reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
A t już inna sprawa. No i niestety "magiczne" ręce Taty przestały działać i Milenka nawet jak mój M kładzie rękę na brzuchu to już się nie uspokaja tylko Go kopie...

Dziewczyny czkawki raczej nie da sie nie zauwazyc bo to są takie regularne uderzenia(ruchy) po prostu czuc ze to czkawka....ja mialam i w pierwszej ciązy i teraz- dośc intensywnie wyczuwalne..zresztą moja ginka juz mnie pytala o czkawkę. Podobno swiadczy to o tym ze dziecko rozwija uklad oddechowy czy coś....a czkawka tez jest jak maluszek polyka wody płodowe. Myslę jednak ze nie jest to jakiś błąd czy nieprawidlowosci jesli nie czujecie czkawki....nikt nie powiedzial ze Musi ona wystepowac u kazdego dziecka!!!!!!

Co do dolegliwosci...juz sie powtorze ale u mnie problem z napinającym sie brzuchem i kregoslupem....tak jak Shingle pisala rano jeszcze do przezycia ale wieczorem ledwo człapie i kwicze jak sie juz polozę!!!!! Najgorzej jak chce coś poprasowac i postoje przy desce..potem zdycham z bólu!!!!!

Lutoweczki kochane, mam takie pytanko bo czasami mam takie pulsowanie w dole brzucha i tak delikatnie przechodzace az do pochwy i przy tym mam uczucie lekkiego parcia na mocz:confused2::confused2: Kurcze nie wiem co to jest? Nie jest to bolace tylko takie takie dziwne, moze ktoras wie co to moze byc?

A i jeszcze jedno, chyba nie wiem co to jest czkawka u maluszka, chyba jej niegdy nie czulam i to tez mnie martwi:eek::crazy:

W mojej "biblii":tak: "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, że czkawka u jednych występuje a u innych nie. Ja chyba raz czułam. To była taka seria podskoków. Opiło się dziecko wód i miało czkawkę:-D

A z tym pierwszym jeszcze się nie spotkałam. Może Ci się Maleństwo tak dziwnie rozpycha?

U nas 28 tydzień 1 dzień i waga ok. 1200 g :)

Dziewczyny,wyczytałam że maleństwo przesypia 20 godzin czyli teoretycznie powinna sie nie ruszać a moja rusza sie 24 h na dobe w ogole chyba nie sypia.CHodze-czuje mocno Ją leże-to samo siedze-jeszcze mocniej wanna-to już wariactwa niesłychane jak tak bedzie pozniej to ja dziekuje :O

A może wierzga przez sen:-D:-D:-D

Ja w pierwszej ciazy nie pamietam czkawki:-(To bylo taaak dawno:-D
Aleee, teraz wlasnie tak jak mowiea dziewczyny odczuwalam takie dziwne podskoki, regularne.
Wyczytalam to juz gdzies wczesniej i mowie mojemu M a on na mnie jak na ......:-Dale potem jak przylozyl reke to juz szacuneczek:-D

zmęczoną, wyszarzałą kobietę w papilotach na głowie, podartym fartuchu, rozdeptanych kapciach, z wałkiem w dłoni i gromadką rozwrzeszczanych dzieciorów...

eee nie chodziło o mnie???:eek:

no nie wiem no.... imiona są ładne ale nie czuję "tego czegoś" jak je wymawiam do brzuszka.... chyba poczekamy na urodziny małego, koleżanki synek 3 dni był bez imienia:tak::-D
Słyszałam (nie jestem pewna), że tuż po porodzie zakładają dziecku opaskę na rękę i trzeba wtedy podać imię. Ale to ktoś mi opowiadał.

Czarodziejka kochana trzeba zacząć prasować na siedząco. Ja nie umiem na siedząco więc nie prasuję :-p Z żelazkiem musiał się zaprzyjaźnić mój M :-D

u mnie 62 kg czyli 6 kilo na plusie :( i zobaczyłam pierwszego rozstępasa koło pępka aż taki świecący :(

Ja mam już 9 kg do przodu, a spójrz na mój suwaczek. Nie przejmuj się. A świecący rozstęp to nie lada gratka:tak: Smarujesz się czymś? Podobno warto też zwrócić uwagę na dietę, żeby dostarczać skórze tych wszystkich witamin od środka.

reklama
Do góry