reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

monitor pod materac oczywiście:-) m jest właśnie w trasie do łodzi po niego

:-):-):-) tak myślałam ;-)fajnie,że tak szybko się udało

my po wizycie usg bioderek - oczywiście prywatnie bo na nfz to masakra jakaś z terminami, także 140pln poszło :-( no ale na zdrowiu Małej i ważnych badaniach i szczepionkach nie bedziemy oszczędzać - jak na razie i tak kasy nie mamy - trzeba będzie kombinować ale do odbioru jeszcze becikowe i pzu moje i męża :tak:także jakos sie zwróci co nieco
no a co do badania to u Olgi wszystko ok. jak powiedział lekarz na ten wiek wszystko prawidłowo sie rozwija, pokazał jak prawidłowo klaść Małą na brzuszku no i po ukończeniu 5 miesiąca kolejna kontrola. :happy:
Czyli jeszcze w grudniu przed nami szczepienia i badanie słuchu.

reklama
Asia , Amelkowa cieszę się, że u Was wszystko ok...

kms to niexle u Wa zdzieraja na szczepionkach, u nas 5w1 kosztuje 110 zł, ciekawe z czego wynika taka duża róznica w cenie?

Smerfi przytulam mocno

Kasiulec ja zauważyłam, że Maja się tak pręży jak jest zmęczona i nie moze zasnąć, wigina się tak jakby chciała sie w coś wtulić... być moze takie zachowanie związane jest z jakims dyskomfortem

My dzisiaj po pierwszych szczepieniach - 5 w 1. Na rota nie chciała szczepić ze względu na to że jest w szpitalu sporo infekcji a poza tym teraz jest mala szansa zachorowania na rota - ząłatwimy to za 6 tygodni.

Mała waży koło 4,5 kg. Pani doktor powiedziała ze takie wyginanie prężenie nie ma przyczyn neurologicznych, ze związane to jest ze słabym napięciem mięśniowym :sorry:
no nie wiem...
fakt jest jeszcze trochę wiotka, ale myślę że napięcie mięśniowe to jedno a prężenie to drugie.
Co do ulewania to kazała mi po kazdym karmieniui trzymac w pionie zeby jej się zawsze odbiło, a przed karmieniem kłaść na brzuszku zeby ulała to co jeszcze ewentualnie zalega po poprzednim karmieniu.

To drugi pediatra u którego byłam, kazała mi odstawić witaminę K, poprzednia kazała dawać do 3 miesiaca... no ale chyba ten miesiąc będę podawać.

Jakoś średnio mi się ta lekarka podobała, choć bardzo sympatyczna starsza pani.

hejka, ja dopiero dzis dotarłam na forum:-(, wczoraj nie miałam weny jakoś a dzis rano trochę obiad podszykowałam, potem spacer z mała póki nie pada, a teraz Joasia śpi jeszcze po spacerze, wiec pisze. U nas ulewało sie strasznie, ale od jakiś kilku dni jak zaczęła jeść więcej a rzadziej to przestało sie ulewać:-D czasami tylko troszkę, my tez byliśmy na usg bioderek-wszystko ok - teraz następna wizyta w kwietniu, akurat po powrocie z Pl, na święta teraz zostajemy tutaj w Irlandii, ale na Wielkanoc lecimy:-)

Moja młoda ma wyniki badan moczu ok, zarówno badanie ogólne jak i posiew. Zatem nie stan zapalny jest powodem zielonych kupek (mamy je w kratkę). Cóż, ogranicze spożywanie nabiału i zobaczymy, póki co dziś była żółta jak żółtko jajka :-) podaje małej herbatkę rumiankową a w niej dicloflor30.
W środę szczepienia. Bedzie Hexa i Rota, pneumokoki później (przy drugiej dawce Infanrixu).

Abeja to widzę, że mamy podobny program szczepień, nam pediatra powiedziała, żeby pneumokoki zacząć później.

Krystian robił zielone kupy przez pierwsze 4 miesiące, u niego to była chyba nietolerancja pokarmowa, bo wyrósł z tego po prostu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,a czemu Wam pediatrzy radzą pneumokoki szczepić później?????Pytam,bo w środę też mamy szczepienie pierwsze,ale wszystko razem,tzn;Infanrix,Hiberix,Rotarix i Prevenar.
Proszę o odpowiedź,bo ja z tymi szczepieniami wciąż do końca nie ogarniam.

Moja młoda ma wyniki badan moczu ok, zarówno badanie ogólne jak i posiew. Zatem nie stan zapalny jest powodem zielonych kupek (mamy je w kratkę). Cóż, ogranicze spożywanie nabiału i zobaczymy, póki co dziś była żółta jak żółtko jajka :-) podaje małej herbatkę rumiankową a w niej dicloflor30.

W środę szczepienia. Bedzie Hexa i Rota, pneumokoki później (przy drugiej dawce Infanrixu).

Dziewczyny,a czemu Wam pediatrzy radzą pneumokoki szczepić później?????Pytam,bo w środę też mamy szczepienie pierwsze,ale wszystko razem,tzn;Infanrix,Hiberix,Rotarix i Prevenar.
Proszę o odpowiedź,bo ja z tymi szczepieniami wciąż do końca nie ogarniam.

My podobnie pneomo na później pediatra kazał przełozyć,żeby nie obciążać tyloma różnymi szczepieniami na raz Maleństwa :tak: ale nam doradziła Infanrix ten 5w1

reklama
Do góry