reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

ja mam tak samo z pęcherzem:sorry: czasami zamiast szybko małą nakarmić w nocy aby się nie rozdarła biegnę do toalety i mała robi koncert ale inaczej nie daję rady:confused2:

reklama
Ja mialam (czy mam) szwy rozpuszczalne i staralam sie je dzisiaj odnalezc. Widze miejsce szycia (gruba blizna od P do O) ale szwow w tym nie ma.. Nadal czasami mnie piecze przy siku,swedzi, no i O boli przy zalatwianiu. Czy to normalne po ponad dwoch tygodniach?
Co do pecherza - nie czulam wogole ze chce mi sie siku do 4 dni po porodzie,teraz jak juz naprawde sie uzbiera to czuje :)

Mnie nacięcie nic nie bolało... na szczęśćie...

Co do siuśków, to też nie miałam z tym problemów...

Elka ściąganie szwów nie powinno boleć... mnie nie bolało... a co do kąpieli, to pamiętam, że lekarz mówił, że prysznic mozna normalnie brać, nie wiem jak to jest z lezeniem w wannie, ale teraz po porodzie SN leżałam już kilka razy w wannie, z resztą to pomaga na bolące krocze, więc jeśłi można z rana w podwoziu sie kapać to z taką na brzuchu chyba też...

dziewczyny jutro czeka mnie ściąganie szwów boje się cholernie -czy to boli??
czy od jutra mogę sie kąpać w wannie??

mnie bolalo cholernie az mnie wykrecilo, ale to tylko przy jedym szwie - reszty nie czulam.

Amelkowa - co do nietrzymania moczu nie mam problemu i nie mialam..

Cholera a mnie martwia te cholerne szwy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Lekarz mi powiedzial, ze mam rozpuszczalne, ale ze polozna mi sciagnie je.
No wiec sciagnela polozna, ale te bardziej wewnatrz zostawila, mowila ze same wyjda. No i to juz ponad miesiac a ja te gow** dalej mam!
Pelno jakis poplatanych nitek i drucikow nosz kurde... w dodatku czuje, ze pod naskorkiem jest cos cienkiego, twardego...boje sie ze to szew mi sie wrosl, niewiem co z tym zrobic.. sama nie jestem w stanie sobie ich wyciagnac bo sa zbyt gleboko... i co z takim fantem zrobic? :eek:

ja też czułam jeden szew przy zdejmowaniu, za to jak tylko mi położna zdjęła to normalnie taka ulga jakbym wcale nacinana nie była
nie pamiętam ile mnie ta maść kosztowała, z tego co wiem cepan jest tańszy, ale na mnie akurat nie działa

przestałam plamić, myślałam, że już mi tak zostanie ;-)
za dwa dni mam teoretyczny koniec połogu, do lekarza idę w przyszły poniedziałek

Do mnie wczoraj wieczorem zadzwonil lekarz bo w probce moczu pobranej w piatek znalezli jakies bakterie (podobno infekuja pecherz ) + cos tam jeszcze (zapomnialam nazwy ale dzis sie dowiem). Stad te pieczenie,swedzenie itp.Przepisal antybiotyk(penicyline) i jakies inne badziewia. Najpierw sprawdze co tam wykryli zanim cos wezme bo jednak jeszcze podaje wieczorem malemu moje mleczko. Oni tu znaja trzy leki na wszystko z tego co widze: Paracetamol,Penicylina i Clotrimazol:-p:confused2::sorry:

reklama
Ja maiłam zdejmowane jeszcze w szpitalu w zeszły piątek i ogólnie nic ni czułam 2 mi same wypadły a reszta skalpelem nacięta i bez problemu wyszła lekarz który mnie szył robi chyba specjalizacje z chirurgii plastycznej bo ni cholery nie mogę w lusterku znaleźć blizny i jakiegokolwiek śladu co mnie cieszy:-D siadać sobie mogę jak chcę :-D
Co do sików to faktycznie ie czułam ich tak do 4 doby po. Praktycznie krwawienie mi ustałło a jestem niecałe 2 tyg po porodzie.

Do góry