reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
moja mała miała w kupce śluz z krwią i pobiegłam spanikowna do lekarza. na szczęscie to nic groźnego nie było, ale lepiej takiego śluzu nie lekceważyć.
a no i mimo, że jest dzieckiem butelkowym to robi sporo kupek (od 2 do 4 na dobę), a jeszcze z tydzień temu miała problem, żeby zrobić jedną! i nie wiem od czego się jej to zmieniło, może zaczyna się tam coś normować? chociaż puszczenie bączka nadal bardzo ją męczy, czasem aż płacze, zanim pryknie

Dzis mamy ciezki dzien :-( a najgorsze jeszcze przed nami. Nie wiem co sie dzieje z moja kruszynka, podejrzewam kolki. Od godz 16 krzyczala , jesc nie chciala, sucho bylo itd. Wkoncu udalo mi sie ja ululac i narazie od 18 spi ;-) Moze znacie przyczyne takiego zachowania: w dzien i nocy je normalnie, a gdy zbliza sie wieczor zje troszeczke i krzyczy. Czy to moze byc kolka?? Czy moze alergia(ojciec alergik) na mleko-ale wtedy chyba by krzyczla przy kazdym karmieniu.

Moja mała ma od wczoraj wieczora strasznyyyyyyyy katar.
I po raz drugi zwróciła mleko :-(

Czy Wasze dzieci przy katarze też wymiotują ????
Przypuszczam, że katar jej spływa do brzuszka i haft gotowy....

Moja mała ma od wczoraj wieczora strasznyyyyyyyy katar.
I po raz drugi zwróciła mleko :-(

Czy Wasze dzieci przy katarze też wymiotują ????
Przypuszczam, że katar jej spływa do brzuszka i haft gotowy....

Moja Maja ma katar juz dlugo i ani razu nie wymiotowala. Moze wymioty nie maja nic wspolnego z katarem ;-)

mój mały po szczepieniu x2 wymotował. Wymioty wygladaja tak samo jak u dorosłego...:sorry2:
Mój za to krztusi sie chyba własna śliną.Od wczoraj daje mu krople do oczka i od wczoraj te problemy.

reklama
Hej, troszkę mnie nie było, u nas bez zmian, no moze poza tym, ze Małej troszkę wagi przybyło w 6 tygodniu ma wagę 5300:-):-) Była już szczepiona tą skojarzoną, rota przełożyłam ze względu na bilirubinę na ten czwartek. Elizka bardzo dzielnie zniosła szczepienie, nie miała gorączki, nie była rozdrażniona. Ja dla jej dobrego samopoczucia przeleżałam z nią właściwie w wyrku cały dzień:tak:

Czy może któraś z Was również daje profilaktycznie jakieś kropelki na wzdęcia, kolki, ??????????????????????????????????
Ja daje 3 razy dziennie Esputicon, niby położna mi zaproponowała, ale zastanawiam się, czy nie przesadzam z tym..................... W sumie Mała od dłuższego czasu nie ma większych problemów z brzuszkiem...........I teraz zastanawiam się, czy to efekt tych kropli, czy jej układ pokarmowy na tyle dojrzał..................... Jedyne rozwiązanie to pewnie odstawić krople i sprawdzić, tylko, jak sobie pomyślę, że Eliza może znów będzie się męczyć z bączkami, to ponownie mam ochotę sięgnąć po kropelki..................

Do góry