reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Kochana
każda z nas ma wątpliwości ja mam 26 lat i cały czas sie zastanawiam czy aby napewno ... :-D ale przychodzą takie momenty, ze chcesz i jestec gotowa, a kobieta w ciąży zaczyna dojrzewac prychicznie (oczywiscie są tutaj wyjątki) i nigdy nie jest moim zdaniem za pozno na ciąże!
Oj, moim zdaniem jednak w pewnym momencie jest za późno... i decyzja w takiej chwili jest potwornym egoizmem i świadczy o braku odpowiedzialności za drugiego człowieka... sorry...

to własnie nie było jakies mega plamienie tylko takie tam prawie nic, ale moze ta lekarka nie wziela pod uwage, ze ja mialam po tych dwoch dniach przerwe a dzisiaj jest normalna @
Ja też zawsze myślałam, że nowy cykl się zaczyna gdy już normalnie "leci", a nie tylko lekko plamisz. Hmm sama nie wiem, może trzeba liczyć od dziś, zwłaszcza jak była przerwa?
Pajka, przykro mi... a może jutro już nie będziesz krwawić? może to nie @ :-D

reklama
Hej dziewczyny. Czy już nie jest za późno na dziecko? Po 30stce? Wraz z mężem coraz częściej się nad tym zastanawiamy. Oboje mamy pracę, pieniądze również nie są problemem. Problemem okazuje się być upływający czas oraz jego brak w życiu codziennym. Jak to teraz pogodzi ć? Czy nie ma przeciwwskazań natury medycznej? Wydaje mi się, że to dla mnie ostatnia szansa na bycie mamą a mimo to mam z dnia na dzień więcej wątpliwości.
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam
[FONT=&quot]Annn[/FONT]

Ja mam 30lat, jak urodziłam Julcię to miałam 27 lat.

Czasu rzeczywiście mi teraz brakuje, sił też, czasem mam wszystkiego dość, ale wiem, ze życie tak na prawdę rozpoczęło się w dniu gdy na świat przyszedł mój skarb.

Teraz od 3 lat czekamy na drugi cud, od 11 cykli walczymy i włóczymy się po lekarzach -i ciagle nic.

Wczoraj na usg mimo że wcześniejsze miałam 2 tygodnie temu (bo mam monitorowanie cyklu) pokazał mi się polip - jeżeli to sie w piątek potwierdzi to czeka mnie łyżeczkowanie i przerwa ok. 6miesięcy, by mogła odbudować się śluzówka.

Cały czas oboje żałujemy, ze tak długo czekaliśmy na cud, zamiast wcześniej wybrać się do lekarza - boimy sie czy doczekamy się. Od jakiegoś czasu borykam się też z problemem natury psychicznej ze sobą.

Dlatego nie czekaj, nie zastanawiaj sie - bo za jakiś czas moze być za późno!

A nie ma nic wspanialszego na świcie niż uśmiech i każda chwila spędzona z własnym dzieckiem!!!

Ja też zawsze myślałam, że nowy cykl się zaczyna gdy już normalnie "leci", a nie tylko lekko plamisz. Hmm sama nie wiem, może trzeba liczyć od dziś, zwłaszcza jak była przerwa?

wydaje mi sie, ze lekarka tez jest troszku skołowana bo od 3 dc mam brac clo i teraz jak liczyc plamienia to dzis mam 4 dc a jak nie to 1 dc i bądź tutaj mądra

reklama
Hej dziewczyny. Czy już nie jest za późno na dziecko? Po 30stce? Wraz z mężem coraz częściej się nad tym zastanawiamy. Oboje mamy pracę, pieniądze również nie są problemem. Problemem okazuje się być upływający czas oraz jego brak w życiu codziennym. Jak to teraz pogodzi ć? Czy nie ma przeciwwskazań natury medycznej? Wydaje mi się, że to dla mnie ostatnia szansa na bycie mamą a mimo to mam z dnia na dzień więcej wątpliwości.
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam
[FONT=&quot]Annn[/FONT]
Nie jest za póżno a powiedziałabym nawet że skoro myślisz o dziecku to jest to odpowiednia pora.W życiu na wszystko jest pora i trzeba wszystko zrobić we właściwym czasie tak aby potem nie żałować.
Ja mam 30 lat i prawie od roku staram się o dziecko a stało się to nagle po prostu
przyszedł ten czas i zapragnęłam zostać mamą i nie sądziłam że tak długo będę się starać o maleństwo.Kochana kobiety teraz coraz pózniej rodzą dzieci i na pewno 30 czy 35 lat nie jest jakimś przeciwwskazaniem.Ja póżno podjęłam decyzję o macierzyństwie wcześniej nie byłam na to gotowa a teraz wiem że moje życie bez dziecka było by bez sensu i wszystko inne by mnie nie cieszyło.
Tak więc do dzieła :happy: Zostań z nami a wszelkie twoje wątpliwości powoli się rozwieją.
Pozdrawiam
Pajkaa kurka wodna myślałam że ci się udało.;-)

Do góry