reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A z długością (czy wzrostem:-)) to nie wiem do końca, bo w szpitalu mierzą po krzywiznach i Oliwka miała 53cm, a teraz mierzyli normalnie i ma też 53cm. Ubranka w większości 56cm jeszcze dobre, niektóre 62cm, ale wiadomo jaka jest rozmiarówka.

reklama
u nas wczoraj szczepienie odroczone na 2 tyg znak po szczepionce ze szpitala pojawila sie kulka i chyba ropiec bedzie wiec przelozono nam ja ...
synek wazy 5200g :) czyli tygodniowo 220g
no i mamy skierowanie do kardiologa :( podobno jakies szmery ma w serduszku eh mam nadzieje ze to nic powaznego
nic się nie martw dobrze będzie:-):-)

Ja moją Sonię właśnie zapisałam na 14stycznia na 6w1 + pneumokoki czyli jak skończy pełne 2 m-ce i będzie to jej pierwsze szczepienie.
Na gruźlice okazuje się nie byla szczepiona w szpitalu- nie robią tego równiez w przychodni jesli nie ma w historii rodziny tej choroby. Myślicie że powinam kombinować czy podarować sobie tą szczepionke na gruźlice ??? :confused:
nie szczepili jej?? Moją Vicky szczepili w szpitalu i miała kolejne szczepnienie w grudniu ale nie poszłam bo nie mogłam z domu wyjechać i przełożyli to na styczeń a kolejne po tym będzie właśnie to 6w1

a mi synusia nie zaszczepili bo kaloryfery podły w przychodni i musze czekac do stycznia...
co do bioderek to pojechalismy na wyznaczony termin i godzine i okazało sie ze kontrakt sie skonczył i nie zrobia nam usg, mój R tak sie wkurzył i zrobił tam awanture bo na daremno w taka kiepska pogode jechalismy z małym,zeby dowiedziec sie ze nie bedziemy miec zrobionego...
wiec idziemy 5 stycznia prywatnie.....
niezle co....

Bylismy wczoraj u okulisty.
Jeśli przecieracie maluchowi oczka rumiankiem to lepiej zrezygnować bo to strasznie uczula.
Powiedziała,że jak przyjdzie wiosna dziecku spuchną oczka i bedzie rodzic się doszukiwał powodu spuchniętych oczek a to przez rumianek.:tak::tak:
a byłaś u okulisty z jakiegos konkretnego powodu.....

to mi pediatra na ropiejace oczko przepisał krople i przeszło... ale i tak musimy sie z małym wybrac do okulisty bo razem z mezem mamy wady wzroku wiec msimy sprawdzic ale lekarz powiedział ze dopiero jak dziecko skonczy pół roku....

To jest niesamowite ile można o kupce deliberować:) Ja za każdym razem studiuję pieluchę czy wszystko jest ok:tak: I właściwie nie wiem.. Jeremiemu zdarzają się kupki zielonkawe.. Do tego dzisiaj wypatrzyłam takie "gluta" - dosłownie jakby śluz? Tylko w kawałku.. Zaniepokoiło mnie to. Czy którejś z Was coś takiego się rzuciło w oczy?
Poza tym mały kupka z 6 razy na dobę, nie za często?

To jest niesamowite ile można o kupce deliberować:) Ja za każdym razem studiuję pieluchę czy wszystko jest ok:tak: I właściwie nie wiem.. Jeremiemu zdarzają się kupki zielonkawe.. Do tego dzisiaj wypatrzyłam takie "gluta" - dosłownie jakby śluz? Tylko w kawałku.. Zaniepokoiło mnie to. Czy którejś z Was coś takiego się rzuciło w oczy?
Poza tym mały kupka z 6 razy na dobę, nie za często?

Moja ma w kazdym pampersie kupe i to wodnista o kwasnym zapachu, czasem ze sluzem o kolorze kupki i to jest ok. Jesli sluz jest innego koloru niz kupka, a co gorsza z pasemkami krwi wtedy trzeba zglosic sie do lekarza. Sluz u dzieci piersiowych zdarza sie czesto, tak samo jak robienie non stop kup :-D

reklama
Do góry