reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Połóg

reklama
Tylko tej cholernej kupy boje sie jak nigdy hehe... no ale mam nadzieje ze juz niedlugo sie przemoge ;-)

Klaudzia ja rodziłam w niedzielę a 1-wszą kupę zrobiłam w piątek bo też miałąm opory i wrażenie że mnie rozerwie.Poczekałam i samo gładko poszło:-)ale próby były wcześniejsze...Gorsze dla mnie był ból rany który utrzymywał się przez jakieś 2 tygodnie.

Ja też dopero po 6 dniach poszłam z kupką. A pomogło mi jak ugotowałam sobie barszczyk czerwony z buraka - nie koncentratu.

ja też zrobiłam po ok tygodniu:tak: ale mi pomógł sters związany z tym że jak nie zrobię to mogę mieć hemoroidy:tak:

Klaudzia ja rodziłam w niedzielę a 1-wszą kupę zrobiłam w piątek bo też miałąm opory i wrażenie że mnie rozerwie.Poczekałam i samo gładko poszło:-)ale próby były wcześniejsze...Gorsze dla mnie był ból rany który utrzymywał się przez jakieś 2 tygodnie.

ja też zrobiłam po ok tygodniu:tak: ale mi pomógł sters związany z tym że jak nie zrobię to mogę mieć hemoroidy:tak:

Ja to zrobilam odrazu w szpitalu, bo u mnie na obchodzie standardowo sie o to pytali dawali codziennie po dwa czopki glicerynowe ipo nich szlo jak po masle :rofl2::cool::rofl2: tzn bez bolu, stresu i problemu i tak stosowalam czopki codziennie przez tydzien, a teraz samo idzie nic nie boli, a czasami ja czuje ze bedzie cos grubszego to zeby sie ty tak nie stresowac to jeszcze uzywam czopkow :)

Ja to zrobilam odrazu w szpitalu, bo u mnie na obchodzie standardowo sie o to pytali dawali codziennie po dwa czopki glicerynowe ipo nich szlo jak po masle :rofl2::cool::rofl2: tzn bez bolu, stresu i problemu i tak stosowalam czopki codziennie przez tydzien, a teraz samo idzie nic nie boli, a czasami ja czuje ze bedzie cos grubszego to zeby sie ty tak nie stresowac to jeszcze uzywam czopkow :)
mnie w szpitalu w 5 dobie opierniczyli, że jeszcze nic i sama sobie czopka zaaplikowałam i pomogło bez napinania się. Tez polcam te czopki glicerynowe!

Dziewczyny coś czytałam, że pisałyscie, że Wam już szwy się rozpuściły w środku - skąd Wy to wiecie, bo nie posądzam Was o zaglądanie do środka?!:-D
Wiecie co ja 3 tygodnie po porodzie i prawie wogóle nie czułam bólu na dole a teraz mam takie parcie jakby mi tampon miał wypaść. Chyba za dużo karmiłam na siedząco i ponaciągałam sobie, nie daj Boże porozciągałam się tam. Żadko TAM zaglądam ale jestem przerażona, wczesniej tampon normal wkładałam na wcisk a teraz czuję, że lufę armatnią bym TAM wsadziła! Czy ja kiedykolwiek się tam zejdę, a może za luźno mnie pozszywali :sorry:

Dziewczyny coś czytałam, że pisałyscie, że Wam już szwy się rozpuściły w środku - skąd Wy to wiecie, bo nie posądzam Was o zaglądanie do środka?!:-D
Wiecie co ja 3 tygodnie po porodzie i prawie wogóle nie czułam bólu na dole a teraz mam takie parcie jakby mi tampon miał wypaść. Chyba za dużo karmiłam na siedząco i ponaciągałam sobie, nie daj Boże porozciągałam się tam. Żadko TAM zaglądam ale jestem przerażona, wczesniej tampon normal wkładałam na wcisk a teraz czuję, że lufę armatnią bym TAM wsadziła! Czy ja kiedykolwiek się tam zejdę, a może za luźno mnie pozszywali :sorry:
no ja zajżałam ;-) ale nie do samego środka, bo u mnie kilka wewnętrznych bylo widać a czasem kontroluje lusterkiem co tam się dzieje, bo troszkę się poodparzałam od tych podpasek. Poza tym jak sie myłam to czułam kawąłki niteczek wyłażace (takich miękkich, już jasnych)
Nie martw się zejdziesz się ale to jeszcze potrwa. Ja się długo schodziłam. Właściwie sex taki jak przedtem to był dopiero po jakimś 1,5 roku ale większość schodzi sie wczesniej
A z tym tamponem to nie do końca rozumiem. To przenośnia? Bo mam nadzieję, ze nie wkładasz tamponu!

reklama
Do góry