reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

a ja dzis dostalam decyzje o przyznaniu ChB i supplement tylko myslalam ze skoro mala urodzila sie 5/10 to za pazdzernik tez dostaniemy a tu nici- napisali ze w grudniu wyrownaja nam za listopad, a w decyzji o childcare supplement nie napisali nic za jakie m-ce:-(tylko ze kasa bedzie 14/12:shocked2:
:-)to widze ze obie sie rozczarowalysmy bo ja myslalam identycznie,moja mala tez urodzila sie w pazdzierniku ale o kasce za ten miesiac mozna tylko pomarzyc..wiec early child suppl.dostaniemy tylko za 2miesiace pewnie,bo od stycznie juz chyba zabieraja calkiem.Smieszni sa bo na powiadomieniu o wyplacie tego ECHS porozpisywali ile to oni placili kiedys i jak zmniejszali z roku na rok:-)chyba po to zeby bardziej wk...:eek:

reklama
madbebe- dokladnie tak samo myslalam jak czytalam to pismo,ile to oni nie wyplacali tylko co mi z tego jak od stycznia i tak nic nie dostaniemy:-(, oby Chb nie zabrali :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
mamuśki ,a co wiecie o CHB [ o tych cięciach z kaską na dzieci].Bo w tym miesiacu urwali mi 200 euro z CHB.:crazy: przyszło pismo że w tym i przyszłym miesiacu dostane 523euro [ mam4 dzieci] żednej zmianki za co, cze mu....:no: buuu.... dwie stówki to katastrofa dla mnie. :-:)tak:;-)Czytałam na ChB i nic nie ma ze mają juz teraz pourywać ten CHB.To chyba jakas pomyłka, co sadzicie.:confused2::confused2::confused2:

Mikimauro nie mam pojecia dlaczego tak dostalas. Wsrod moich znajomych nikt niczego takiego nie dostal lacznie ze mna wiec przykro mi. niewiem dlaczego u ciebie tak. Tym bardziej ze ciecia maja byc dopiero od nowego roku i podobno 20 % wiec tez by sie nie zgadzalo....hmm.....

Wiecie co, postanowiłam napisać do nich pismo, zeby mi poprostu wyjaśnili dla czego skubneli mi 200e z CHB, no i za grudzień też zapowiedzieli że dostane mniej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Beakta- dokładnie tak jak mówisz, cięcia mają być od przyszłego roku i to 20%, tak więc te 200e ni w oko ni w.... To barany w tym sociale, pewnie nastąpiła jakaś pomyłka.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej Dziewczyny

ja jeszcze przed batalia o te wzystkie dodatki, ale powiem wam jedno: kiedy chodzilam zalatwiac rzeczy sama jak SW i FAS, to nic nie moglam zalatwic splawiali mnie jak tylko mogli. Wiec powiedzialam mezowi, nie mogl uwierzyc (Irlandczyk) az w koncu sam poszedl ze mna i.. udalo sie pozalatwiac rzeczy odrazu. co wiecej odrazu byla inna gadka do mnie, i nawet jak pojde sama teraz to inaczej mnie traktuja. Moze to jest tak tylko w Kells gdzie mieszkam, ale tego doswiadczylam.

A skąd wiesz,że z rodzinnego mają zabrac 20%?
Przecież budżet na 2010 nie jest chyba jeszcze ustalony?
Znalazłam tylko coś takiego:
From January 2010, CB will not be paid in respect of children aged 18.

reklama
Do góry