reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royannko Super taka braterska miłość :-) co do porodu to każdy by sobie życzył tak ekspresowy poród! :-) Dolegliwości bólowe mam nadzieję szybko przejdą, a ze stópką Synka oby okazało się że to nic poważnego i szybko wszystko wróciło do normy! :tak:;-)

Patrysiu a w jaki sposób sprawdza się stan wód, gdy dziecko jeszcze w brzuchu? Ciekawe jak jest u mnie..

reklama
Patrysiu czyli najpierw leżałaś na patologii tydzień, a potem wzieli Cię na porodówkę tak? Właśnie ja nie wiem na jaki oddział idę, ale chyba na patologię :sorry: Widzisz ja jutro będę już 5-6 dni po terminie, czyli już i tak dobrze że chociaz tyle w domu przesiedziałam, a w niedzielę zaczynam 42 tydzień, więc sądzę że już po niedzieli najpóźniej powinni wywoływać :sorry:Na plus przemawia fakt że będę pod opieką lekarską i jakby się coś działo to będę spokojna, no i te badania jak mówisz :tak: Muszę to przetrwać, wiem że może być ciężko, ale pocieszam się myślą, że jak już będziemy ze szpitala wracać do domu, to w trójeczkę - ja, M i Sebuś :-)
:-)
no widzisz juz poleżałaś troche co niedługo i wezmą się za ciebie tzn.jak nie bedziesz miała oznak sama do porodu to beda ci wywoływac:tak:ale jak piszesz jedno jest pewne ze szpitala to juz w trójke:-)będzie dobrze:-)

GIEOSKA to siara ci leci:tak:ale mysle że to nie jest oznaka porodu bo ogólnie już wycieka nawet od 20 tc a u ciebie widocznie na sam koniec:tak:mi w pierwszej ciąży też tak 22 -24tc (już niepamietam dokładnie)leciała siara z piersi a teraz widzisz ani troszku jeszcze nie wyleciało co jest to różnie kiedy leci ale nie mysle żeby to był powód do porodu ale nie martw sie i tak juz jesteś daleko rozwarcie na 3 cm tak więc już tuż tuż poród:-)

Jak bede miec wiecej czasu to wrzuce fotki!
Teraz jestem expresem ;)
Buziaczki dla Was!
Pyszczku, nie boj sie, bedzie dobrze!!!
Gosiu-mi tam nic w ciazy nie cieklo, ale teraz mam pokarm :)) tylko boje sie zapalenia piersi...

Patrysiu a w jaki sposób sprawdza się stan wód, gdy dziecko jeszcze w brzuchu? Ciekawe jak jest u mnie..
to jest na zasadzie badania ginekologicznego z tym ze wkłada ci gin takie coś metalowe(dokładnie nie pamietam)i tam w środku ci rozszerza tym i tam patrzy jak to wszystko wyglada i dzięki temu też sie może ruszyć rozwarcie(mi tak zrobiło gin ostrzegał mnie)i troche krewki może polecieć no ale to wszystko na korzyść bo i tak do porodu miało dojść więc spokojnie daj się na badanie wód jakby była taka możliwosć:tak:

Patrysiu, Royannko dokładnie - musi być dobrze! :-) zobaczymy jak mnie zbadają jakie będą wyniki, ale jakby co będę ich molestować żebym za dlugo nie musiała czekac na poród ;-)

Patrysiu mam nadzieję że mi zrobią to badanie :)

Oki Laski zmykam prasować :) Do później!

Ostatnia edycja:
Royanka- ale sie ciesze Kochana ze juz znowu jestes z nami. Koniecznie zdaj relację jak sobie radzisz i jak sie czujesz? no i jak syneczki?????
Bardzo mcno sciskam i pozdrawiam
i czekam na fotoski malego okruszka:)

hej babeczki wrociam juz zmiasta..obrzydliwei jest na dworze!!!poza tym troche od rana brzuch mnie boli jak na @ ale to juz bylo u mnie i nic sie nie dzialo:-(troche zaczynam sie martwic czemu ten Kacperek nie chce sie rodzic bo wlasnie na listopadowkach u jednej dziewczyny co dzis ma wywolywany porod przebito pecherz plodowy i wody byly zielone:-(kurcze jak sie nic nie ruszy do niedzieli to moze juz w pon pojade do szpitala co myslicie??w koncu orydynator mi powiedzial zeby zglosic sie najpozniej w 7 dobie w szpitalu a skoro termin mialam na 9.11 to 7dobra jest w pon tak??czy moze juz w nieziele??

hej babeczki wrociam juz zmiasta..obrzydliwei jest na dworze!!!poza tym troche od rana brzuch mnie boli jak na @ ale to juz bylo u mnie i nic sie nie dzialo:-(troche zaczynam sie martwic czemu ten Kacperek nie chce sie rodzic bo wlasnie na listopadowkach u jednej dziewczyny co dzis ma wywolywany porod przebito pecherz plodowy i wody byly zielone:-(kurcze jak sie nic nie ruszy do niedzieli to moze juz w pon pojade do szpitala co myslicie??w koncu orydynator mi powiedzial zeby zglosic sie najpozniej w 7 dobie w szpitalu a skoro termin mialam na 9.11 to 7dobra jest w pon tak??czy moze juz w nieziele??
mi wody w szpitalu odeszly zielone.....przypomne ze rodzilam w 42 tygoniu....mysle ze jak kazal 7 dni od to poki co nie ma sensu sie denerwowac.

reklama
mi wody w szpitalu odeszly zielone.....przypomne ze rodzilam w 42 tygoniu....mysle ze jak kazal 7 dni od to poki co nie ma sensu sie denerwowac.

ale wiesz to juz w sumie bedzie pierwszy dzien 42tc...ale strach jest bo to ze jest 42tc nie znaczy ze wody zielone nie byly wczesniej np od 40tc...:-(

Do góry