reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Hej.
Dzisiaj jakoś udało mi się przespać noc z małymi pobudkami;-)
Malutka dzisiaj jakaś spokojniejsza i delikatniejsza, bo wczoraj jak mi zafasoliła, to taaaakkkiiii ból.... że miałam ochotę wrzeszczeć na nią i o mało się nie popłakałam z bólu, aż mi łzy w oczach stanęły, a córcia jakby zrozumiała, bo po tym ostrym walniciu mnie zaraz się uspokoiła:tak:i grzeczniutko siedzi do dzisiaj. Rano musiałam ją nakarmić ciastem, żeby zaczęła się poruszać, a ja miałam wyrzuty sumienia, że chciałam na niuńkę krzyczeć:zawstydzona/y:
Czrnuszka nie masz co narzekać, że Twój synuś leniuszek, bo jakby był taki diabełek jak moja mała, to pewnie miałabyś już dość jego wariacji;-)ja przrz nią mam cały brzuch i plecy obolałe, bo tak wali czasami nawet po nerach, ja nie wiem co ona tam robić może;-)

reklama
Witajcie
U mnie kolejna nieprzespana nocka L
Wszystkie kosci mnie strasznie bola. Na plecach nie mogę lezec bo od razu duszno mi się robi L
A boki strasznie mnie już bola i to nie wina lozka bo już wypróbowałam kazde lozko w domu i nic nie pomaga L nawet dodatkowe poduchy J
Jeszcze troche to na siedząco albo na stojąco będę musiała spac hihi
Wczoraj 2 godziny się przewracałam z boku na bok. Mala szalala i z kazdje strony mnie boksowala hihi

Aaa w ogole to mam dzisiaj jakis do du… dzien L od rana telefony i wszystko się sypie.
Nie nawidze wszelkich bankow i urzędów wrrrr….

Mona124 > ha to go nastraszyłaś hihi J zobaczymy co nam powie lekarz w styczniu…. Mój ostatnio mnie prosil żebym do nowego roku wytrzymala wiec az się boje ze mi powie ze mogę już rodzic….
Hbs? Zadzwon do laboratorium i spytaj jak długo trzeba czekac na wynik bo to zalezy w którym laboratorium…

Czarnuszka88 > odpoczywa Twoje Maleństwo J moje w ogole niechce być spokojne… może jak w brzuszku się wyszaleje to pozniej będzie lepiej ;)
Faktycznie teraz zauważyłam ze masz termin troszke pozniej niż ja…. To możesz jeszcze o Wielkanoc zachaczyc….

Czesc Dziewuszki:)
Po Swietach to chyba jak wszystkie mialam problem z zoladkiem;-)
Mam nowine ze postanowilam rodzic w Polsce tylko teraz wlasnie jestem na etapie gdzie najlepiej i ktore ubezpieczenie medyczne wybrac. Prosze o rady bo bardziej sie pewnie orientujecie.
8 i 19 stycznia mam wizyte wiec moze dowiem sie jaka moj maluch ma plec:-)

sloneczko85 > to super ze sie zdecydowalas :)
kiedy przyjezdzasz? juz wybralas lekarza?
z tym ubezpieczeniem to roznie jest... zalezy jaka masz sytuacje....
w PL mozesz miec ubezpieczenie:
> jako czlonek rodziny (np. żona, jezeli Twoj maz posiada tutaj polskie ubezpieczenie)
> wlasne ubezpieczenie z pracy jezeli jestes tu zatrudniona ( ja tak zrobilam, zatrudnilam sie w firmie rodzinnej na 1/8 etatu zeby tylko miec ubezpieczenie, koszt to ok. 100zl/mc; wiec jezeli ktos w rodzinie moze Ciebie tak zatrudnic to chyba najtansze rozwiazanie)
> ubezpieczenie z urzedu pracy; musisz sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna i oni wtedy dadza Ci ubezpieczenie.
> zawsze mozna samemu wykupic sobie ubezpieczenie (koszt ok. 400zl/mc)

reklama
sloneczko85 > to super ze sie zdecydowalas :)
kiedy przyjezdzasz? juz wybralas lekarza?
z tym ubezpieczeniem to roznie jest... zalezy jaka masz sytuacje....
w PL mozesz miec ubezpieczenie:
> jako czlonek rodziny (np. żona, jezeli Twoj maz posiada tutaj polskie ubezpieczenie)
> wlasne ubezpieczenie z pracy jezeli jestes tu zatrudniona ( ja tak zrobilam, zatrudnilam sie w firmie rodzinnej na 1/8 etatu zeby tylko miec ubezpieczenie, koszt to ok. 100zl/mc; wiec jezeli ktos w rodzinie moze Ciebie tak zatrudnic to chyba najtansze rozwiazanie)
> ubezpieczenie z urzedu pracy; musisz sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna i oni wtedy dadza Ci ubezpieczenie.
> zawsze mozna samemu wykupic sobie ubezpieczenie (koszt ok. 400zl/mc)
Jesli chodzi o ubezpieczenie to znalazlam takie o nazwie VISION prywatne, nie mam ubezpieczenia w Polsce bo jestem tu ubezpieczona a nie wiem czy ono bedzie wazne w Polsce.
Przyjezdzam po wizycie w lutym czyli ok 10 lutego pozniej nie moge bo to i tak bedzie juz 6 miesiac wiec niebezpiecznie ale wiem ze jak nie pojade teraz to w Polsce bede dopiero za jakies kilka miesiecy:no:

Do góry