reklama
A
aga4444
Gość
u nas też tak jest mały urodził się z wagą 3270 a teraz tyg po waży 5500:-):-) a na długość u nas nie mierzą ale ubranka na 62 ma dobre:-):-)Bylam dzis na kontroli.
A wiec niunia wazy 4650 g, czyli przybrala w 2 tygodnie 770g. Pediatra stwierdzila ze bardzo ladnie skoro tak mocno ulewa. No i wlasnie z tego tez powodu nie mam sie przejmowac ulewaniem, a robic to co robie: czyli klasc mala na klinie, trzymac jak najdluzej do odbicia itd. No i mam karmic krotko, a czesto, bo Asia ewidentnie je tak dlugo, az jej sie nie miesci - jest po prostu glodomorem (po tacie) i stad to ulewanie.
I przez te 2 tyg urosla 3 cmA ja sie zastanawialam czemu tyle rzeczy zrobilo sie jakos za male
Wasze dzieci tez tak rosna? Bo troszke sie zszokowalam
Wysypka na buzi sie nie przejela... mowi ze moze byc to jakies uczulenie - mam ograniczyc nabial (i tak to robie), albo od kremu Nivea na kazda pogode
![]()
I powiedziala, ze kremem nie smarujemy zaraz przed wyjsciem z domu tylko conajmniej godzine przed... nie wiem co o tym myslec...
Byly 2 mamy z 6-tygodniowymi dziecmi na szczepienie. Dzieciaczki byly prawie rowne wielkoscia (tak na oko), a jak je polozyly na przewijaku kolo mojej Asi to wyszlo, ze moja 3-tyg rybka jest sporo od nich wieksza. Glowa, stopy, wszystko ma duze (tez po tacie)smiesznie to wygladalo i sie troche usmialysmy z mamami.
ja nie ale szczepie skojarzonaDziewczyny to szczepicie na PNEUMOKOKI I ROTAWIRUSY ????????
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
moj urodzil sie 62cm a ubranka niektoe 56 mu dobre
A
aga4444
Gość
no bo to na pewno od firmy zależy my na 56 mamy za małe a na 62 niektóre za duże:-):-)moj urodzil sie 62cm a ubranka niektoe 56 mu dobre
AniaSm
Fanka BB :)
no jesteśmy po pierwszej wizycie pielęgniarki i mały ładnie przybiera na wasze , po urodzeniu ważył 4425 a przy wyjściu ze szpitala 4050 a wczoraj po niespełna 10 dniach waży już 4860 g , kolejna wizyta w styczniu i zobaczymy jak będzie przybierał
co do wzrostu to tutaj nie naciągają dzieciaczków tylko mierzą takie skurczone ,dlatego pierwszy dokładny pomiar będzie w 6 tygodniu
co do wzrostu to tutaj nie naciągają dzieciaczków tylko mierzą takie skurczone ,dlatego pierwszy dokładny pomiar będzie w 6 tygodniu
mamulica
Fanka BB :)
A my po wizycie- mały waży 6700
:-) Zaszczepiłam infanrixem ipv hib
i euvax -em. Jest ok! Nie ma odczynów, ani nic

a skierowal cie lekarz na usg brzuszka? moze u mojego synka to samo ... a mowisz ze spi na poduszce ale zwyklej takiej czy tej klin? bo ja klade mojego od urodzenia na poduszce ale takiej dla niemowlaków cienkiutka ona choc zawsze ta głowa wyzej o ten centymetr chociaz ...[/QUote
Ja niestety nie mieszkam w Polsce, ale na usg dostalam skierowanie od pediatry. USG na refluks to normalne usg tylko lekarz czeka z glowica i liczy ile razy pokarm wraca do przelyku w ciagu 3 lub 5 minut. U nas to bylo 3 razy w ciagu 5 minut. Przy okazji sprawdza przewezenia i inne kanaliki, u nas sprawdzil tez nerki i pecherz (oczywiscie za dodatkowa doplata, ale wolelismy sie przekonac czy wszystko ok). Nasza coreczka lezala grzecznie jak aniolek, wiec na pewno badanie jej nie dokuczalo, a chyba nawet myslala, ze to rodzaj masazu brzuszka, a te bardzo lubi. Co do poduszki to klina w tym kraju nie uswiadczysz, wiec probowalismy rozne podusie od najcienszych poczawszy, a teraz ma zwykly srednio duzy jasiek polozony pod katem, by byl spadek i dopiero taka poducha jej pomaga i w nocy wymiotow naprawde mniej, a w dzien mocniej ulewa zaledwie pare razy ( gora raz zmieniam ubranko, a wczesniej przebieralam ja po 5 razy dziennie ).
R
rouż
Gość
kurcze, jak patrze na wage Waszych dzieciaczkow to zaczynam dola lapac, ze moj niedozywiony(i ze powtarza sie historia jak ze starszym synusiem), choc oststnio w szpitalu nic nie mowili...
Alanek urodzil sie 3230g, wychodzac wazyl 2990g, a ostatnio na kontroli w szpitalu dzien przed uplywem 5tyg mial 3870g...
Dlugosci mial 56cm, teraz ma znacznie wiecej bo nawet w szpitalu sie smieli, ze szczuply a dlugi. Jak wyprostowal nozki to na styk sie miescil w tych plastikowych lozeczkach
))
Alanek urodzil sie 3230g, wychodzac wazyl 2990g, a ostatnio na kontroli w szpitalu dzien przed uplywem 5tyg mial 3870g...
Dlugosci mial 56cm, teraz ma znacznie wiecej bo nawet w szpitalu sie smieli, ze szczuply a dlugi. Jak wyprostowal nozki to na styk sie miescil w tych plastikowych lozeczkach
no, ja mam to samo, moja też jak porównuję kiepsko przybiera...kurcze, jak patrze na wage Waszych dzieciaczkow to zaczynam dola lapac, ze moj niedozywiony(i ze powtarza sie historia jak ze starszym synusiem), choc oststnio w szpitalu nic nie mowili...
Dlugosci mial 56cm, teraz ma znacznie wiecej bo nawet w szpitalu sie smieli, ze szczuply a dlugi. Jak wyprostowal nozki to na styk sie miescil w tych plastikowych lozeczkach))
reklama
R
rouż
Gość
W poradniku ktory dostalam przy urodzeniu Alanka pisalo, ze maluszki powinny przybierac ok 650-750g w ciagu miesiaca (ok 500g od wagi urodzeniowej).no, ja mam to samo, moja też jak porównuję kiepsko przybiera...
Niby sie miescimy w normie, no i polozne i lekarze codziennie malego wazyli w szpitalu i byli bardzo zadowoleni z wagi, ale naprawde w porownaniu do innych to slabo Alankowi idzie...
Podziel się: