G
gość 574
Gość
JoL: zastanawiałam się cały wieczór nad tym co kupić z kosmetyków i zdecydowałam się na minimum - wzięłam oliwkę Bambino, żel do mycia Nivea Baby NutriS z omega6 (bo nie lubie mydełek), krem na dwór czyli na zimno Nivea i krem do pupci jeszcze musze dokupić linomag A+E taki zwykły chciałam, bez tlenku cynku. I tyle mam nadzieję mi starczy z kosmetyków. Reszta to pierdółki, o których mówiła położna na szkole rodzenia - płatki kosmetyczne, patyczki, szczoteczka do włosków, aspirator do noska, nożyczki do paznokci, termomentr do wanienki itp. itd. w sumie sporo mi wyszło, bo jeszcze dla siebie dorzucałam wkładki laktacyjne, podkłady porodowe, itd. ale i tak za jedna paczke w sumie płacę, więc im więcej brałam tym bardziej mi sie opłacało;-)Nam właśnie kurier przywiózł fotelik samochodowy Coneco Pioneer :-) Jest na prawdę super :-):-):-)
także największe części wyprawki już kupione .... teraz została tylko cała masa pierdółek, które mnie przerażająkompletnie nie wiem, od czego zacząć i co tak naprawdę będzie potrzebne ...
Patrzyłam na rzeczy tego sprzedawcy, którego polecały Joasia i agagsm ... i mam mętlik w głowie
Nie wiem, czy takie rzeczy jak butelki, smoczki, odciągacz będą w ogóle potrzebne na początku ... no i kosmetykinie mam pojęcia, na jakie marki patrzeć ... tyle tego jest ... HELP !!!
I mam jeszcze jeden problem... temat już chyba kiedyś był, ale ja dalej nie wiem, co zrobić w kwestii śpiworka i potrzebuję pomocy, bo już najwyższa pora na decyzję ...
Wczoraj sporo było o przegrzewaniu dzieci ... i jak się zastanowię nad tym, to dzidzia w ubranku, kombinezonie, śpiworku i jeszcze wsadzona w gondolę albo fotelik z ocieplanym pokrowcem na nóżki wydaje mi się mega przegięciem![]()
Wydaje mi się, że sam śpiworek albo pokrowiec powinien wystarczyć ... nie wiem tylko, co lepsze
Zastanawiam się nad czymś takim ...
ŚPIWOREK do fotelika i wózka POLAR - NOWY ! (791900528) - Aukcje internetowe Allegro
Co myślicie ???
Jakas lista by się przydała, tez bym zerknęła czego nie mam, bo przekopywanie się przez forum to masakra

A na temat śpiworków sie nie wypowiem - bo tez nad tym dumam - na razie mam tylko kombinezonik dla małej, śpiworka jeszcze nie mam do wózka - może jakaś doświadczona mama podpowie jak robiła w zimę ze swoim dzieciaczkiem;-)