reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
jak ja wam niektorym tu zazdroszcze... maice takie wypasy a u mnie to wszystko jeszcze w epoce kamienia łupanego!!!
Wiec proponuje z dzidami jechac na porodowke...
Pytanko... czy porod w wodzie w Polsce to znaczy doslownie porod w wodzie czy jednak na sam porod trzeba sie wygramolic z wanny i udac na loze? Bo w Poznaniu tak wlasnie jest slyszalam...
No zobaczymy co sie miesci w tej porodowej stawce rodzinnej, moze jakis super relax dla meza, z obiadkiem, masarzem, telewizja...
I w ogole wszystkim Kasiom - 100 lat!

Wiec proponuje z dzidami jechac na porodowke...
Pytanko... czy porod w wodzie w Polsce to znaczy doslownie porod w wodzie czy jednak na sam porod trzeba sie wygramolic z wanny i udac na loze? Bo w Poznaniu tak wlasnie jest slyszalam...
No zobaczymy co sie miesci w tej porodowej stawce rodzinnej, moze jakis super relax dla meza, z obiadkiem, masarzem, telewizja...
I w ogole wszystkim Kasiom - 100 lat!

z tego co pamietam jesli idzie o porod w wodzie w szpitalu w raciborzu /tam w pierwszej wersji mialam rodzic!!/ to tam oprocz tego ze wanna sluzy zrelaksowaniu sie w pierwszej fazie porodu to jesli nie ma przeciwwskazan to mozna spokojnie rodzic w wannie !! polozne sa przeszkolone w takich porodach i chetnie z tego korzystaja !!

Co do badań moich:
- morfologia- co miesiąc
- mocz badanie ogólne- co miesiąc
-HBs- miałam w maju, teraz znowu mam zrobić i z tym do szpitala na poród
-Toxoplazmoza- co 2 miesiące robiona
-Cytologia- w czerwcu miała miejsce
-poziom glukozy- w maju
-test obciążenia glukozą 50 g- jakos niedawno
-odczyn Wassermanna- w maju
-odczyn Coombsa- w maju
-Hiv - w maju

Teraz mam znowu zrobić,
morfo
mocz
WR
HBs
i posiew na paciorkowce w szpitalu

Jakie badania miałam robione w szpitalu to już nie pamiętam, spisałam tylko to co mam w karcie przebiegu ciąży

NO w koncu cos zrobilam posprzatalam troszke, zaliczylam golonko i obcielam paznokcie i nawet brwi wydepilowalam hehe obiadu dzis nie robie bo T zje na miescie ma kurs do 18 a mi to samej sie nei chce zupka chinska dzis jest.
Kopciuszku zamowilam posciel ale wszystko oddzielnie 2 przescieradelka na gumce i 1 z falbanka rozek kocyk do kompletu przybornik i ochraniacz bez kolderki i poduszeczki a jak maly podrosnie to mu sie kupic:) Ma 2 spiworki wiec posciel jakby na zmiane hihi i tyle

Kurde nie wiem co kupic mojemy sarbowi na swieta zamowilam mu przed chwila nowa plyte FIRMY bo lubi bardzo ale co do tego to nie wiem umowilismy sie ze nie robimy sobie drogich prezentow ale cos by trzeba dokupic a w glowie pustka.

witam serdecznie
byłam u lekarza wszystko ok .ułozenie głowkowe ;-) tyle ze mały wazy 3kg lek mowi ze troche za duzy ale wszystko oki:tak::tak::tak:

reklama
Do góry