reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja do dziś pamiętam jak się stresowałam gdy lekarz miał badać przezierność karkową małej mimo iż nie mam aż tylu lat... nie wyobrażam sobie jeszcze dodatkowych badań genetycznych więc też mam nadzieję urodzić jeszcze jedno do 30.

ja zdaze jedno przed 30 urodzic ale drugie do 3-4 lat bym chciala ... a bedzie co ma byc :)

doradźcie plisssss :tak:

ja bym sie na twoim miejscu nablonkami nie przejmowala ale z bakteriami warto by bylo cos zrobic ... moze zadzwon do gin i zapytaj co mozesz zrobic ...

Ja z pracą może nie mam problemu bo mam z męzem wspólny biznes i jakoś dajemy radę... Ale przy drugim dziecku wypadałoby nam się przenieść w jakieś większe lokum bo ciężko byłoby nam się pomieścic, a póki co na budowę domu nie mamy kasy, nawet na działkę nie mamy :-( dopiero co skończyliśmy remont naszego mieszkania, kupiliśmy auto i jesteśmy spłukani. Poza tym jak się ma własny biznes to zawsze jest ryzyko, że następny rok może być cięższy i niekiedy trzeba będzie dołożyć do biznesu.

a co to za biznes macie ??

Witam się popołudniową porą!
Rano byłam u lekarza i takie oto mam wiadomości: szyjka skrócona, rozwarcie na 2 cm, na ktg zapisał się jeden bardzo ładny skurcz (którego zresztą nie czułam, czy to możliwe że doszedł do 100 a ja go nie poczułam?). Maleństwo nadal ułożone pośladkowo, więc tak na 99% cesarka. Czekamy jednak na rozpoczęcie akcji, bo podobno lepiej nie robić cesarki tak na zimno. Nie wiem, nie znam się. Następne ktg i wizyta w piątek, zobaczymy czy coś się zmieni. Gdybym była w terminie to już by mnie zostawili w szpitalu.

na zmiane pozycji raczej nie masz co liczyc !!

akozka Ty przynajmniej znasz termin cesarki, bo ja choć będę ją miała na 99%, to muszę czekać na rozpoczęcie akcji.
Wszystkiego naj dla naszych forumowych Katarzyn:)

ale ponoc tak jest lepiej dla macicy i w zasadzie dla ciebie !! a maluszek tez bedzie wtedy juz gotowy :) cierpliwosci :)

ja juz wrocilam i zalamke dzis mam...
baba z banku krwi zadzwonila i mowi ze mozliwe ze w tej krwi beda geny mojej bialaczki i ze wtedy bedzie do wyrzucenia..
ale ryzyk fizyk pobiora to za doplata moga zbadac...

no i pyta sie jeb...ta czy chce zaryzykowac??czy chce odstapic od umowy i zwroca mi kase....
pytanie zadaje jakby nie chodzilo o moje dziecko..
wiec pytam czy jezeli beda w krwi to moje dziecko tez je bedzie mialo??
a ona "tego pani nie zycze"
:wściekła/y::wściekła/y:

napisalam maila do mojej hematolog...
mam nadzieje ze odpisze bo zaraz osiwieje do reszty....
.

kasiek trzeba wierzyc ze bedzie dobrze !!! daj znac co ci pani hematolog napisze !!

Witajcie:)
Wpadłam z listopadówek bo taki miałam termin (24.11), ale mój mały raczej nie ruszy i na wywołanie mam iść 1 grudnia.
Bardzo się cieszę że mały bedzie (chyba) grudniowym dzidziusiem:)

witamy serdecznie :) czasem sie kombinuje jak kon pod gore a maluch uparcie i tak bedzie robil swoje :) znaczy NIC :)

bry wieczór :tak:
streści mi któraś co się działo przez cały dzień?

wlasciwie o ile nikt nowy sie nie urodzil to taka zwyczajna gadka byla ... jedyne wazne kwestie to to ze Aga sie odezwala po wyjsciu ze szpitala i fifi ma wysoka bilirubine ...

taaaaaaaaaaa jak widze jakie uparte te dzidziole sa to jeszcze pewnie na forum stycznioweczek trzeba bedzie sie przeniesc ....

ja tam forum zmieniac nie zamierzam !! zamkne liste grudniowek i GRUDNIOWKA pozostane!!!

oj jakos nic mi sie nie chce....tylkoym cos zjadla ty;lko co??????? pochlonelam juz 2 platy sledziowe ze 2 jablka , szklanke mleka i z 5 ciasteczek maslanych!!!!!! i jeszcze cos mi sie chce... :-):-)

boooooze taki mix to by mnie chyba zabil !!!!

a mi się NIC nie chce, miałam się pouczyć, porobić notatki... :confused2:
ale pewnie wyląduję na Allegro, może coś mi wpadnie w oko dla mojego małego podrywacza :laugh2: poluję za jakąś koszulą (kasiekkrk taką chyba ma dla Rysia).

a tak w ogóle, to najlepszego dla wszystkich Kaś, które dziś obchodzą imieniny
(sobie samej także :laugh2:)​
dzieki:-)

H&M L.O.O.G. Koszula dla eleganta j.NOWA! 62 (823174109) - Aukcje internetowe Allegro

KOSZULA H&M rozmiar 62 (829686538) - Aukcje internetowe Allegro

te sa fajne;-)

moka tez wwierze bo nie ma dowodow naukowych na to ze bialaczka jest dzidziczna....
a ta jakas mi mowi ze w genach przejdzie...

Akozka tych "luksusow" porodowych to ci zazdroszcze ... ale tych 9 miesiecy w nerwach niekoniecznie !!!

Asiu trzymamy kciuki za filipka !! mam nadzieje ze potem spokojnie wroci do cycola !!

moka tez wwierze bo nie ma dowodow naukowych na to ze bialaczka jest dzidziczna....
a ta jakas mi mowi ze w genach przejdzie...

mi sie wydaje ze pani z banku krwii chyba troche poplynela w rozwazaniach ... warto by bylo zeby sie hemetolog wypowiedzial ze wydaje mi sie ze wlasnie dlatego ze ty tyle musialas przezyc warto zeby twoje dziecko juz nie musialo !! i np uwazam ze powinnas miec to np z jakiejs fundacji dofinansowane ...

reklama
Do góry