reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witam, o tak wczesnej porze:-) Nie śpię od 4, obudziłam się z dziwnym uczuciem, lecę do łazienki a tam wydzielina z pasemkemi krwi,:szok::szok::szok: mówię do siebie Aga nie panikujemy, nie panikujemy, próbuje zasnąć bezskutecznie, za 15 min znowu WC i kurnaśka wydzielina zabarwiona krwią:eek::eek::eek: Jak ja widzę krew na wkładce. to już mam schizę po wcześniejszych przejściach. Obudziłam mojego, na wszelki wypadek podeszliśmy do szpitala, oczywiście poinformowano mnie, ze u nich nie ma wolnych sal, :sorry::sorry::sorry:, ale skoro skurcze jeszcze bezbolesne i nieregularne to posłuchałam tylko serducha, i mi to odpowiada, bo nie miałam zamiaru tam zostawać - jeszcze:-D O 13 mam przyjść na KTG, jak wcześniej odejdą wody, lub skurcze będą co 5 min migiem do szpitala;-);-);-) Ale na te skurcze to wezme poprawkę skoro tak dzisiaj wszystkie postanowiły rodzić...... Próbuję zasnąć, nabrać sił, bezskutecznie. A spałam tylko 3 godziny bo wczoraj "Gotowe na wszystko" uparłam się żeby oglądać, ale jestem tak nakręcona, że nie umiem. Skurcze odczuwam coraz bardziej, ale tak co 20 - 30 min. Mój śpi w najlepsze - faceci hehehe
I chyba to zaciskanie nóg mi nie poszło, i siostra załapie się, żeby przed wylotem zobaczyć Maluszka. W sumie piątek 13 już kilka razy okazał się szczęśliwym dniem w moim życiu, więc może dzisiaj przyjdzie nam powitać naszą Niespodziankę :-):-)

reklama
MARY jak u Ciebie?
MALINA dobrze, ze pojechałaś do innego szpitala.. to już był ostatni moment. Moze załapiesz się ma tem słynny piatek 13 tego:-)
Wiewióra melduj nam ładnie co i jak się u Ciebie zmienia w sprawie skurczy:happy:

Witajcie:-) Na jutro mój termin, ale czuję , ze dołączę do grona przeterminowanych:sorry: Wczoraj miałam skurcze co 20 min i myślę sobie czy to już... Wzięłam prysznic cieplutki i nospe i wszystko przeszło:-pmały robił psikusa...
Mój M to sie już ze mnie smieje co ja taj ten papier toaletowy oglądam:eek::-D:-D a ja szukam tych pasemek krwi:-p:-p

wiadomosc od MARY :

podwojna proba wywolania porodu niestety nic nie dala :-( Mary nadal w dwupaku, a L. wyjezdza. dziewczyna jest w rozsypce ...:-(

... wszystko mnie boli...czuje sie jakbym uprawiala sex conajmniej 48 godzin non stop..:eek:
Słuchaj Ty to wymyśliłaś ja bym na to nie wpadła ja teraz wiem jak się "tam" czuje :sorry: właśnie tak jakbym uprawiała sex przez conajmniej 48 h :laugh2: teraz mnie moze reszta rodzinki zrozumie:-D:-D:-D, tylko mam stracha co to ja bede musiala "tam" czuć po porodzie :eek::eek::eek:

kaśka k, a może to po prostu ci sie obliczenia pomyliły o jeden miesiac :sorry::sorry:
Ja Cię podziwiam za ten spokoj, ja też tak chcę, Martynka musi być teraz dzielną starsza siostrą, a Michasia niech się zdrowo chowa i jak byś miała chwilkę na takie dosłownie malutkie zdjątko tego aniołka to ja chętnie zajżę na inny wątek :cool2::sorry::cool2:
widzę ze się cisza zrobiła na maxa....:cool2:
a ja właśnie za 10 min zaczynam swój termin... póki co wcinam gołąbki i zero akcji porodowej:sorry:
Poczekaj aż Cię te gołąbki przegonią :-D:-D:-D

wiewióra noooo to może się zaczelo cos dziać, trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści !!!

Mój M to sie już ze mnie smieje co ja taj ten papier toaletowy oglądam:eek::-D:-D a ja szukam tych pasemek krwi:-p:-p
u mnie to samo z bpapierem :sorry:, ja to nawet kupuje biały, żeby lepiej widzieć

wiadomosc od MARY :

podwojna proba wywolania porodu niestety nic nie dala :-( Mary nadal w dwupaku, a L. wyjezdza. dziewczyna jest w rozsypce ...:-(

Biedulka, to pewnie musiało tak być, może to znak dla jej męża że jest tu jeszcze bardzo potrzebny, Mery to wracaj do domku, bo pewni masz już wszystkiego dość

wiadomosc od MARY :

Ojej:-(
Mary wiem łatwo Nam mówić żebys sie nie smutkała ...Jednak jak piszą dziewczyny maluszek wynagrodzi Ci te smutki zobaczysz:-)głowa do góry, wytrzymaj!!!!trzymamy kciuki za Was:-)

A ja się znowu relaksuje.Moje maleństwo pojadło i śpi:-)
Piję herbatkę, jem śniadanko, przyszły staniki do karmienia z allegro nareszcie!!!!
Miałam jechać do ZUS-u dzis złozyc papiery o zasiłek macierzryński ale pojade już w poniedziałek...

A ja się znowu relaksuje.Moje maleństwo pojadło i śpi:-)
Piję herbatkę, jem śniadanko, przyszły staniki do karmienia z allegro nareszcie!!!!
Miałam jechać do ZUS-u dzis złozyc papiery o zasiłek macierzryński ale pojade już w poniedziałek...

No właśnie a co tam z dietką dla karmiących mam co tam sobie wcinasz??? Nie badz taka pusc farbę :sorry:

reklama
No właśnie a co tam z dietką dla karmiących mam co tam sobie wcinasz??? Nie badz taka pusc farbę :sorry:

Chyba nie stosuję jakiejś diety a może powinnam...no nie jem kapuchy i wzdymajacvych to na pewno...słodyczy mało...praktycznie nic..w środę troche pofolgowałam i nazarlam się pierniczków w czekoladzie...jem duzo bananów, jogurty, mleko i normalne obiady.Pije herbatke hippa "koper włoski" i na razie odpukac Niuniowi nic nie jest.
Etna jak masz jakies rady to się podziel ze mną bo może czegos nie wiem a od czytania w gazetach to głowa boli..

Do góry