reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

a ja szczepionki dodatkowe konsultowałam z lekarzami, studentami medycyny i mamami.. wszyscy pieją jedno.... że rotawirusy niepotrzebne ale pneumokoki warto zrobić...

my w przyszłym tygodniu zrobimy pneumokoki mimo tego, że tata małej jest sceptycznie nastawiony bo się nasłuchał od znajomych o bóg wie jakich powikłaniach :confused2: ale ja uważam że akurat pnemo są ważne i powinniśmy małą zaszczepić... tym bardziej, że pieniądze na to są...

jakbym nie miała kaski to bym się wcale nie zamartwiała że robię dziecku krzywdę... ale jak jest to można te pieniążki przeznaczyć na ten cel..

reklama
Dziewczyny ja chyba jednak zaszczepie na pneumo ale wiosną lub latem jak mała skończy pół roku. Teraz nie wiem co z tymi rota , szczepić czy nie...........:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kinguś Ja myślę, że Twoja córeczka je tyle, ile potrzebuje.Ona a po prostu jest drobna (jak jej mama:-)), w brzuchu pamiętam też nie była wielkoludem. Jeśli prawidłowo się rozwija i jest zadowolona, to na pewno wszystko jest dobrze.

U nas jest dokładnie tak samo:-D

Wszędzie piszą, że jak jest dziecko głodne to często płacz, jest marudne, mało sika.
A u nas mała uśmiechnięta, nie wygląda na głodną:confused2:
Ostatnio przez miesiąc przytyła 600gram min było 500 więc tragedii nie ma.
Dziś ważenie i zobaczymy.

No właśnie, ja się tego trzymam.Ania też w takich granicach przybiera.

Witam. A my dziś po wizycie. Byłyśmy na usg główki. Mała ma małą torbielkę... Doktor powiedziała, że to jest pozostałością po krwawieniu okołoporodowym... Nic groźnego, ale jeszcze będzie konieczna kontrola... Trochę mnie to przeraziło... No,ale ponoć jest w porządku.
Wszystkie dzieci,które były przed nami stasznie płakały, a Maja- przespała całe badanie:-D
Otworzyła oczy jak już dukowały mi opis:-)Co za dziecko:-) Nie obudziła się mimo tego,że musiałam jej trzymać główkę na usg by się nie kręciła. Pewnie nadrabia za wczoraj, bo mało spała.

Kinguś ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała. Najważniejsze, że przybiera i jest pogodna i zdrowa.
My po dzisiejszej wizycie w poradni neonatologicznej. Max waży 6,5kg i mierzy 59 cm, a Alex 5,5 kg i 58cm. Następna wizyta w lutym i wtedy będą mieli pobieraną krew na morfologię. Pani doktor powiedziała, że Olinek bardzo ładnie podnosi główkę (mimo, że nie podnosi jej jeszcze tak wysoko jak Maxiu) i bardzo jej się podoba, że próbuje siadać. Maxiu z kolei pięknie główkę podnosi i siadać też próbuje, ale więcej kontempluje ;-)
Co do szczepień, to nie będziemy szczepić ani na rota, ani na pneumo. Jedynie skojarzonymi, ale bezpłatnymi skojarzonymi ;-)

Dzisiaj Amelka miała kontrolę u ortopedy. Wszystko ok :-) nie muszę już wkładać pieluchy. Zapomniałam jaką małą pupkę ma moje dziecko :-p:-p:-p
Kolejna wizyta za 4 miesiące. Ależ się cieszę :-):-):-):-)

Dziewczyny ja chyba jednak zaszczepie na pneumo ale wiosną lub latem jak mała skończy pół roku. Teraz nie wiem co z tymi rota , szczepić czy nie...........:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dentico o szczepionce na rota mówi sie, że (przepraszam ale to cytat): najdroższe sranie świata..myślę, ze warto zaszczepić na pneumo..bo konsekwencje mogą grozic śmiercią..powtarzam moga...nie muszą..zas rota..wymaga po prostu ostroznego postępowania ale nie jest śmiertelne

Dzisiaj Amelka miała kontrolę u ortopedy. Wszystko ok :-) nie muszę już wkładać pieluchy. Zapomniałam jaką małą pupkę ma moje dziecko :-p:-p:-p
Kolejna wizyta za 4 miesiące. Ależ się cieszę :-):-):-):-)

suuuuper!!!! :-):tak:

dentico jak masz za dużo kasy to zaszczep... jak z funduszami kiepsko to sobie oszczędź bo nie jest to tak ważne ani groźne...

reklama
Kinguś a skoro mala przybiera..a mleko masz to..spokojnie! na pewno krzywda sie jej nie dzieje..a ona po prostu jest drobna..i tyle..
Dzięki;-)
Ja szczepiłam na rota.

No właśnie, ja się tego trzymam.Ania też w takich granicach przybiera.
:-):-)To najważniejsze.
Witam. A my dziś po wizycie. Byłyśmy na usg główki. Mała ma małą torbielkę... Doktor powiedziała, że to jest pozostałością po krwawieniu okołoporodowym... Nic groźnego, ale jeszcze będzie konieczna kontrola... .
Na pewno na kolejnym badaniu nie będzie po niej śladu:tak:
Kinguś ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała. Najważniejsze, że przybiera i jest pogodna i zdrowa.
Dzięki. Tak mi się wydaje, że gdyby była głodna to by płakała i spać nie chciała;-)

Dzisiaj Amelka miała kontrolę u ortopedy. Wszystko ok :-) nie muszę już wkładać pieluchy.
Super:-D:-D
A my wczoraj zaszczepiliśmy Filipa rotarixem. .
Szczepienie z przygodami :-D

A my wczoraj ważyliśmy i mała waży 4640gram. Przytyła 120 przez 4 dni czyli idealnie:-D:-D Już jej nie będę ważyć co 2 dni bo tylko się stresuje :zawstydzona/y:kolejne ważenie za tydzień:tak:

Do góry