A
aga4444
Gość
nie mam pojęcia:-( bo nam pomogła sól fizjologiczna. ale napewno do jednego i do drugiego oczka trzeba wkropić może po 2 kropelki chyba nie zaszkodzi.Kupilam, a jak sie je wkrapla? Tak jak na ulotce pisze? Bo nie moge rozczytac zalecen lekarki
No i zapomnialam jeszcze Wam napisac o naszej pupie :-( Mimo ze smarowalam sudocremu od kilka dni pupa jest odparzona, ma nawet dwie male nadzerkiObstawiam, ze to od tego ze nie mylam pupy woda, tylko jak byla porzadna kupa, a tak uzywalam tylko chusteczek (przy Julce tez tak robilam i miala sliczna pupke, ale widac kazde dziecko inne).
Dostalam masc na zamowienie, jeszcze nie wiem jaka nazwa, jutro do odbioru. Myc mam pupe pod kranem, a nie myjka a co gorsza chusteczkami. No i wietrzyc.
Mala ma jeszcze drobna wysypke, mam zmienic proszek na Jelp.
co do pupy to u nas na początku też tak było że tyłek odparzony a chusteczki tylko sprawę pogarszały więc przy każdej zmianie pieluszki myłam tyłek wacikiem (wiesz takim do oczu płatkiem) zamoczonym w wodzie i pomogło nawet bez maści- chociaż położna polecała solcesyrol czy jakoś tak smarowałam nim parę razy i pupę wietrzyłam(tzn pieluchy tetrowe zakładałam na 2 godz) ale myślę że woda pomogła. teraz używam normalnie chusteczek (ale przez 2 tyg nie używałam mimo że pupa była zagojona bo sie bałam)jest ok a pupę smaruję linomagiem za każdym razem
a co do jelpa to u nas się sprawdził płyn też jelpa kupiłam i od samego początku stosuje i proszek i płyn