reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
mam pytanko jak kupki waszych dzieci ? moje sa mocno zolte i lekko "pachnace" zastanawiam sie czemu bo podobno na mleku matki nie powinny a sztucznego daje mu okolo 200ml na dobe dokarmiajac ... hmmm

co do kupki powiem wam jeszcze ze moj synek juz ma swoj cykl zawsze prezy sie z rana wtedy musze usiasc przed nim i w samym pampersie lekko podtrzymuje jego nozki i on sie prezy i ułatwia mu to kupke za chwile słysze jaka mu to ulge przyniosło :) a steka jak stary facet hehe cieszy mnie to ze juz nie mamy z tym problemu :) czasem jeszcze druga pod wieczor wyskoczy :)

nie wiem czy pisałyscie o tym bo w czasie swiat mialam braki na forum ale powiem wam ze jadlam wsyztsko na wigilie oprocz kapusty .... i rybe i sałatki i nawet chrzan hehe tort (chrziny mielismy) i ciasta rozne ... i powstrzymalam sie od karmienia pierwszy dzien swiat (tylko sztuczne dawalam) a na drugi z rana juz karmilam piersia i synek nie ma ani jednej krostki ... zastanawiam sie czy po porstu nie jest uczulony na nic czy juz mleko przekształciło sie i wszystkie skladniki uczulajace "wyszły" z mleka.... w czasie kiedy nie karmilam cycka odciagalam pokarm i wylewalam

Nasze kupy sa od zoltych po pomaranczowe i maja bardzo mocny kwasny zapach. Ale to normalne, tyle, ze od tego kwasnego pupa chora :-(

Uleńka !! Tyle czasu nie robił kupki ???? ja właśnie w tej sprawie tu jestem , czesciej byc nie moge bo czasu brakuje....
Słuchajcie ! Mój Kacperek już ponad 2 dni nie zrobił kupki :(
Ostatnia była przedwczoraj o świcie. Martwię sie bardzo :( Do Pediatry nie mogę sie dodzwonić, położna środowiskowa powiedziała ze to nic, to sie zdarza i aby sie nie matwić, jesli mały ani nie gorączkuje ani nie ma wydętego brzuszka.
Właśnie synek jest dosyć spokojny, czasem sie pręży- ale idą same bączki, jak popłacze przy tym- biore go na rece i zaraz sie uspokaja- a KUPKI JAK NIE BYŁO TAK NIE MA ::-:)-:)-:)-:)-(
Daje mu herbatki koperkowe i ułatwiające trawienie HIPPa , masuje brzuszek ale NIC :( Teraz pampersy są czyste, nawet po pierdzioszkach nie ma przybrudzenia, tylko siusiu. CO MAM ZROBIC ? :(
Mam czopek glicerynowy, moze odłamałabym małą cześc i włożyła mu do pupki ? Moze to pomoze???

Jak sie meczy to kup czopki dla niemowlat im podaj, a jak nie to czekaj, po co bezsensownie zmuszac do kupy jak dziecko spokojnie ;-)

JEZU!!!
Dziewczyny! Co wy tu opowiadacie? Dzieciątko po 4-5dni bez kupki i to jest normalne? :szok:
Jakoś wierzyć mi sie nie chce... :dry:

Moja nie robila chyba 9 dni bylo ok :tak: mala wesola, spokojna, a w koncu pokichala sie po pachy ;-)

Odebralam masc do pupy i zobaczymy. Smarowalam od wczoraj bepanthenem i jest jeszcze gorzej :-(

UFFF, kupka poszła :-)
dałam synkowi malusi kawałek czopka glicerynowego, dosłownie odłamałam samą końcówkę i mu włożyłam, wymasowałam brzuszek i po godzince poszła duza kupa :)
Nie wiem czy to zasługa masażu czy czopka ( było go naprawde bardzo mało) ale kamień z serca :)

My po wizycie u okulisty i po szczepieniu...

U okulisty nic sie nowego nie dowiedziałam.Przepisała krople i kazała robic masaże oka.Jeśli sie nie poprawi po tym to czeka go najprawdopodobniej sondowanie niedrożnych kanalików ale to tfu tfu wypluć.

Po szczepieniu troszke płaczu- wiedziałam,że jest dzielny chłopak z niego ale na szczęscie 1 wkłucie więc dał rade... :-)

Wyszliśmy ze szpitala (6doba) z wagą 3220g a dziś 5kg:szok::szok:
Mały miał 52cm dziś 56cm.

Jakaś jestem nierozumną ale tej siatki centylowej nie rozumiem...:zawstydzona/y:
3220g a teraz 5kg. To nie za dużo??:dry::dry:

UFFF, kupka poszła :-)
dałam synkowi malusi kawałek czopka glicerynowego, dosłownie odłamałam samą końcówkę i mu włożyłam, wymasowałam brzuszek i po godzince poszła duza kupa :)
Nie wiem czy to zasługa masażu czy czopka ( było go naprawde bardzo mało) ale kamień z serca :)

GRATULACJE KUPKI!!!!!

U nas właśnie to się tak zaczęło, że najpierw kupki nie było 1 dobę, potem dwie doby, potem minęły 2 i pół doby i włożyłam czopka-kupa poszła po minucie, potem minęły 4 doby i cicho, mama namówiła mnie na czopka ale ja chciałam jeszcze poczekać chcąc zobaczyć jaki system kupkowy mój syn przyjmie, ale skusiłam się na czopka po 4 dobie i co kupy nie było. Wezwałam lekarza gdy minęła 5 i pół doby, z brzuszkiem było wszystko ok no ale tak jak pisałam po jego badaniu przyszła kupa. Ciekawe ile teraz przyjdzie mi czekać. Z czopkiem będę zwlekała jak najdłużej żeby nie przyzwyczaić duki maluszka.

To samo mi lekarz przepisal 2 x dziennie po 2.5ml zobaczymy czy nam pomoze :tak:
ja daje jej raz bo odrazu pomoglo;-)
a moje dziecko to w ogole dzis jakas spiaczke ma....po 12 zaczela mi przysypiac na ramieniu, odlozylam ja na kocyk i spala do 3;30 az jej nie obudzilam na wazenie i karmienie, polezala sobie potem na kocyku i od pol godziny znowu spi:confused: w szoku jestem bo normalnie ma jedna dzemke w ciagu dnia, od godziny do 3(ale to sporadycznie) a dzis taki spioch.....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry