reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
nowamagdak, ja niedawno przeprowadziałam się i musiałam zmienić lekarza... i ten w nowej lokalizacji też stwierdził, że to jakaś moja fanaberia :wściekła/y: że chcę mieć zrobiony wymaz :wściekła/y: :wściekła/y: I za cholerę nie chciał mi go pobrać :no: Wkurzyłam się strasznie i poszłam do innego gina i ten na szczęście mi pobrał... paciorkowca nie mam, ale wyszły mi drożdżaki... I niby mam z tym nic nie robić, ale dzisiaj będę dzwonić do swojego starego lekarza prowadzącego, bo mam wrażenie, że tutaj jakiś zaścianek jest :-(
Z tym wymazem na paciorkowce to mi dżin wczoraj powiedział, że to teraz STANDARD! ale widocznie nie wszędzie, ja mam miec pobierany wymaz w szpitalu

Zazdroszczę, że umiesz się wyspać. Ja mam wrażenie, że przy każdym obrocie wszystko czuję. Do tego ze 4 razy biegam do toalety, więc do wsypania to mi baaaaaaardzo daleko :-). No i pewnie nieprędko doznam tego uczucia, bo potem znowu dzidzia się będzie budzić do karmienia :eek:.
Ja chodzę często siku w nocy, często boli przy zmianie pozycji i to mnie przebudza, ale na szczęście się wysypiam:-)

Taaa - tylko ten jeden malutki szczegol na pocztku mojej wypowiedzi - mialam niespelna 20 lat :)
teraz pewnei nie bedzie tak kolorowo.
Chodzilo mi tylko o to ,ze to genetyka a waga urodzeniowa nie ma nic wspolnego z nasza budowa .
Moj syn byl taki wielki bo jego dziadek wazyl 5 kg wiec bylo to w genach. Poza tym ja wazylam 3800, moja siostra 3750 wiec tez malenkie nie bylysmy.
Dla porownania ja jako 3800 noworodek , teraz 51 kg 161cm
siostra 3750 - teraz 43 kg 161cm
Moj syn 4600 - teraz majac 14 lat chudy jak pajak . Wzrostem sredni w klasie . wazy 48kg
jego dziadek mimo ze 5kg waga urodzeniowa to facet z niego 174cm wzrostu.

mamy wiec w genach duze noworodki ale jestesmy drobnymi ludzmi. Nie mamy w rodzinie ,zadnych otylych osob. wszyscy sa szczupli i nie bardzo wysocy.

Teraz wzielam sobie nowego partnera wiec i dzidzia bedzie pewnie inna :). Z tego co mi wiadomo niewielka. W 34 tyg miala jedynie 2150 - 2300 wagi.

Obawiam sie ,ze po tym moim pierwszym porodzie 4600 to obecne 3 kilowe dziecie moze wyleciec mi gdzies w supermarkecie i nawet nie zauwaze . hi hi.

No chyba ,ze ta 14 letnia roznica czasowa zrobila ze mnie ponownie pierworodke :)

mam teorie, ze jednak kolo 20stki dziewczyny lepiej to wszystko przechodza,
siostra ma kolezanki 20-23 lata - nawet wymiotow nie mialy w ciazy
Ja też nie miałam;-) No i nawet w przedzaile wiekowym sie mieszczę bo mam 22 lata.
Ale mi się zdaje że to jednak sprawa nie tyle wieku ile wlasnie genetyki- moja mama do wagi sprzed ciąży wracala zawsze 2 tygodnie- mnie rodzila mając 25 lat, siostre-34 i dokladnie tyle samo czasu jej to zajelo

Oooo a mi przyszła właśnie pościel do wózka....
moze teraz Julka się zmobilizuje i postanowi wyjść bo już wszystko ma;-)

reklama
Wiec proponuje z dzidami jechac na porodowke...
Pytanko... czy porod w wodzie w Polsce to znaczy doslownie porod w wodzie czy jednak na sam porod trzeba sie wygramolic z wanny i udac na loze? Bo w Poznaniu tak wlasnie jest slyszalam...
No zobaczymy co sie miesci w tej porodowej stawce rodzinnej, moze jakis super relax dla meza, z obiadkiem, masarzem, telewizja...
I w ogole wszystkim Kasiom - 100 lat!

Poród w wodzie to w wodzie do samego konca... hmm chyba ze cos nie tak nagle sie zrobi to moze trzeba wyskoczyc... z wanny ...

DZIEKOWAC ZA ZYCZENI a :-p

Też lubię spać na bokach, ale mam problem czasem się przewrócić bo aż mnie w pachwinie wtedy ciągnie:sorry:

O czasem i mnie to pociagnie taki bol aaa

no baaaa

i do tego to wejscie w dzinsy z przed ciazy !!!

hehe marzenie wejsc w dzinsy z przed ciazy ulalala ale fajowo by bylo haha

Do góry