reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

reklama
a jak to jest z tym KTG?? trzeba mieć skierowanie?? bo ja nie miałam robionego i jestem ciekawa:-):-)

KLAUDIA nie stresuj się jeszcze masz troche czasu najlepiej to sie nie nastawiać wiem to po sobie:(

staram sie nie nastawiac, tyle ze siedzac na bb nie da sie poprostu :-D jak widze tyle kruszynek i rozpakowanych mamusiek to az cos w srodku sciska... ja to mialam sie zapisac do grudniowek hehe i teraz bym nie nazekala bo bylabym pierwsza w kolejce :-p

malinko głowa do góry na pewno będzie oki :))

klaudzia widzę że Ty jako kolejna zwalasz winę na Męża :)) Widzę że większość uważa że dzieciaczki są uparte po tatusiach :)) a mamusie to niby święte :))

dzięki kochane za odp:-):-):-):-)
staram sie nie nastawiac, tyle ze siedzac na bb nie da sie poprostu :-D jak widze tyle kruszynek i rozpakowanych mamusiek to az cos w srodku sciska... ja to mialam sie zapisac do grudniowek hehe i teraz bym nie nazekala bo bylabym pierwsza w kolejce :-p
ja cię rozumiem w 100% ale z grudniówkami napewno nie było by ci tak fajnie jak z nami :p

malinko głowa do góry na pewno będzie oki :))

klaudzia widzę że Ty jako kolejna zwalasz winę na Męża :)) Widzę że większość uważa że dzieciaczki są uparte po tatusiach :)) a mamusie to niby święte :))

he he od małego już sprawiają problemy wychowawcze. Ciekawa jestem co na to Super niania :-D karny jeżyk w tym przypadku chyba odpada ;-)

klaudzia jakbym brała pod uwagę usg z ok 20 tc to mam termin na 6.12 więc też mogę czekać z Tobą prawie do końca :)) NAJWYŻEJ ZAMKNIEMY LISTE :))

ja to sie strasznie oszczedzalam wczesniej zeby nie urodzic tego 1.11 i mam teraz za swoje ze dziecko obraziło sie i nie chce wcale wyjsc :) eh zebym ja chociaz miala te rozwarcie ... a tu szyjka tylko krótka troche ruchu moze pobudzi malucha a no i ta ciepla kapiel ... naprawde ona rusza co nie co ... przydal by sie olejek rozany ale nie chce mi sie wychodzic z domu w taka pogode eh no coz ... okolo 14 zaczne dzialac cos to moze ruszy sie na dobre dzis eh

Witajcie:-)\
Ja jak tylko zaczynam bac się porodu to myslę o mojej babci która rodziła swojego najstarszego syna a drewninym wozie uciekając przed Niemcami... wiec my nie mamy aż tak źle:tak:
co do ktg ... to w "moim " szpitalu jezeli tylko chodzi Ci o ktg a nie o przyjęcie do szpitala to trzeba mieć skierownie i z góry informuja , że wynik ktg odczyta tylko lekarz, który dał skierowanie...

ja to sie strasznie oszczedzalam wczesniej zeby nie urodzic tego 1.11 i mam teraz za swoje ze dziecko obraziło sie i nie chce wcale wyjsc :) eh zebym ja chociaz miala te rozwarcie ... a tu szyjka tylko krótka troche ruchu moze pobudzi malucha a no i ta ciepla kapiel ... naprawde ona rusza co nie co ... przydal by sie olejek rozany ale nie chce mi sie wychodzic z domu w taka pogode eh no coz ... okolo 14 zaczne dzialac cos to moze ruszy sie na dobre dzis eh
ja mam od 2 tyg rozwarcie i nic więc nie ma zasady:tak:

reklama
nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:

No tak podatek jest moze i wyzszy, i dla kazdego jest indywidualnie ustalany (wzaleznosci od zarobku). Ale czy by to cos zmienilo w Polsce gdyby podatki podniesli??? Nie sadze, tylko ci na gorze by mieli bardziej napakowane kieszenie. Od poczatku ciazy nie udalam ani koronki na lekarzy, badania lub tp. Jedynie jak bylam w Polsce na wakacjach to za samo USG skasowal mnie gin. 100zl, bylam raptem u niej 5 minut i nawet nie powiedziala mi plci dziecka, wprawdzie poszlam prywatnie bo panstwowo nie jestem ubezpieczona. ale ile kobiet chodzi panstwowo do gin??? A ZUS trzeba placic obowiazkowo!

kingula82 wszystko zależy też od wielkości miasta w którym mieszkasz , u mnie też jest super oddział położniczy i taxi można za friko sobie wziąć żeby cię zawiozło do porodu :-) ,ale np na oglądanie oddziału trzeba się samemu umówić :tak: ,sale porodowe są duże ale łazienka z wanną jest w korytarzu , na personel to nie ma co narzekać bo każdy jak tylko spotka cię w korytarzu to się z tobą wita :-) , no i wybór szpitala też żaden bo tylko jeden szpital w miasteczku ;-) ,ale warunki są świetne i to najważniejsze :tak:
chciałabym już tam wylądować bo nie mam siły , źle mi się siedzi ,źle leży , źle stoi ....:wściekła/y: chcę być już po i tulić dzidzie

Widzisz sama ze mimo malego miasteczka to i tak sa fajne warunki, a chyba najwazniejsze z tego wszystkiego to personel, na ktorym mozna polegac. Ty akurat nie mialas zbyt duzego wyboru, ale ja mialam do wyboru wszystkie szpitale w Oslo i w Moss i Fredrikstad tak ze mialam w czym wybierac. Akurat mieszkam tak po srodku. AniaSm ja tez juz bym chciala byc po, bo mam dokladnie te same problemy co ty :sorry: nie moge sobie wygodnej pozycji znalesc. Nie wiem jak dziewczyny moga jeszcze jakies pozadki robic w domach :szok: zazdroszcze im tej kondycji :tak:
A bylas na kursie przygotowawczym?

Do góry