reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

temperatura 37 to nie powód do paniki. Mieści się w normie. poczekaj z tym szpitalem. Pójdź do lekarza, może da się obejść szpital szerokim łukiem.

Poczekalam i temp spadla do normalnej a dzidzia ladnie spala :tak: jutro idziemy do pediatry i zobaczymy co powie...mam nadzieje ze osluchowo bedzie ok...tak troche mam wyrzuty sumienia, ze zle robie broniac sie rekami i nogami przed szpitalem i ze jej strasznie tym zaszkodze...

reklama
Poczekalam i temp spadla do normalnej a dzidzia ladnie spala :tak: jutro idziemy do pediatry i zobaczymy co powie...mam nadzieje ze osluchowo bedzie ok...tak troche mam wyrzuty sumienia, ze zle robie broniac sie rekami i nogami przed szpitalem i ze jej strasznie tym zaszkodze...

w szpitalu mogę jej przeziębienie leczyć z przypadkami grypy albo zapalenia płuc. czasami w szpitalu można bardziej zachorować niż przed pójściem do niego...

Wrocilismy od lekarza, mamy skierowanie na pediatrie do szpitala :-( na razie mamy siedziec w domu i obserwowac. Jak Asia zacznie ciezko oddychac- przeponowo lub zmieni sie jej zachowanie to mamy czym predzej smigac do szpitala. Na razie osluchowo jest ok, ale to sie w kazdej chwili moze zmienic.
Lekarka powiedziala ze najwiekszy nasz blad to puszczenie Julki do przedszkola. I do ukonczenia przez Asie roku nie powinna tam chodzic. A juz wogole teraz do trzeciego miesiaca. I teraz nie wiem co robic:-:)-:)-(

O matko!!! strasznie przewrażliwiona ta pediatra :szok: szpital, odstawienie przedszkola.... szaleństwo jakieś...

Klaudzia - co z guzkiem Olivierka?

O matko!!! strasznie przewrażliwiona ta pediatra :szok: szpital, odstawienie przedszkola.... szaleństwo jakieś...

Klaudzia - co z guzkiem Olivierka?

Nie wiem czy przewrazliwiona ;-) ufam jej :-) mojej kolezanki corka miala sepse, i dopiero moja pediatra (po trzech innych lekarzach) to zdiagnozowala i w pore, bo jeszcze chwila i bylo by po malej. Antybiotykow nie zapisuje jak nie trzeba i ogolnie jest taka normalna :-D
W sumie wydaje mi sie to sensowne z tym przedszkolem, bo Julia na okraglo bedzie cos przynosic i Asia bedzie chorowac. Ale tez mysle,ze jak by musiala juz chodzic do szkoly to i tak przynosilaby choroby, a ze szkoly jej przeciez nie wycofam :eek:

A ja dzisiaj postanowiłam przetestować nowe mleczko i przeszłam z Aptamila 1 na Aptamil przeciwkolkowy z probiotykami. Różnica w cenie niewielka a może pomoże chociaż troszkę Maleńkiej :sorry:
Myślę że pierwsze reakcje już po 1 dobie powinnam zauważyć. Nooo, zobaczymy.
Czy któraś mamusia już stosowała to mleczko?

A ja dzisiaj postanowiłam przetestować nowe mleczko i przeszłam z Aptamila 1 na Aptamil przeciwkolkowy z probiotykami. Różnica w cenie niewielka a może pomoże chociaż troszkę Maleńkiej :sorry:
Myślę że pierwsze reakcje już po 1 dobie powinnam zauważyć. Nooo, zobaczymy.
Czy któraś mamusia już stosowała to mleczko?
Mary ja tez jestem na mleczku antykolkowym ( a raczej moje dziecko:-D) tylko na cow gate ale odkad je stosuje widze znaczna poprawe:tak: juz po kilku dniach zachowanie malej zaczelo sie zmieniac i skonczyly sie wieczorne histerie i w ogole nie to dziecko....wiec mysle,ze warto sprobowac, bo u nas bardzo pomoglo:tak: chociaz kupek dalej czesto nie robi, mysle, ze taki poprostu jej urok;-)

Mary ja tez jestem na mleczku antykolkowym ( a raczej moje dziecko:-D) tylko na cow gate ale odkad je stosuje widze znaczna poprawe:tak: juz po kilku dniach zachowanie malej zaczelo sie zmieniac i skonczyly sie wieczorne histerie i w ogole nie to dziecko....wiec mysle,ze warto sprobowac, bo u nas bardzo pomoglo:tak: chociaz kupek dalej czesto nie robi, mysle, ze taki poprostu jej urok;-)
Czyli jest nadzieja :-) Dzisiaj straszny koncert tutaj mamy a mi już serce pęka...

Czyli jest nadzieja :-) Dzisiaj straszny koncert tutaj mamy a mi już serce pęka...
zdecydowanie....my tez mielismy straszne koncerty....ale na szczescie juz nie, stosuje tez infacol przed kazdym karmieniem:tak: no i daje jej herbatke, ale mysle, z najwieksza zmiane wnioslo mleczko i zauwazylam tez, ze puszcza duuuuuuuzo mniej baczkow niz wczesnie....bo wczesniej ciagle tylkojej pielucha latala, a teraz tylko czasem:tak:

moj synek po 2 dniach i nocach nie robienia kupki meczenia sie itp dzis dał popis :) raz az cale plecki w kupce a godzine pozniej ja go na rece a tam az spodenki przesiakniete :) i tym razem całe jajeczka se obsral :) a jak kladlam na przewijak to buziaczek sie smial mocno :)
pozatym moj niunius bardzo czesto odwzajemnia usmiech :) lubi jak do niego sie mowi wtedy buaiczek sie smieje od ucha do ucha :) wogole jakis długi mi sie stal :) ubranka niektore to az na styk juz jemu sa :)

reklama
wlasnie, moja mala tez dzis w nocy stekala i stekala az zaczela poplakiwac wiec wzielam ja z lozeczka i troszke jej pomoglam i zaraz kupka byla...:tak: potem polozylam ja do lozeczka, a ona tak sie zaczela usmiechac i cieszyc w tym lozeczku, ze myslalam,ze padne...usmiecha sie ladnie jak do niej mowie ale jeszcze nigdy tak nie robila, ze lezala i cieszyla sie sama do siebie kilka minut probujac gaworzyc...stalam i na nia potrzyalm i sobie pomyslalam co za radosc z powodu zrobienia kupki:-D

Do góry