reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn z wysp, jakim mlekiem karmicie lub dokarmiacie swoje malenstwa? Chcialabym kupic jedna mala buteleczke tak w razie awarii, jakby mi nagle mleka zabraklo w nocy czy w jakims kryzysie... poki co starczaja cycusie, ale mala ma niecale 4 kg, jak bedzie wieksza bedzie pewnie wiecej jesc a nie wiem, czy piersi nadaza:)
Amelka jest na cow gate comfort bo problemy z kupkami i kolkami....na kazdym mleczku masz dawkowanie ale moja tak jak u mary je mniej ,a czesciej.Wczesniej probowalismy sma bo dawali mi je w szpitalu i pomyslalam, ze nie bede niepotrzebnie zmieniac, ale jakos nie do konca jej pasowalo....bo wiadomo kazda dzidzia inna i czasem trzeba poeksperymentowac zanim znajdzie sie to ktore najlepiej pasuje;-)

mój Olaf też ładnie przybiera na samym moim mleku bo w 2 tygodnie 1050 g!!! nie mogłam uwierzyć :))) żarłok jeden :)

Pięnie Wam chłopaki rosną. A u nas odwrotnie, przez 2,5tyg Oliwia przybrała 230g :eek: Odciągłam mleko a tam zaledwie 80ml (po 2 godz od karmienia). Teraz na noc dotaje bebiko a przez dzień moje mleko, ale odciągnięte, żebym widziała ile zjada. No i pierwsza w miarę przespana noc od tygodnia mieliśmy dzisiaj.

:-D:szok:
U nas karmienie idzie dobrze.Mały ma apetyt że hej.I teraz uwaga:-Dw ciągu tygodnia na samym cycu przybrał 600g!!!
Waży 5400kg:-Dmój mały grubasek, ale w ogóle nie widać po nim hehe:-D
Za to ja czuję już go nosząc na rękach:-D

mój Olaf też ładnie przybiera na samym moim mleku bo w 2 tygodnie 1050 g!!! nie mogłam uwierzyć :))) żarłok jeden :)
:szok::-D szok , ładnie Wam rosna.Ja sie dowiem w przyszlym tygodniu ile przybrał

A ja mam pytanie do dziewczyn z wysp, jakim mlekiem karmicie lub dokarmiacie swoje malenstwa? Chcialabym kupic jedna mala buteleczke tak w razie awarii, jakby mi nagle mleka zabraklo w nocy czy w jakims kryzysie... poki co starczaja cycusie, ale mala ma niecale 4 kg, jak bedzie wieksza bedzie pewnie wiecej jesc a nie wiem, czy piersi nadaza:)

Ja uzywam SMA, narazie mu pasuje, a dokarmiam raz na dobe, normalnie karmie swoim mlekiem ale z butli... ;-)

ale tez slyszalam ze kryzys laktacyjny trzeba przezyc bez dokarmiania... powodzenia

my dokarmiamy aptamilem ale dla glodnych dzieci bo tym zwyklym sie nie najadala.Sa juz gotowe w kartonikach rozrobione po 200 ml wiec mozesz sobie kupic na probe.Na opakowaniu jest napisane jak dawkowac.

Hej, ja kryzys laktacyjny miałam chyba w tamtym tygodniu, bo mała cały czas chciała być przy cycu a one po chwili karmienia były juz takie miękkie, mała się prężyła, ja sie wkurzałam bo na chwilę tylko odeszłam od niej a ta juz marudziła, ale jakoś to przetrwałyśmy:tak::tak::tak:

Przed chwilą karmiłam i szok z cyca mi normalnie fontanna poszła, mała całą buźkę miała w pokarmie :szok::szok::szok::szok: a ja mnie zamurowało, bo czegoś takiego jeszcze nie miałam, jak wstawalam wszystko poszło na moje spodnie ehmmm

Strasznie mnie to wkurza, jak w nocy budzę się i wkładka mokra, stanik mokry, piżama mokra, jednym karmie z drugiego leci :eek::eek::eek::eek: Ja mam laktator ale jakoś jeszcze nie ściągałam pokarmu, a chyba spróbuję i zamrożę, zawsze to jakaś szansa na wyjście i zostawienie małej pod opieką Taty... Ale ze mnie matka, miesiąc ma dziecko a juz snuje takie plany heheh:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Strasznie mnie to wkurza, jak w nocy budzę się i wkładka mokra, stanik mokry, piżama mokra, jednym karmie z drugiego leci :eek::eek::eek::eek: Ja mam laktator ale jakoś jeszcze nie ściągałam pokarmu, a chyba spróbuję i zamrożę, zawsze to jakaś szansa na wyjście i zostawienie małej pod opieką Taty... Ale ze mnie matka, miesiąc ma dziecko a juz snuje takie plany heheh:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

to co ze mnie za matka? juz dwarazy na 3 h zostawiłam tate z małym , z odciagnietym mleczkiem na 3 godz:sorry: wróciłam steskniona, ale i wypoczeta i ze zdwojona energia:tak::tak:

to co ze mnie za matka? juz dwarazy na 3 h zostawiłam tate z małym , z odciagnietym mleczkiem na 3 godz:sorry: wróciłam steskniona, ale i wypoczeta i ze zdwojona energia:tak::tak:

nie no ja już wychodziłam, zostawiłampare razy małą ze szwagierką, jak była w odwiedzinach, w sumie wypad na godzinkę, ale zawsze coś;-);-);-)Najlepsze było to, że po 15 min dzwoniłam, czy wszytsko w porządku. Ja planuję niedługo jakieś spotkanko z kumpelą:tak::tak::tak:

W sumie to dla równowago psychicznej takie wyjścia nawet chyba sa wskazane, przynajmniej w moim wypadku ;-)

reklama
Do góry