• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

reklama
Nie bolą, ale za to tak mnie nepiernicza spojenie łonowe, że siedzieć mi nie daje, ból promieniuje aż do kolan :/

Oj to niezazdroszczę. :szok: Ale masz to tylko w nocy czy cały czas?

ja mimo ze wstaje potrafie natychmiast usnac i jest luzik :)
co do lezenia na plecach jak musisz i ci niewygodnie to zegnij nogi w kolanach i postaraj sie ulozyc plasko caly kregoslup !! /wiwat cwiczenia pilates!!/ wtedy i kregoslup odpoczywa i obciazenie bzuszka uklada sie jakos naturalnie na kosciach miednicy !!
:)

Ja też wcześniej potrafiłam od razu zasnąć (na wcześniejszym etapie ciąży), a teraz jakoś nie jest mi to dane :wściekła/y:.
A z tym zgięciem kolan to dobry pomysł (i skuteczny), ale właśnie na usg lekarz zawsze mi każe te kolana wyprostować :wściekła/y:.

ja ostatnio zaobserwowalam fajny motyw :) jak sie uloze juz do zasypiania to zaraz agatka sie uklada ... chwile sie powierci i zaraz jest spokoj i spi z mamusia :) i rano jest to samo przekrece sie na drugi bok czy na plecy to zaraz mloda sie poprzekreca i znowu sie wygodnie ulozy :) i jak za czesto sie wywracam to mnie kopie jak by chciala powiedziec "wez sie w koncu kobieto poukladaj bo chce spac!!"

Ja też wcześniej potrafiłam od razu zasnąć (na wcześniejszym etapie ciąży), a teraz jakoś nie jest mi to dane :wściekła/y:.
A z tym zgięciem kolan to dobry pomysł (i skuteczny), ale właśnie na usg lekarz zawsze mi każe te kolana wyprostować :wściekła/y:.

usg jakos mega dlugo nie trwa :) ale to fakt ze kaze wyprostowac bo robi tez usg w dolnych czesciach brzucha i byloby mu zle ... poza tym skora sie lepiej naciaga i lepsza jest widocznosc !!

usg jakos mega dlugo nie trwa :) ale to fakt ze kaze wyprostowac bo robi tez usg w dolnych czesciach brzucha i byloby mu zle ... poza tym skora sie lepiej naciaga i lepsza jest widocznosc !!

No może mega długo nie, ale wystarczająco, żeby doznać skurczu w łydce :-D:-D:-D. No cóż widać jedyny ratunek- MAGNEZ, MAGNEZ, MAGNEZ.

Poza tym te usg jest ostatnio już tak coraz mniej przyjemne. Lekarz jakoś tak mocno naciska tą głowicę i jest to takie średnio fajne uczucie. Nawet raz mała się chyba wkurzyła i dała kopa centralnie w tą słuchawę :-D:-D:-D.

reklama
No może mega długo nie, ale wystarczająco, żeby doznać skurczu w łydce :-D:-D:-D. No cóż widać jedyny ratunek- MAGNEZ, MAGNEZ, MAGNEZ.

a mi gin powiedzial ze dobre w takich sytuacjach sa pomidory, banany i figi !!!! ponoc poza magnezem zawieraja rowniez potas ktory tez jest wyplukiwany razem z magnezem i czesto on nim sie zapomina !!! zalecil mi 4 bananki dziennie /nbo ja pomidorow nie jem wogole!!/ i kilka fig :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry