reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

U nas jedzonko jest mniam, niezależnie od tego co podam. A najczęściej podaję marchewkę którą mieszam z kleikiem, albo jabuszko też z kleikiem. Próbowałam brokuły, ale wydaje mi się że od nich troche Jagodę pobolewał brzuszek, ale nie mam pewności czy to po tym, bo sama coś wcześniej zjadłam co mogło w mleku wyjśc.
Mewa ja jednoskładnikowe sama robię, kupuję organiczne, gotuję i wsadzam przetarte przez sitko do zamrażarki. Można łatwo kupić takie małe pojemniczki do mrożenia.

Ja robie tak jak Ty Miranda. Tez kleik i tez dodaje warzywka i owoce. Sama przygotowuje jedzonko. Jakos nie moge sie przekonac do tych sloiczkow i do kaszki.

Bastek do mleka o 11 dostaje troche owocow a pozniej po kapieli o 18.30 kleik zmieszany z owocem i mleko. Nie zastapilismy zadnego mleka posilkiem ale zmniejszylam karmienie nocne o 22 z 180 do 120. Powolutku zredukujemy te o 22 mleczko i pozniej te o 14.30 .

Soczkow nie dostaje zadnych. Kupilam raz jakis gruszkowy ale radzili tu aby wlewac 1-10 z woda wiec zmarnowalam praktycznie cala butelke , ktora mogla stac w lodowce 48h . Dostaje ziolowe napoje hippa- ala polskie herbatki hippa ale nie granulowane tylko do zaparzania.

Ostatnia edycja:
reklama
No i mój Adi wpałaszował dzisiaj już pół słoiczka słodkiej marchewki i popił piersiami a teraz śpi jak zabity :-D

Czy Wy dajecie już 2 razy słoiczek w ciągu dnia Dzieciom??
Chodzi mi że jeden obiadkowy a po południu na podwieczorek deserek?? :tak:
Czy na razie tylko przy jednym zostajecie?? :-)

Czy waszym maluszkom po wprowadzeniu stałych pokarmów zmieniła się kupka? bo u nas jakaś taka jak u dorosłego prawie dziś była i kwiku przy tym było...rozumiem że na mleku samym to była taka rzadka a teraz się zmieni bo w końcu to stały pokarm?

Mojej też się zmieniła i robi pare dziennie, a po mleczku zawsze była jedna.

a kaszki dajecie jakieś? łyżeczką czy butelką?:baffled:

Czasami po kąpieli zagęszczam mleko kaszką, ale zdecydowanie Martyna woli kleik, który zdecydowanie bardziej ją syci.

Mewa ja jednoskładnikowe sama robię, kupuję organiczne, gotuję i wsadzam przetarte przez sitko do zamrażarki. Można łatwo kupić takie małe pojemniczki do mrożenia.

Ja nawet nie wiem gdzie mogłabym takie zdrowe warzywka dostać. Poza tym na razie mała je tego tak małe ilości, ze słoiczki mi się opłacają. Jak zacznie zjadać wiecej, wtedy pewnie zaczne gotować sama. Wtedy też bedzie już wiosna a teść obiecał plantacje dla małej posadzić ;-)

Mewa, dziewczyny pisały zeby podgotować takie zamrożone jak się długo rozmraża, tyle ze ja mam takie malutkie pojemniczki, jak pożądna duza łyżka i ja wkladam do wrzątku albo gotuje w kompieli wodnej wiec w sumie wcale długo sie nie rozmraża, mysle ze mleko rozmrazałam dłużej. i zwykle dodaje przegotowana goraca wode z kleikiem.

No u nas pierwsze koty za płoty...znaczy się mała dostała 45ml mleka z kleikiem.
Żeby nie zaburzyć laktacji zjadła normalnie moją (.) i potem pół butli mleka z kleikiem. czekamy na rezultaty i ewentualną reakcję alergiczną.
A słoiczek zostawimy sobie na 1 stycznia. A co? Jak witać nowy rok to z pompą hihi:-D

No i mój Adi wpałaszował dzisiaj już pół słoiczka słodkiej marchewki i popił piersiami a teraz śpi jak zabity :-D

Czy Wy dajecie już 2 razy słoiczek w ciągu dnia Dzieciom??
Chodzi mi że jeden obiadkowy a po południu na podwieczorek deserek?? :tak:
Czy na razie tylko przy jednym zostajecie?? :-)

Ja daję przed południem pół słoiczka owoców i potem w porze obiadowej pół słoiczka obiadku. Reszta karmień jest z piersi. Powolutku już moją małą przygotowuję na to, że muszę wracać do pracy i z babcią zostanie.

No u nas pierwsze koty za płoty...znaczy się mała dostała 45ml mleka z kleikiem.
Żeby nie zaburzyć laktacji zjadła normalnie moją (.) i potem pół butli mleka z kleikiem. czekamy na rezultaty i ewentualną reakcję alergiczną.
A słoiczek zostawimy sobie na 1 stycznia. A co? Jak witać nowy rok to z pompą hihi:-D
efe a mleko z kleikiem dajesz swoje czy modyfikowane?

reklama
A o której podajecie obiadki??
Bo ja tak ok.12.00 obiadek a deserek chcę wprowadzić ok 15.00 -16.00 :tak:

A na noc co dajcie Dzieciaczkom??
Mleko, kleiki, kaszki?? :-)

Do góry