katrenki
Fanka BB :)
raz 2.5raz dziennie 5ml czy 2.5ml ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
raz 2.5raz dziennie 5ml czy 2.5ml ?
Robiona w aptece na zamowienie za ok 5zl?? Jesli tak to napewno pomoze. My ja stosujemy jak pupa sie zaczerwienia
GRATULACJE KUPKI!!!!!
U nas właśnie to się tak zaczęło, że najpierw kupki nie było 1 dobę, potem dwie doby, potem minęły 2 i pół doby i włożyłam czopka-kupa poszła po minucie, potem minęły 4 doby i cicho, mama namówiła mnie na czopka ale ja chciałam jeszcze poczekać chcąc zobaczyć jaki system kupkowy mój syn przyjmie, ale skusiłam się na czopka po 4 dobie i co kupy nie było. Wezwałam lekarza gdy minęła 5 i pół doby, z brzuszkiem było wszystko ok no ale tak jak pisałam po jego badaniu przyszła kupa. Ciekawe ile teraz przyjdzie mi czekać. Z czopkiem będę zwlekała jak najdłużej żeby nie przyzwyczaić duki maluszka.
ja daje jej raz bo odrazu pomoglo;-)
a moje dziecko to w ogole dzis jakas spiaczke ma....po 12 zaczela mi przysypiac na ramieniu, odlozylam ja na kocyk i spala do 3;30 az jej nie obudzilam na wazenie i karmienie, polezala sobie potem na kocyku i od pol godziny znowu spiw szoku jestem bo normalnie ma jedna dzemke w ciagu dnia, od godziny do 3(ale to sporadycznie) a dzis taki spioch.....
My po wizycie u okulisty i po szczepieniu...
U okulisty nic sie nowego nie dowiedziałam.Przepisała krople i kazała robic masaże oka.Jeśli sie nie poprawi po tym to czeka go najprawdopodobniej sondowanie niedrożnych kanalików ale to tfu tfu wypluć.
Po szczepieniu troszke płaczu- wiedziałam,że jest dzielny chłopak z niego ale na szczęscie 1 wkłucie więc dał rade... :-)
Wyszliśmy ze szpitala (6doba) z wagą 3220g a dziś 5kg![]()
Mały miał 52cm dziś 56cm.
Jakaś jestem nierozumną ale tej siatki centylowej nie rozumiem...
3220g a teraz 5kg. To nie za dużo??![]()
tez bym tak zrobila....my pierwsze szczepienia za okolo tydzien bo tu inaczej i zaczynaja sie od 8tygMalej wlasnie przy ubieraniu body po kapieli zdrapalam strupek czarny po szczepieniu. Krew zaczela leciec, przesiakac przez ciuchy, wiec rozbieram mloda i patrze a tam dziura jak smokA do poloznej zadzwonil i nie mamy sie martwic tylko czysto zabezpieczyc. Czyli jak
nalozylam gazik i przykleilam go plastrem. moze byc?
Bylismy wczoraj u okulisty.
Jeśli przecieracie maluchowi oczka rumiankiem to lepiej zrezygnować bo to strasznie uczula.
Powiedziała,że jak przyjdzie wiosna dziecku spuchną oczka i bedzie rodzic się doszukiwał powodu spuchniętych oczek a to przez rumianek.![]()