam się zebrać pozycje z kilku zestawów wyprawkowych nalezionych w internecie
Jutro jeszcze pokombinuję żeby wstawić plik TXT - coś się w końcu musi udać ;-)

Ja zaczęłam rozglądać się za mieszankami. Którą polecacie? Planuję karmić cycuchami ale chciałabym tak na wszelki wypadek kupić jedno opakowanie, żeby być ubezpieczonym w każdej okoliczności... ale mam dylemat którą wybrać...:confused:

ja używałam nan i jakiś czas nan activ jak się pojawił ale młoda potem przestała około roczku mleko w ogóle pić

ja wybrałam też to bo u nas nan jest w sklepach osiedlowych a nieraz były braki w marketach:cool: i jak nie miałam zapasów to nie musiałam mleka zmieniać na inne ;-)

i na razie nie kupuję jak będzie potrzeba pójdę do sklepu i kupię:tak:

reklama
Taka lista rzeczy pamiętam,że już wcześniej była gdzieś na forum.Ale nie mogę znaleźć.
Dziś mój M odebrał łóżeczko które kupiłam na Allegro Drewexu Kuba V na kółkach kolor tec z szufladą i naprawdę muszę przyznać ,ze super jak nowe. Do tego kobieta dorzuciła materac pianka -kokos, który naprawdę jest jak nowy i ładnie pachnie itd, mówi ,ze wymieniła synowi po dwóch latach na nowy ale już nie chciał spać w łóżeczku (w mieszkaniu super błysk wręcz sterylnie) Nie wiem czy go wywalić i kupić nowy ?:confused:Zapłaciłam za to 100zł i dorzuciła mi gratis laktator ręczny Tommee Tippee i oglądam go i faktycznie nie używany , mówiła, ze nie miała pokarmu( tylko butelkę z niego wyjęła bo mówi że ją używała). Jak myślicie czy po wyparzeniu mogę go spokojnie używać? :confused:Trochę szkoda mi go wyrzucać , nowy to ok 120zł.

Emilia, jednym słowem cud sprzedawca Ci się trafił.;-) Nie wiem, jak z materacem, ale jeśli mówisz, że wygląda jak nowy, a kobieta mówi, że wymieniła po dwóch latach, to chyba możesz zostawić. Ja myślę, że bym tak zrobiła, a jestem bardzo uprzedzona do takich rzeczy. Materac, gdyby rzeczywiście był używany, brzydko by pachniał i nosił ślady użytkowania.

Co do laktatora, nie musisz mieć obaw. Spokojnie go wyparz i możesz używać. Czytałam na ten temat sporo i nigdzie nie znalazłam innej opinii.

Ja zaczęłam rozglądać się za mieszankami. Którą polecacie? Planuję karmić cycuchami ale chciałabym tak na wszelki wypadek kupić jedno opakowanie, żeby być ubezpieczonym w każdej okoliczności... ale mam dylemat którą wybrać...:confused:

A ja mieszanki nie kupiłam przy pierwszym dziecku i teraz tez zaryzykuję niekupieniem. Wychodziłam z założenia, że moje piersi muszą produkować mleko i koniec. I mimo że miałam momenty zwątpienia - jak choćby wtedy, gdy w 6 tygodnu życia nie mógł się od piersi oderwać lub gdy sutki miałam poranione na samym początku, nie poddałam się. Mieszanka w domu zawsze może kusić w takich gorszych momentach, a uwierzcie, że wiara we własne siły (i piersi) czyni cuda.:blink:

Do góry