mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
A czym balsamujesz?ja zawsze stosuje bepanthen, tylko po kapieli nie, wtedy poprostu cala balsamuje i tez od poczatku zupelnie nic sie nie dzieje![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czym balsamujesz?ja zawsze stosuje bepanthen, tylko po kapieli nie, wtedy poprostu cala balsamuje i tez od poczatku zupelnie nic sie nie dzieje![]()
a u mnie bepanthen też nie zadziałał wogóle na odparzenie
sudocrem lepiej .. ale słabo , położna przepisała mi maść podobną do sudocemu ale z jakimś olejkiem w środku i mówiła że nie wyciera się w pieluszkę tylko zostaje na pupie i rewelacyjnie odparzenie zeszło...a pupę myję myjką za każdym razem a później wycieram do sucha
dokładnie!mi wlasnie myjki odradzila, bo w nich mnoza sie bakterie, trzeba je bardzo czesto prac...
A to nie doczytałam z tym bepanthenem... więc poprawię się że u mnie odwrotnie ;-) i działa sudocrem a nie bepanthenAle my wlasnie mówimy ze bephanten lepiej zadziałał a sudocrem nie...
Mniejsza z tym.
KaM'cia
Nie chcę się wymądrzać ale Ja bym na twoim miejscu odpuściła tą myjkę. Chodzi o to ze w tej wilgotnej szmatce gromadzą się i rozmnażają w wilgoci bakterie i tylko zakażają "myte" miejsce. To miało by sens gdybyś po każdym myciu dokładnie prała i suszyła tą myjkę.
Po kupce pierzesz a po siuśkach?A to nie doczytałam z tym bepanthenem... więc poprawię się że u mnie odwrotnie ;-) i działa sudocrem a nie bepanthen
a co do myjki to właśnie tak robię że po każdym użyciu piorę ją i suszę
bo przeceż nie zostawię takiej z kupką np brudnej ;-)
zasze powieszę na grzejniku i szybko jest sucha![]()
Po kupce pierzesz a po siuśkach?
Pranie praniem, ale czy w takiej ciepłej temp. bakterie zginą? - nie sądzę szczerze mówiąc...
Tak czy siak ja bym nie używała tej myjki. Jak juz to w przyszłości do normalnej kąpieli ale to jak juz dzidzia podrośnie do kilku lat...
No ale, każda z nas oczywiście robi jak uważa..
po siusiu też piorę i piorę w bardzo gorącej wodzie a póxniej jak już wyschnie to zawsze staram sę ją przeprasować...Po kupce pierzesz a po siuśkach?
Pranie praniem, ale czy w takiej ciepłej temp. bakterie zginą? - nie sądzę szczerze mówiąc...
Tak czy siak ja bym nie używała tej myjki. Jak juz to w przyszłości do normalnej kąpieli ale to jak juz dzidzia podrośnie do kilku lat...
No ale, każda z nas oczywiście robi jak uważa..
Na NFZ we Wrocławiu podobno mozna tylko w 2 miejscach zrobić:
- Promyk Słońca ul Swobodna
- Proximum ul. Żelazna
Ja robiłam prywatnie:
- Gabinet : dr Szybiński lub Michajłow ul. Gajowicka
My bylismy u Szybińskiego (80 zł)
Czekalam tydzien.