A
aga4444
Gość
nie mam pojęcia:-( bo nam pomogła sól fizjologiczna. ale napewno do jednego i do drugiego oczka trzeba wkropić może po 2 kropelki chyba nie zaszkodzi.Kupilam, a jak sie je wkrapla? Tak jak na ulotce pisze? Bo nie moge rozczytac zalecen lekarki
No i zapomnialam jeszcze Wam napisac o naszej pupie :-( Mimo ze smarowalam sudocremu od kilka dni pupa jest odparzona, ma nawet dwie male nadzerkiObstawiam, ze to od tego ze nie mylam pupy woda, tylko jak byla porzadna kupa, a tak uzywalam tylko chusteczek (przy Julce tez tak robilam i miala sliczna pupke, ale widac kazde dziecko inne).
Dostalam masc na zamowienie, jeszcze nie wiem jaka nazwa, jutro do odbioru. Myc mam pupe pod kranem, a nie myjka a co gorsza chusteczkami. No i wietrzyc.
Mala ma jeszcze drobna wysypke, mam zmienic proszek na Jelp.
co do pupy to u nas na początku też tak było że tyłek odparzony a chusteczki tylko sprawę pogarszały więc przy każdej zmianie pieluszki myłam tyłek wacikiem (wiesz takim do oczu płatkiem) zamoczonym w wodzie i pomogło nawet bez maści- chociaż położna polecała solcesyrol czy jakoś tak smarowałam nim parę razy i pupę wietrzyłam(tzn pieluchy tetrowe zakładałam na 2 godz) ale myślę że woda pomogła. teraz używam normalnie chusteczek (ale przez 2 tyg nie używałam mimo że pupa była zagojona bo sie bałam)jest ok a pupę smaruję linomagiem za każdym razem
a co do jelpa to u nas się sprawdził płyn też jelpa kupiłam i od samego początku stosuje i proszek i płyn

). Pytalam sie pediatry co mam z tym robic, a ona na to, ze po prostu o tym zapomniec i udawac ze tego nie widze 
(tak wiem, ze przy dziewczynkach zaleca sie krem, ale mysle ze skoro jej ten puder odpowiada to wystarczy zachowac ostrożność zeby miedzy wargi sie nie dostało)