reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hi hi Anabubka dziękuję:happy2:
no wściekła jestem zadzwonie jeszcze za godzinę do M i zapytam co mu bogdan powiedział czy da mu to teraz czy nie:no:
składa człowiek wszystkie papiery wcześniej żeby w razie W mieć czas to cię załatwią inaczej:wściekła/y:
a swoją drogą jednego nie rozumiem składasz pit tam masz czarno na białym jakie masz dochody w 2008 roku to po co zaświadczenia od pracodawcy to jedno a drugie składam dochody za rok 2008 to po co im dochód za ostatni przepracowany miesiąc 2009 roku tj w M przypadku październik 2009?????????nie kumam tego:no:
Nawet żaby tego nie kumają:no:
Masakra po prostu ,fakt ,faktem sens w tym niewielki :shocked2::shocked2:
ale chyba chodzi o to czy w momencie korzystania ze świadczenia nie masz dochodów przekraczających kryteria ,bo wiem ,ze z tego co ja im dostarczyłam i jeszcze muszę donieść będą liczyli czy mi sie rodzinne należy:tak:

reklama
MALINKA mnie oni tez wkurzyli bo w listopadzie dostane jeszcze zalegla wyplate z pracy za kilka dni ale jak liczylam to bedzie tego maks 350 zl I juz nic w listopadzie nie dostane :-(
Dopiero pod koniec grudnia juz po swietach maja mi zaplacic za 2,5 misieca Ale za co ja do grudnia zyc bede to ich to nie obchodzi Rachunkow tez mamu masakrycznie duzo Wynajmujemy mieszkanie I G splaca alimenty Ona ma 2 dzieci z poprzedniego malzenstwa

Jak tak liczylam to mnie by sie oplacalo aby zajsc teraz w ciaze To bym przerwala wychowawczy Umowe mam do konca stycznia 2010 I musieliby mi ja przedluzyc do ndia porodu Pozniej maciezynski Wiec tak do konca roku 2010 mialam bym jakies 800 zl mojej wypkaty A to juz duzo Pozniej od 2011 bezrobotny I jakos by to bylo A w 2011 Oliwka poszlaby do 3 latkow Drugie dziecko do roczkow do zlobka a ja do pracy gdzies Plan jest ale nie wiem co z tym planem zrobic :-)

hi hi Anabubka dziękuję:happy2:
no wściekła jestem zadzwonie jeszcze za godzinę do M i zapytam co mu bogdan powiedział czy da mu to teraz czy nie:no:
składa człowiek wszystkie papiery wcześniej żeby w razie W mieć czas to cię załatwią inaczej:wściekła/y:
a swoją drogą jednego nie rozumiem składasz pit tam masz czarno na białym jakie masz dochody w 2008 roku to po co zaświadczenia od pracodawcy to jedno a drugie składam dochody za rok 2008 to po co im dochód za ostatni przepracowany miesiąc 2009 roku tj w M przypadku październik 2009?????????nie kumam tego:no:

no wlasnie a po co im dochody za 2009????????
gdzie jest do tego podstwa prawna????????????????
tam jest wyraznie ze dochody za poprzedni rok podatkowy
nie powinni tego wymagac.mno chyba ze Twoj by wtedy nie pracowala teraz pracuje to tak.
a skor mieszkacie oddzielnie to czemu dochody Twojego bylego sa brane pod uwage?

Faktycznie Dorota masz problem ,tylko czy w ogóle planowaliście drugie dziecko??bo to dość nietypowe powody powołania do zycia małego człowielka:confused:choć argumentację finansową rozumiem:tak: ,
Malinka rozwodu nie ma ,wiec traktują ich jak każde inne małżeństwo

Malina doczytalam sie w ustawie ze dochody tylko za ubiegly rok kalendarzowy
no i jak nie macie ani separacji sadowej ani rozwodu to musicie wspolnie
sparawa o rozow i separacje 600zl

Malinka dla Ciebie i innych prosze o to strona ministertswa;)
akuratna tej jest o dochodach nabytyvch i utraconych-czyli jak ktos pracowal i nie pracuje co dlaje
i tam sa przyklad.sa tez inne rzeczy tylko trzeba poszukac

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej

a tu maly cytat
Zgodnie z § 18 ust. 1 ww. rozporządzenia, w przypadku uzyskania przez członka rodziny dochodu po roku, z którego dochody stanowią podstawę do ustalenia prawa do świadczeń rodzinnych (w obecnym okresie zasiłkowym tj. 2008/2009 podstwę ustalania uprawnień stanowią dochody z roku 2007), do dochodu rodziny dodaje się miesięczną kwotę dochodu uzyskanego przez członka rodziny, o ile dochód ten osoba otrzymuje w dniu ustalania prawa do świadczeń rodzinnych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MALINKA mnie oni tez wkurzyli bo w listopadzie dostane jeszcze zalegla wyplate z pracy za kilka dni ale jak liczylam to bedzie tego maks 350 zl I juz nic w listopadzie nie dostane :-(
Dopiero pod koniec grudnia juz po swietach maja mi zaplacic za 2,5 misieca Ale za co ja do grudnia zyc bede to ich to nie obchodzi Rachunkow tez mamu masakrycznie duzo Wynajmujemy mieszkanie I G splaca alimenty Ona ma 2 dzieci z poprzedniego malzenstwa

Jak tak liczylam to mnie by sie oplacalo aby zajsc teraz w ciaze To bym przerwala wychowawczy Umowe mam do konca stycznia 2010 I musieliby mi ja przedluzyc do ndia porodu Pozniej maciezynski Wiec tak do konca roku 2010 mialam bym jakies 800 zl mojej wypkaty A to juz duzo Pozniej od 2011 bezrobotny I jakos by to bylo A w 2011 Oliwka poszlaby do 3 latkow Drugie dziecko do roczkow do zlobka a ja do pracy gdzies Plan jest ale nie wiem co z tym planem zrobic :-)
zawsze to jakieś rozwiązanie dużo kobiet tak robi:tak:
mój pietruszka tez płaci alimenty na swoją córkę więc jego pensja to nic na życie tylko opłaty:-(

MADZIULANATASZA tzn wiesz ja chcialam miec 3 dzieci :-)
I jak sie nad tym zastanwiam ostatnio to coraz bardziej przekonuje sie do drugiego dziecka :-)
Fajnie byloby bo oliwka mialaby z nieduza roznica wieku rodzenstwo Ja za ednym zamachem wychowalabym siedzac w domu 2 dzieci I tak planuje isc do pracy za 2 lata Ale wlasnie nie wiem jak to z kasa bedzie :-(
A tak jak pisalam to byloby fajne rozwiacanie Pieniadze jakies dostawalabym do polowy roku 2011 A od wrzesnia Oliwka i dziecko X :-)
Do przedszkola i do zlobka :-)

MALINKA wiem ze to jakies rozwiazanie I ze wiele kobiet tak robi
Klopot w tym ze miedzy mna a G jest roznie zazwyczaj jest zle I dlatego nie wiem co robic A STRASZNIE CHCIALABYM MIEC DRUGIE DZIECKO CHOCBY JUTRO :-)

Ja tylko tak szybciutko dzisiaj,nie poodpisuję każdej bo już padam ;-) mam nadzieję że wybaczycie ;-) Od rana cały dzień sprzątałam w domku...Potem dowiedziałam się o kotce która pilnie potrzebowała domku,no to siup do autobusu i do Bytomia :-D Kicia już u mnie,rozstawia wszystkie moje zwierzaki po kątach ;-) jest ogroomnym kotem :-) Ania pewnie jutro jak wstanie to oczopląsu dostanie ;-) hihi zawsze na koty nasze woła kaka jutro będzie miała ich 3 :-D i pieska :-D więc będzie potrójne kaka i pojedyńczy łałał ;-) (kaka to kot natomiast łałał to pies ) co najśmieszniejsze to rozpoznaje ich bezbłędnie,jeszcze ani razu nie pomyliła kota z psem :-D

ooo niezły masz zwierzyniec, ja mam tylko psa, kotów nie lubię:no:

Teraz tez wieje i do tego sypie snieg:szok:Nie wiem ile jest stopni bo nie wyjde w taka pogode na balkon brrr
Poczytam Was troszke i zmykam do wyrka:tak::tak::tak:

u nas 0 stopni i wieje, ale śniegu nie ma

amoja mama wczoraj sie zlitowalanad zieciem chyba bo nagotowala klopsiko,ziemniaczki i surowkezrobila.a ze p dzis pozno wraca to ja mam obiad z glowy;))))
bo klopsikow duzo zostalo,tylko ziemniakow dogotuje;)

a u mnie też wczoraj była mama i mi nagotowała na dwa dni, więc dzisiaj mam spokój.

Wozicie juz dzieciaki w spiworkach albo poprzykrywane kocykami:confused:
ja już małego okrywam kocykiem

Moja niuńka w końcu fiknęła na brzuszek :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

Ale sie cieszę :tak:

MH Gratulacje dla Aniki

Ostatnoi wracam z KLaudią ze spaceru tak sobie gadamy ,a Klaudia do mnie: mamo,jakbym jutro urodziła dziecko to byłabyś babcuią:-Drozwaliła mnie na łopaty jeżeli ona na razie na samo brzmienie słowa "sex "robi sie czerwona ,to myślę że jeszcze jestem bezpieczna:cool::cool::cool:

:-D no to ci propozycję złożyła nie do odrzucenia:-D:-D:-D

MALINKA rozumiem cie doskonale Ja jak juz tez kasy z urzedu nie dostane to tez nam przyjdzie zyc juz po oplatach za 400 zl w tym pampersy itp :-(
Jakos to bedzie nie denerwuj sie choc wiem ze latwo sie mowi :-(

Malinka współczuję użerania się z urzędami. a wszystko to do jednego się sprowadza. my w tej Polsce za mało zarabiamy.

u nas też tylko jedna pensja, oj przydała by się praca

Dorotka jak to nie wiesz co z planem zrobić, bierz się do realizacji:-p

witajcie mamuśki

u nas nocka super. mały przebudził się raz o 4.30 (no chyba zegarek ma w d...) codziennie o tej samej porze. ale zaraz zasnął jeszcze. wstał na dobre o 6.30.
i o 8.00 do 10.00 znowu spał. pewnie mi w dzień dziecko nie pośpi.

Malinka zginął mi cytat, ale doczytałam, że masz 400 zł alimentów. nie obraź się ale to trochę mało jak na 2 dzieci.

no wlasnie a po co im dochody za 2009????????
gdzie jest do tego podstwa prawna????????????????
tam jest wyraznie ze dochody za poprzedni rok podatkowy
nie powinni tego wymagac.mno chyba ze Twoj by wtedy nie pracowala teraz pracuje to tak.
a skor mieszkacie oddzielnie to czemu dochody Twojego bylego sa brane pod uwage?
mój ex nie pracował do marca 2008 potem podjął pracę więc idąc tym tokiem to po to im zaświadczenie o dochodach za pierwszy pełen przepracowany miesiąc w 2008 i pełen ostatni w 2008 u tego pracodawcy od lipca pracował u innego i od niego tez mui mieć zaświadczenie o dochodach za pierwszy pełen przepracowany miesiąc i ostatni bo z dniem 13 listopada kończy u niego pracować od obu świadectwo pracy od pierwszego u którego pracował do lipca muszę im już wysłać od drugiego w grudniu dosłać .a musimy razem ubiegać się o rodzinne bo mimo że nie mieszkamy razem to nie mamy rozwodu ani separacji ani sądownie ustalonych alimentów dopiero jak to zrobie czyli zapłacę te 600 zł do sądu i nas rozdziela to wtedy tylko ja tzn moje dochody sa brane pod uwagę..masakra ja nic nie kumam z tych przepisów:no:

reklama
Do góry