reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersia

reklama
A powiedzcie mi dziewczynki, które przeszłyście na butlę co z Waszymi cycusiami? Ja też dokarmiam, ale musze też karmić cyckiem. Niby mam mało ale jak nie karmię 4 h to mnie bolą cycki. Może to wina tego, że piję te herbatki laktacyjnew, do tego koperek, proszki na laktację-nie wiem tylko czy od tego mały nie ma większych gazów i problemów z kupą. Tak więc ja z synem mamy transakcję wiązaną ja jego karmię a on mi ściąga bolące cycki. Boję się zebym znowu nie dostała zapalenia.
Dziewczynki, czy Wasze maleństwa po jedzeniu 5-10 min też mają problemy i płaczą? Niby mały bąki puszcza itd troszkę się z kupą męczy, ale dziwię się bo je mleko Bebilon Comfort-na wzdęcia itd. Ciekawa jestem czy ma az tak niewykształcony żołądeczek i jelitka czy może te herbatki? Bo dietę mam prawie ze szpitalną.
e
ja sciagnelam jeszcze pokarm moze 4 razy jak sie zrobily twarde i bolaly ale to bylo moze raz na dobe i to bylo tyle...mysle wiec, ze bardzo szybko sie zasusza....

Ja to chyba mialam tylko z 3 razy twarde piersi i troche bolały a tak to sa mieciutkie i mleka jest w nich bardzo malo, oj bardzo. Przedwczoraj chcialam zobaczyc ile jest mleka i z 2 piersi sciagnelam 30ml :szok: i ani kropli wiecej.

Kobietki, ściśle trzymacie dietę? wczoraj wypiłam herbatę truskawkowa i mała ma wysypkę...
natalunia ja jem wszystko co popadnie... :zawstydzona/y::tak:
i małej nic nie jest.. raz tylko miałam nieprzespaną noc i chyba to po plackach ziemniaczanych:sorry:
ale tyak to nie narzekam...i nie zamierzam nic zmieniać bo później mała może mieć problemy z wprowadzanim pokarmów....

tak nam fajni szło karmienie a tyeraz musze dokarmiac butelka :( niestety ... i moje karmienie piersia dobiega finału chyba eh cos mi sie wydaje ze maly szybko znienawidzi cycke eh

W pewnym momencie jest taki kryzys, moze trwac do 3 dni, ze dziecko non stop wisi na cycku. Wtedy trzeba wytrwac i za chiny nie dac sie przerzucic na butelke. Moze wlasnie to Cie dopadlo?

nie wiem czy u mnie nie ma takiego momentu wydaje mi sie ze mały non stop jest głodny i chce jesc ale to juz troche trwa jakies 4 dni wiec moze faktycznie bede musiał przejsc na butle, narazie jeszcze sie pomęczymy i zobaczymy moze minie... daje mu juz czasem z 2 piersi bo jak pije z jednej to sie prezy strasznie...

Póki macierzyński to jeszcze jakoś tam jest.....ach ....

hahaha, no chyba , że mój macierzyński - 280 zł, czyli dokłądnie dwie wizyty w enelmedzie :confused2: jak mi ostatnio wpłynęło na konto, to nie mogliśmy za nic zgadnąć co to za dziwna zmiana salda :-D:eek:

ja mam strasznie dużo mleka... dziś ściągałam i skończyła mi się butelka :zawstydzona/y:

reklama
hahaha, no chyba , że mój macierzyński - 280 zł, czyli dokłądnie dwie wizyty w enelmedzie :confused2: jak mi ostatnio wpłynęło na konto, to nie mogliśmy za nic zgadnąć co to za dziwna zmiana salda :-D:eek:

ja mam strasznie dużo mleka... dziś ściągałam i skończyła mi się butelka :zawstydzona/y:

To moze zamrazaj i porozsylaj do mam co mleczka nie maja? ;-)

Do góry