reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Cześć Dziewczyny:)
Ciężko mi nadrobić weekend i dzisiejszy dzień ale postaram się, dziś sprzątanie i takie tam domowe sprawy i w efekcie cały wieczór leże bo kręgosłup i żeberka po prawej stronie mnie bolą:(

Elma - Gratuluje połowinek :) duuuużo zdrówka!
aga2010 - ale fajnie, że już zaczęłaś do szkoły chodzić, jak ja się zapisywałam ponad miesiąc temu to już tylko miejsca na maj były więc po wytłumaczeniu, że dla mnie to za późno będzie na marzec mnie wcisnęli
sonia84 - Gratulacje dużej dziewczynki!

Co do imion to od pierwszych dni mówiliśmy do brzuszka Aronek(bardzo chcieliśmy synka a imię już dawno było wybrane) a tu jednak dziewczynka i mieliśmy naprawde baaardzo duży problem bo żadne imię nie wydawało nam się odpowiednia i wyjątkowe. Po USG kiedy wiadomo już było, że to dziewczynka postanowiliśmy wspólnie, że będzie Weronika(po mojej babci) a na drugie Zosia(po babci mojego M) i jak narazie się tego trzymamy :-)

reklama
hej dziewczyny!
widze ze gadka byla o zgadze, mi tylko migdaly pomagaja, jem po prostu pare migdalkow po kazdym posilku i zero zgagi, a jeszcze przed tygodniem to taka zgage mialam ze szok:szok: i wlasnie ktoras z was polecila te migdaly i super! jak reka odjal!:tak:
sonia84 -serdeczne gratulacje i znowu mamy dziewczynke!!:-)
karola322 - koniecznie bierz magnez! ja tez mialam podobnie i odka biore magnez to bole i twardnienie brzuszka ustapily, ja biore jedna tabletke dziennie i to jest 243 mg

Karolka- Ja od miesiąca na polecenie 2 lekarzy biorę Asmag forte (34mg magnezu) 3x po 2 tabletki, właśnie na bóle brzucha, bo naturalnie działa rozkurczowo. Magnez bierz koniecznie i to dużo!!!:tak:

Sonia- Gratuluje Córeczki!!! :-)

Pozdrawiam i miłych snów, bo ja jakas wykończona dziś jestem..:eek: a jutro rano morfologia...:sorry:

HEHE jak miło że jest jeszcze ktoś kto czeka na bliźniaki:-) I to na tym samym forum...Od niedawna śledzę co tutaj wypisujecie, więc nie wiem, może ktoś jeszcze się bliźniąt spodziewa...Mimo wszystko miło mi, że jest ktoś w takiej sytuacji jak ja. Tylko dziewczynki nie zrozumcie mnie źle, bo jeden dzidziuś to też wyzwanie i wielka radość, ale dwójka to 2xtyle wszystkiego co czeka Was...2x więcej płaczu, pieluch, wszystkich trosk i zmartwień, ale też 2xwięcej uśmiechów, 2x pierwsze mama, 2xpierwszy krok... Tak mnie jakoś naszło na takie refleksje...a poza tym dalej mnie napieprzają żebra:-(

Ja tez bede miała razy dwa ale teraz już mam i potem będę miała znowu .. tzw . wersja mniej męczaca:-D

dziewczyny nie bierzcie tego magnezu tak same z siebie:no: Mi ginka najpierw badania robiła na magnez a nie tak sobie kazała brac . Nie wolno przedawkowywac niczego bo to czasami bywa gorsze niż brak to samo tyczy się wszelkich witamin

W kwestii Mg popieram Anim. Lepiej nie uprawiać samowoli, a naszym stanie to już w ogóle :tak:.

Dziś miałam ciężki dzień. Będąc sama, chyba się przeforsowałam :sorry:. Dopiero teraz widzę jak bardzo mój Amore mi pomaga jak jest. Nie to żebym go nie doceniała wcześniej :-).
Już o 13 byłam wykończona, miałam za sobą bardzo bolesny skurcz i ogólnie zadyszke po przejściu dwóch pięter, a to początek mojego dnia :sorry:.

Bycie w ciąży męczy, zwłaszcza jak kobieta pozostaje z dzieciaczkiem samiuśka
<- to mój wniosek na dziś :tak:

Wiecie co kochane, stare dupy juz jesteśmy, dziś zauważyłam sierpniówki... Czas naprawdę pędzi. Ale za to my w sierpniu już wszystkie będziemy piękne i szczupłe:)

Witajcie kochane życzę wam miłego dnia. Ja mam znowu mdłości :-:)-( ach ta nasza dzidzia daje mamusi popalić:-):-).do napisania później:-)

reklama
Witam was kochane w piękny dzień:-)

Ja wczoraj byłam u gina, z moją córeczką wszystko ok, więcej napiszę na wątku u lekarza:tak:

Gratuluje kolejnym mamusiom, które wiedzą co mają w brzuszku:tak:

Karola ty to masz ciężko w tej ciąży, żeby mdłości i wymioty ytrzymywały się tak długo to wogóle przerąbane. Współczuje szczerze, ale dasz radę:tak:

Pisałyście o zgadze, ja biorę żelazo, przez które mam taką cholerną zgagę że szok. I wczoraj powiedziałam to mojemu ginowi i powiedział żebym te proszki brała na wieczór i jak będę mieć zgagę to ją prześpię:-)

A jeszcze wam się pochwalę, że w piątek zakupiłam dla mojej kruszynki pierwsze ubranko - śpioszki, bluzeczkę i czapeczkę, rozmiar 56. Myślę, że ze szpitala będzie miała juz w czym wyjść moja księżniczka:tak:

Do góry