reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
a u mnie bepanthen też nie zadziałał wogóle na odparzenie:no:
sudocrem lepiej .. ale słabo , położna przepisała mi maść podobną do sudocemu ale z jakimś olejkiem w środku i mówiła że nie wyciera się w pieluszkę tylko zostaje na pupie i rewelacyjnie odparzenie zeszło...a pupę myję myjką za każdym razem a później wycieram do sucha

Mi wlasnie myjki odradzila, bo w nich mnoza sie bakterie, trzeba je bardzo czesto prac. Za to najlepiej pod kran. Dzis juz tak robilam i super :-) mala tez zadowolona jak jej woda chlupie w pupie :-D
Mary a dokladnie to jakiego mydla uzywasz?

Ale my wlasnie mówimy ze bephanten lepiej zadziałał a sudocrem nie...
Mniejsza z tym.
KaM'cia
Nie chcę się wymądrzać ale Ja bym na twoim miejscu odpuściła tą myjkę. Chodzi o to ze w tej wilgotnej szmatce gromadzą się i rozmnażają w wilgoci bakterie i tylko zakażają "myte" miejsce. To miało by sens gdybyś po każdym myciu dokładnie prała i suszyła tą myjkę.
A to nie doczytałam z tym bepanthenem... więc poprawię się że u mnie odwrotnie ;-) i działa sudocrem a nie bepanthen

a co do myjki to właśnie tak robię że po każdym użyciu piorę ją i suszę :tak:
bo przeceż nie zostawię takiej z kupką np brudnej ;-)
zasze powieszę na grzejniku i szybko jest sucha:happy2:

A to nie doczytałam z tym bepanthenem... więc poprawię się że u mnie odwrotnie ;-) i działa sudocrem a nie bepanthen

a co do myjki to właśnie tak robię że po każdym użyciu piorę ją i suszę :tak:
bo przeceż nie zostawię takiej z kupką np brudnej ;-)
zasze powieszę na grzejniku i szybko jest sucha:happy2:
Po kupce pierzesz a po siuśkach?
Pranie praniem, ale czy w takiej ciepłej temp. bakterie zginą? - nie sądzę szczerze mówiąc...
Tak czy siak ja bym nie używała tej myjki. Jak juz to w przyszłości do normalnej kąpieli ale to jak juz dzidzia podrośnie do kilku lat...
No ale, każda z nas oczywiście robi jak uważa..

Pranie praniem, ale czy w takiej ciepłej temp. bakterie zginą? - nie sądzę szczerze mówiąc...
Tak czy siak ja bym nie używała tej myjki. Jak juz to w przyszłości do normalnej kąpieli ale to jak juz dzidzia podrośnie do kilku lat...

Jestem za. A jak juz uzywasz myjki to przelewaj ja po praniu wrzatkiem.

po siusiu też piorę i piorę w bardzo gorącej wodzie a póxniej jak już wyschnie to zawsze staram sę ją przeprasować...
nie wiem ale myślałam że tak jest dobrze...

ja uzywam husteczek, przez pierwszy miesiac huggies pure bo one sa jak nasaczone woda,a jak probowalam innych to zaczelo sie robic zaczerwienienie, a teraz juz jak leci....:tak: a myje ja reka bo tak mi najwygodniej:tak:

u mnie właśnie wysdzło odparzenie chyba od husteczek ale używałam pampersa albo od pieluszek...
teraz używam pieluszek huggies i jes ok a z hustecczek zrezygnowałam całkowicie

reklama
Na NFZ we Wrocławiu podobno mozna tylko w 2 miejscach zrobić:
- Promyk Słońca ul Swobodna
- Proximum ul. Żelazna

Ja robiłam prywatnie:
- Gabinet : dr Szybiński lub Michajłow ul. Gajowicka
My bylismy u Szybińskiego (80 zł)
Czekalam tydzien.

W tej przychodni na żelaznej ponoć trzeba miec złożoną deklaracje. Ponoć do tego Michjłowa ciężko się dodzwonic, ale popróbuje, a u Szybińskiego to 80 zł to za wizyte z usg ? bo np w przychodni na Łowieckiej 130 kosztuje usg z konsultacja ortopedyczna.

Do góry