reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
jej... jak tam czytam jak cierpicie po tym nacięciu krocza to aż mną wzdryga:sorry:
więc jednak moja fobia to nie było wyssane z palca...

a co do nacinania to nikt mi nie przetłumaczy, że nacinać jest lepiej... mnie nie nacięli mimo tego że mała rodziła się z rączką przy główce a główka miała 35 cm obwodu więc mimo malej wagi... i troszeczkę w środku popękałam ale na 3ci dzień już mogłam bez problemu siadać a po tygodniu zniknął ból całkowicie... teraz jak się pooglądałam to nie ma żadnych fizycznych zmian mimo porodu :happy:

Do jakiego lekarza zglosic się w sprawie hemoroidów? I czy badają TAM????? I czy leki są dostępne na recepte? Bo ja normalnie nie mogę się wyprózniać ta bardzo boli ze az mi łzy stają w oczach.......

Luiza spróbuj procto-glyvenolu. Lek dostępny bez recepty. A żeby się dostać do proktologa (oddupny lekarz;-)) trzeba mieć skierowanie. Możesz się też gina poradzić.

Jagoda - Ile kosztuje ta masc? mozna sie nia zasmarowac po wewnetrznej stronie warg sromowych?
Ja czuje jakby moja blizna... jakby wrosl mi tam jakis drut wewnatrz, porpostu takie to twarde jest :-(

Z tym nacięciem to różnie jednak bywa, wydaje mi się, że dużo zależy od położnej, która nacina i od lekarza, który szyje. Jeśli zrobią to fachowo, to da się przeżyć i nie mieć traumy.

Dokładnie... Ja w sumie nacinanie czułam mimo że było na skurczu i niewielkie... Nie mogłam Ani wypchnąć z siebie a po nacięciu wyszła od razu... Szwów miałam 7 - 4 w środku i 3 na zewnątrz i w sumie muszę powiedzieć że lekarz zszył mnie super :tak::tak:
Pękłam jeszcze lekko w stronę cewki moczowej, ale tam nie trzeba było szycia.
Bolało mnie bardzo 8 i 9 dnia po porodzie, tuż przed tym jak puściły mi szwy... Myślałam że się coś dzieje niedobrego, ale one chyba przed pęknięciem tak się ścisnęły i ciągnęły bardzo...

Asheara ja też mam twardą tą bliznę, to jest jeszcze świeże - miesiąc to mało - więc pewnie dlatego jeszcze twarde... Ja niczym nie smaruję...

Dziewczyny, a żadna z Was nie pisała czy też ma ten problem z nietrzymaniem moczu i nie odczuwaniem parcia na pęcherz...

Amelkowa ja miałam problem z nietrzymaniem moczu, w pierwszą noc wstałam z łóżka i się zesikałam hehe:-D
do niedawna miałam problem z sikaniem wstawalam w nocy tak samo jak w ciąży z tym że ja czułam że mi się chciało....czasami budziłam męża zeby zajal się Igorem bo ja szybko musiałam leciećdo toalety.W szpitalu po porodzie też mialam straszne parcie.Nie raz popuszczałam w majty a raczej w podpaske, dobrze ze ją miałam........Ale to podobno norma po wysiłku, teraz juz niemam z tym problemu....

reklama
dziewczyny jutro czeka mnie ściąganie szwów boje się cholernie -czy to boli??
czy od jutra mogę sie kąpać w wannie??

Do góry