reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja właśnie odebrałam wyniki na glukoze po obciążeniu 75g

na czczo 84 mg/dl
po 1h 153mg/dl
po 2h 162mg/dl

czytam w necie o tej glukozie i nic nie wiem ech. Wrzuciłam też te wyniki na wątek o cukrzycy ciążowej i czekam, czy coś mi dziewczyny odpowiedzą :sorry:
Wiem na pewno że odstawiam słodycze, nie wiem jak to wytrzymam no ale jeszcze tylko 2,5miesiąca więc dam rade hehe:laugh2:

reklama
mcgosia83 - ja po 2 godzinach i 75 miałam 90. A kiedy masz wizyte? Bo chyba powinnaś jak najwcześniej zacząć działać...

no i mnie wyprzedziłaś. A do diabetologa (chyba tak on sie nazywa) nie możesz się wcześniej umówic? Może będą mieli terminy ? Nie ma sie co smucić - sama napisałaś że to tylko 2,5 miesiąca - dasz radę :tak:. Później na pewno wszytsko wóci do normy

Mcgosia 2,5 miesiaca da sie przezyc:) głowa do góry;-)

A ja wróciłam z USG:-) z malutka wszystko jest ok, nawet idealnie bo wszystkie normy ma prawie idealnie po srodku. wazy juz ponad kilogram 1058 gr:-) Niestety nie mam wystrzałowego zdjęcia bo Kalinka jest wstydliwa i sie przytulała do łozyska..ale ale:) Kiedy lekarz powiedzial "o jakie miny strzela, normalnie sie uśmiechnela:-) Małe cudo:) Fajna rzecza jest to ze dostalam az 5 róznych stron na których sa wszystkie wykresy, zaznaczone normy i zaznaczona moja Kalinka.;-)

A dodatkowo dostałam prezencik w gabinecie, pelno próbek jakis i butelke AVENTu;-)więc jestem zadowolona mimo że ciągle niewyspana i slaniam sie na nogach:sorry: Jeszcze wstapilam na uniwerek i w koncu mnie uczelnia zglosila do ubezpieczenia wiec jestem spokojniejsza...

ide jesc jesc jesc:-p

wydaje mi się, że obejdzie się bez insuliny - a skoro mam wizyte 5stycznia to dam rade i będe uważać co jem.
na pewno nie bedziesez miała insuliny, a cukrzyca ciążowa z tego co się orientuję, to od 200, a takie wyniki jak Ty masz (zresztą ja mam podobne) sygnalizują żebyś uważała na siebie, najważniejsze jest regularnosc eh no i te słodycze nieszczęsne

witam:-)

mcgosia- Dla maluszka można znieść wszystko. Moja Ciocia ma dużą nadwagę, głównie dlatego, że nie ma umiaru w jedzeniu słodyczy. W ciąży miała cukrzycę. Dzięki diecie niskocukrowej nie przytyła ani jednego kilograma. Jest to jakiś plus:tak:
Ja niestety teraz jem więcej słodyczy niż przed ciążą i obawiam się, że moja waga będzie większa niż myślałam:sorry:

adelina- super, że mała się tak świetnie rozwija i że wszystko jest w porządku.

Mnie dziś Kubuś obudził w nocy kopniaczkami. Bardzo się z tego cieszyłam bo miał jakąś dwudniową przerwę i zaczęłam się martwić. Niestety niezbyt sie, przez to wyspałam. Teraz leży chyba w poprzek bo czuję jak przebiera rączkami i nóżkami po moich bokach, nie wiem tylko, z której strony ma rączki a z której nóżki:eek::-D. Dziś prawie cały czas rozrabia. Plusem jest to, że nie uciska mi tak pęcherza i nie muszę robić siusiu co pól godziny:tak:

reklama
Do góry