reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nie bolą, ale za to tak mnie nepiernicza spojenie łonowe, że siedzieć mi nie daje, ból promieniuje aż do kolan :/

Oj to niezazdroszczę. :szok: Ale masz to tylko w nocy czy cały czas?

ja mimo ze wstaje potrafie natychmiast usnac i jest luzik :)
co do lezenia na plecach jak musisz i ci niewygodnie to zegnij nogi w kolanach i postaraj sie ulozyc plasko caly kregoslup !! /wiwat cwiczenia pilates!!/ wtedy i kregoslup odpoczywa i obciazenie bzuszka uklada sie jakos naturalnie na kosciach miednicy !!
:)

Ja też wcześniej potrafiłam od razu zasnąć (na wcześniejszym etapie ciąży), a teraz jakoś nie jest mi to dane :wściekła/y:.
A z tym zgięciem kolan to dobry pomysł (i skuteczny), ale właśnie na usg lekarz zawsze mi każe te kolana wyprostować :wściekła/y:.

ja ostatnio zaobserwowalam fajny motyw :) jak sie uloze juz do zasypiania to zaraz agatka sie uklada ... chwile sie powierci i zaraz jest spokoj i spi z mamusia :) i rano jest to samo przekrece sie na drugi bok czy na plecy to zaraz mloda sie poprzekreca i znowu sie wygodnie ulozy :) i jak za czesto sie wywracam to mnie kopie jak by chciala powiedziec "wez sie w koncu kobieto poukladaj bo chce spac!!"

Ja też wcześniej potrafiłam od razu zasnąć (na wcześniejszym etapie ciąży), a teraz jakoś nie jest mi to dane :wściekła/y:.
A z tym zgięciem kolan to dobry pomysł (i skuteczny), ale właśnie na usg lekarz zawsze mi każe te kolana wyprostować :wściekła/y:.

usg jakos mega dlugo nie trwa :) ale to fakt ze kaze wyprostowac bo robi tez usg w dolnych czesciach brzucha i byloby mu zle ... poza tym skora sie lepiej naciaga i lepsza jest widocznosc !!

usg jakos mega dlugo nie trwa :) ale to fakt ze kaze wyprostowac bo robi tez usg w dolnych czesciach brzucha i byloby mu zle ... poza tym skora sie lepiej naciaga i lepsza jest widocznosc !!

No może mega długo nie, ale wystarczająco, żeby doznać skurczu w łydce :-D:-D:-D. No cóż widać jedyny ratunek- MAGNEZ, MAGNEZ, MAGNEZ.

Poza tym te usg jest ostatnio już tak coraz mniej przyjemne. Lekarz jakoś tak mocno naciska tą głowicę i jest to takie średnio fajne uczucie. Nawet raz mała się chyba wkurzyła i dała kopa centralnie w tą słuchawę :-D:-D:-D.

reklama
No może mega długo nie, ale wystarczająco, żeby doznać skurczu w łydce :-D:-D:-D. No cóż widać jedyny ratunek- MAGNEZ, MAGNEZ, MAGNEZ.

a mi gin powiedzial ze dobre w takich sytuacjach sa pomidory, banany i figi !!!! ponoc poza magnezem zawieraja rowniez potas ktory tez jest wyplukiwany razem z magnezem i czesto on nim sie zapomina !!! zalecil mi 4 bananki dziennie /nbo ja pomidorow nie jem wogole!!/ i kilka fig :)

Do góry