reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Robiona w aptece na zamowienie za ok 5zl?? Jesli tak to napewno pomoze. My ja stosujemy jak pupa sie zaczerwienia

No cos kolo tego - chyba ok. 6-7 zl, teraz nie pamietam. Na zamowienie, taka bialo-kremowa.

GRATULACJE KUPKI!!!!!

U nas właśnie to się tak zaczęło, że najpierw kupki nie było 1 dobę, potem dwie doby, potem minęły 2 i pół doby i włożyłam czopka-kupa poszła po minucie, potem minęły 4 doby i cicho, mama namówiła mnie na czopka ale ja chciałam jeszcze poczekać chcąc zobaczyć jaki system kupkowy mój syn przyjmie, ale skusiłam się na czopka po 4 dobie i co kupy nie było. Wezwałam lekarza gdy minęła 5 i pół doby, z brzuszkiem było wszystko ok no ale tak jak pisałam po jego badaniu przyszła kupa. Ciekawe ile teraz przyjdzie mi czekać. Z czopkiem będę zwlekała jak najdłużej żeby nie przyzwyczaić duki maluszka.

Jejku, ja to Ci normalnie wspolczuje, Twoje zycie kreci sie tylko wokol kup malego...

ja daje jej raz bo odrazu pomoglo;-)
a moje dziecko to w ogole dzis jakas spiaczke ma....po 12 zaczela mi przysypiac na ramieniu, odlozylam ja na kocyk i spala do 3;30 az jej nie obudzilam na wazenie i karmienie, polezala sobie potem na kocyku i od pol godziny znowu spi:confused: w szoku jestem bo normalnie ma jedna dzemke w ciagu dnia, od godziny do 3(ale to sporadycznie) a dzis taki spioch.....

Moja wczoraj tak spala co chwile. Poczawszy od zasniecia pod karuzela - co do niej wogole niepodobne, bo bez kolysania w dzien nie usnie :baffled:

My po wizycie u okulisty i po szczepieniu...

U okulisty nic sie nowego nie dowiedziałam.Przepisała krople i kazała robic masaże oka.Jeśli sie nie poprawi po tym to czeka go najprawdopodobniej sondowanie niedrożnych kanalików ale to tfu tfu wypluć.

Po szczepieniu troszke płaczu- wiedziałam,że jest dzielny chłopak z niego ale na szczęscie 1 wkłucie więc dał rade... :-)

Wyszliśmy ze szpitala (6doba) z wagą 3220g a dziś 5kg:szok::szok:
Mały miał 52cm dziś 56cm.

Jakaś jestem nierozumną ale tej siatki centylowej nie rozumiem...:zawstydzona/y:
3220g a teraz 5kg. To nie za dużo??:dry::dry:

Jesli chodzi o siatke centylowa to zaznaczaj sobie kropeczka za kazdym razem ta wage i miare. Jesli przez caly czas ta waga bedzie znajdowac sie na tym samym centylu i nie bedzie drastycznych zmian czy skokow to jest ok. A jak bedzie to trzeba skonsultowac z lekarzem. U mnie pediatra sama sprawdza czy jest ok za kazdym razem. Masz tu taka stronke: Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

Malej wlasnie przy ubieraniu body po kapieli zdrapalam strupek czarny po szczepieniu. Krew zaczela leciec, przesiakac przez ciuchy, wiec rozbieram mloda i patrze a tam dziura jak smok :szok: A do poloznej zadzwonil i nie mamy sie martwic tylko czysto zabezpieczyc. Czyli jak:confused: nalozylam gazik i przykleilam go plastrem. moze byc?

Malej wlasnie przy ubieraniu body po kapieli zdrapalam strupek czarny po szczepieniu. Krew zaczela leciec, przesiakac przez ciuchy, wiec rozbieram mloda i patrze a tam dziura jak smok :szok: A do poloznej zadzwonil i nie mamy sie martwic tylko czysto zabezpieczyc. Czyli jak:confused: nalozylam gazik i przykleilam go plastrem. moze byc?
tez bym tak zrobila....my pierwsze szczepienia za okolo tydzien bo tu inaczej i zaczynaja sie od 8tyg

My też już po szczepieniu. Oj był płacz, bidusia Oliwcia:-( No i pięknie przybiera, przy wyjściu ze szpitala 3220g a dziś 4900g:happy2: więc dokładnie tak jak u Was Wyjątkowaonaa - mnie się nie wydaje, że za dużo, cieszę się że ładnie rośnie.

A już myślałam,że mój to pulpecik i ze go przekarmiłam:tak:

A ile cm ma Twoja mała teraz?

Chłopcy troszkę sie róznią od dziewczynek.

Mój ma na 50 centylu wage, na 25 obwod glowki i wzrost
Niby sie ciut martwie ale przeciez sama mam 156cm:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bylismy wczoraj u okulisty.
Jeśli przecieracie maluchowi oczka rumiankiem to lepiej zrezygnować bo to strasznie uczula.
Powiedziała,że jak przyjdzie wiosna dziecku spuchną oczka i bedzie rodzic się doszukiwał powodu spuchniętych oczek a to przez rumianek.:tak::tak:

Bylismy wczoraj u okulisty.
Jeśli przecieracie maluchowi oczka rumiankiem to lepiej zrezygnować bo to strasznie uczula.
Powiedziała,że jak przyjdzie wiosna dziecku spuchną oczka i bedzie rodzic się doszukiwał powodu spuchniętych oczek a to przez rumianek.:tak::tak:

No ja juz nie przemywam a mam krople, ale musze przyznac ze rumianek pomogl juz po pierwszym dniu. Sama jestem alergiczka wziewna na doslownie wszytsko i moje oczy wiosna i latem ratuje tylko rumianek. W sumie jak Joasia bedzie miala alergie to sie nie zdziwie :sorry2: Julia o dziwo nie ma...

reklama
u nas wczoraj szczepienie odroczone na 2 tyg znak po szczepionce ze szpitala pojawila sie kulka i chyba ropiec bedzie wiec przelozono nam ja ...
synek wazy 5200g :) czyli tygodniowo 220g
no i mamy skierowanie do kardiologa :( podobno jakies szmery ma w serduszku eh mam nadzieje ze to nic powaznego

Do góry